Down sendromlu kız için temsili düğün düzenlendi - Son Dakika
Yaşam

Down sendromlu kız için temsili düğün düzenlendi

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde yaşayan Sebahat Bakay, down sendromlu kızı Sibel Bakay için temsili bir düğün organizasyonu düzenledi. Bakay, kızının gelinlik giyme hayalini gerçekleştirmek ve eşinin vasiyetini yerine getirmek amacıyla düğün salonunu kiralayıp, orkestra ve fotoğrafçı tutarak düğünü gerçekleştirdi. Sibel Bakay, kardeşiyle ilk dansını yaparken büyük mutluluk yaşadı. Düğüne davet edilenler, Sibel Bakay'a para taktı. Anne Sebahat Bakay ise düğünde gözyaşlarını tutamayarak, eşinin en büyük hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadı.

21.07.2023 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MANİSA'nın Sarıgöl ilçesinde yaşayan Sebahat Bakay, gelin olmak isteyen down sendromlu kızı Sibel Bakay (36) için temsili düğün organizasyonu düzenledi. Bakay, ilk dansını da damat yerine kardeşiyle yapıp, eğlendi.

Almanya'dan Türkiye'ye 2007 yılında kesin dönüş yapan Hüseyin Bakay ve Sebahat Bakay çiftinin en büyük hayali üçüncü çocukları olarak dünyaya gelen kızları down sendromlu Sibel Bakay için düğün yapmaktı. Ancak, Hüseyin Bakay, bu hayalini yerine getiremeden 2018 yılında hayatını kaybetti. Sebahat Bakay hem eşinin bu arzusu ve vasiyetini yerine getirmek hem de kızı Sibel'in gelinlik giyme hayalini gerçekleştirmek için ilçedeki bir düğün salonunu kiralayıp, temsili bir düğün organizasyonu yaptı. Orkestra ve fotoğrafçı tutuldu. Yakın akraba ve komşular düğüne davet edildi. Tüm örf ve adetler yerine getirildi. Gelinlik giyen Sibel Bakay, süslenen gelin arabasıyla ilçede tur attı. Sibel, kardeşinin kolunda, davetlilerin alkışları arasında salona girerken büyük mutluluk yaşadı. Yemek de verilen düğünde ilk dansını damat yerine kardeşiyle yapıp, gönlünce eğlenen Sibel Bakay'a davetliler para taktı.

ANNENİN SEVİNÇ GÖZYAŞLARI

Düğünde gözyaşlarını tutamayan anne Sebahat Bakay, gazetecilere, 2018'de yaşamını yitiren eşinin en büyük hayalinin, üç çocuğundan biri olan Sibel'i gelin olarak görmek olduğunu ifade etti. Kızının da 'Anne, ben gelin olacağım ama seninle oturacağım' dediğini anlatan Bakay, eksiksiz bir düğün organize ettiği için mutlu olduğunu söyledi. (DHA)

Down sendromlu kız için temsili düğün düzenlendi
Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Down sendromlu kız için temsili düğün düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement