Yeni Fatih Akın'lar Geliyor - Son Dakika
Yaşam

Yeni Fatih Akın'lar Geliyor

Yeni Fatih Akın\'lar Geliyor

Mehmet ÇİL/DATÇA (Muğla), (DHA) MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla Datça Belediyesi tarafından düzenlenen, Uluslararası Sinema ve Kültür Festivali'nin 5'inci gün konukları, Fatih Akın'ın yönettiği 'Yaşamın Kıyısında' filmi ile adlarını tüm dünyaya duyuran Baki Davrak ve Nursel Köse oldu.

08.09.2010 13:58

Mehmet ÇİL/DATÇA (Muğla), (DHA)

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla Datça Belediyesi tarafından düzenlenen, Uluslararası Sinema ve Kültür Festivali'nin 5'inci gün konukları, Fatih Akın'ın yönettiği 'Yaşamın Kıyısında' filmi ile adlarını tüm dünyaya duyuran Baki Davrak ve Nursel Köse oldu.

'Sinema Sınır Tanımıyor' başlığı altında, Türk ve Alman sinemasının buluştuğu gece kısa film gösterileri ve Alman sanatçı Ulrich Mertin'in keman konseri ile başladı. 'Sinemada Türk- Alman Buluşması' konulu söyleşi ile devam eden gece, Fatih Akın'ın ödüllü filmi 'Yaşamın Kıyısında'nın gösterimiyle sona erdi.

Üniversite eğitimi için 17 yaşındayken gittiği Almanya'da sinema ve televizyon dizileri ile oyunculuk dünyasına adım atan Nursel Köse, Datça'da düzenlenen festivalin Antalya'ya rakip olabileceğini söyledi. Datça'da bulunmaktan son derece mutlu olduğunu belirten oyuncu, "Yeşilçam'ın ustaları ile büyüdük. Kanımıza işlediler. Bize hayat felsefesini öğrettiler. Türk Sineması benim sanat yaşamımın çekirdeğini, iskeletini oluşturdu. Sinemanın ustalarıyla bir arada olmak inanılmaz heyecan vericiydi" dedi.

'TÜRK SANATÇILAR AVRUPA'YA DAMGASINI VURACAK'

Konuşmasında Avrupa'daki sanatçılardan övgüyle söz eden Köse, "Size buradan bir müjde vermek istiyorum. Avrupa'da Türk kökenli, Türkçeleri iyi olmasa bile müthiş bir nesil sanatın her dalında iddialı yapıtlar ortaya koyuyor. Sizler bizim varlığımızdan geç haberdar oldunuz. Ben, 20 yılı aşkın süredir sinema yapıyor, tiyatro ve kabarelerde oynuyordum. Ama Türkiye beni, Yaşamın Kıyısında filmi ile tanıdı. Türkiye, neyi tanımıyorsa onu yok sayıyor. Ama biz hep vardık. Bizim kültürümüzü, sanatımızı orada yaşatmaya çalıştık. Fatih Akın gibi onlarcası var. Yakında çok enteresan filmler izleyeceksiniz. Sinema gerçekten sınır tanımıyor" diye konuştu.

'TÜRKİYE'DE YAŞAYACAĞIM'

Almanya'da doğup büyüyen ve 'Yaşamın Kıyısında' filmi ile bir anda şöhretin basamaklarını tırmanmaya başlayan oyuncu Baki Davrak konuşmasında, Türkiye'den yeni bir film teklifi aldığını söyledi. Türkiye'ye yerleşeceğini ifade eden Davrak, Almanya'daki ofisini kapattığını belirtti. Datça Sinema Festivali'nin kendisi için çok yararlı olduğunu da dile getiren Davrak, "Burada Türk Sineması'nın ustalarıyla beraber oldum. Hiç birini tanımıyordum. Böyle bir fırsatı nerede yakalayabilirdim bilemiyorum. Türk Sineması'nın tüm ustalarını tanıma fırsatım oldu. İyi ki bu festivale katılmışım. Kendimi bir öğrenci gibi görüyorum. Burada Türkçe öğrenmeye de başladım. İlk defa sesli Türkçe bir kitap okudum. Umarım Türkçemi geliştireceğim. Yaşamın Kıyısında filmi ile dünyanın pek çok ülkesine gittim. Sarajevo, Sevilla, Tel Aviv'i gördüm. Ama en güzeli burasıydı, bilmenizi istedim" dedi.

Konuşmaların ardından Datça Belediye Başkanı CHP'li Şener Tokcan tarafından, Nursel Köse ve Baki Davrak ile Alman keman sanatçısı Ulrich Mertin'e günün anısına birer teşekkür plaketi verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Yeni Fatih Akın'lar Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement