Suriye'de Serbest Bırakılan Türk Gazeteciler - Son Dakika
Yaşam

Suriye'de Serbest Bırakılan Türk Gazeteciler

Suriye\'de Serbest Bırakılan Türk Gazeteciler

Suriye'de kaybolan Türk gazetecilerden Adem Özköse'nin babası Mustafa Özköse, oğlunun serbest bırakılmasını sevinçle karşıladıklarını söyledi.

12.05.2012 15:08

Suriye'de kaybolan Türk gazetecilerden Adem Özköse'nin babası Mustafa Özköse, oğlunun serbest bırakılmasını sevinçle karşıladıklarını söyledi.

Samsunlu Gazeteci Adem Özkese'nin Çarşamba ilçesinde oturan babası Mustafa Özköse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, duygu ve düşüncelerini ifade etmekte zorlandığını belirtti.

Oğlunu karşılamak üzere İstanbul'a yola çıkacağını belirten baba Özköse, şunları söyledi:

"Duygu ve düşüncelerimi ifade etmekte zorlanıyorum. Allah herkesten razı olsun. Çok mutluyum. Çok sevinçliyim, ne diyeceğimi bilemiyorum. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan telefonla aradı. Bana, 'İki ayı geçkin bir süredir sabırla bekledik. Sonuçta hayırlısıyla gelecekler' dedi. 'Bu gece yarısı en geç Türkiye'de olacaklar' dedi. Adem'in arkadaşları uçağın İstanbul'a gelmesini istiyorlar. Bende İstanbul'a yola çıkıyorum. Çok sevinçliyiz. Oğlumuza kavuşacağız hasretle kucaklaşacağız. Oğlumuzu çok özledik. Bunu ifade etmek mümkün değil. Süreç çok uzadı. Hayatta olup olmadıklarını dahi bilemiyorduk. Şimdi çok sevinçliyiz."

AA muhabirine açıklama yaparken Baba Özköse'yi cep telefonundan arayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, gazetecilerin bulunduğu uçağın Tahran'a inmek üzere olduğu bilgisini verdi.

Davutoğlu'na ilgisinden dolayı teşekkür eden Özköse, "Sayın Dışişleri Bakanımz Ahmet Davutoğlu bana, Adem ile telefonda görüştüğünü, Adem'in kendi öğrencisi olduğunu ve sağlığının iyi olduğunu söyledi. Uçağın Tahran'dan ne zaman hareket edeceğinin henüz netleşmediği bilgisini verdi. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum"diye konuştu.

- SAMSUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yaşam Suriye'de Serbest Bırakılan Türk Gazeteciler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement