Diyarbakır'da sağanak yağış ve sel felaketi: Bir kişi hayatını kaybetti - Son Dakika
Yaşam

Diyarbakır'da sağanak yağış ve sel felaketi: Bir kişi hayatını kaybetti

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde etkili olan sağanak yağış ve sel, bir kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Ayrıca, sel nedeniyle bir evin altındaki ahırda mahsur kalan hayvanlar jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

20.11.2023 00:04  Güncelleme: 00:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde etkili olan sağanak yağış, sel ve taşkınlara neden oldu. Akşam saatlerinde Dicle Caddesi'nden evine gitmek isteyen zihinsel engelli Behçet Avcı (45), taşan Eski Su Değirmeni deresine kapılıp sürüklendi. Avcı'nın eve gelmediğini fark eden ailenin kayıp ihbarıyla, olay yerine sağlık, AFAD, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin çalışmasıyla, sürüklendiği tarlada ağır yaralı olarak bulunan Avcı, ilk müdahalenin ardından Hani Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Avcı, doktorların tüm müdahalelerine karşın hayatını kaybetti. Avcı'nın cansız bedeni otopsi için morga götürülürken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

AFAD İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada da, Diyarbakır il genelinde başlayan aşırı yağışlar sel ve su baskınlarına neden olmuştur. Hani ilçesinde sel felaketi nedeniyle bir kişinin kaybolduğu ihbarı üzerine ekiplerimiz bölgeye sevk edilmiş; arama kurtarma çalışmaları ivedilikle başlatılmıştır. Ekiplerimizin yoğun çalışmaları sonucunda kayıp vatandaşımız ağır yaralı olarak kurtarılmış; 112 sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapıldıktan sonra hastaneye sevk edilmiştir? denildi.

BÜYÜKBAŞ HAYVANLAR MAHSUR KALDI

İlçeye bağlı Kırsal Topçular Mahallesi Uysal mezrasında da Hamdin Opçin'e ait evin alt kısmında bulunan ahır, su altında kaldı. 3 inek ve 1 eşek, su dolan ahırda mahsur kaldı. Olay yerine sevk edilen jandarma ekipleri, mahsur kalan hayvanları bulunduğu yerden çıkararak sahiplerine telsim etti. Kendi imkanlarıyla hayvanları kurtaramadığı için jandarma ekiplerinden yardım istediğini belirten Opçin, Ahırımda 3 büyükbaş hayvan, bir de eşek vardı. Ahırın su basmasıyla beraber hayvanları kurtarmaya çalıştım, ama su yükselince ahırdan çıkmak zorunda kaldım. Yardım için jandarma karakolunu aradım. Gelip kurtardılar, teşekkür ediyorum? dedi. (DHA)

Diyarbakır\'da sağanak yağış ve sel felaketi: Bir kişi hayatını kaybetti
Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Diyarbakır'da sağanak yağış ve sel felaketi: Bir kişi hayatını kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement