1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika
Yerel

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Adana ve Şanlıurfa'da 1 Mayıs nedeniyle çeşitli siyasi parti, sivil toplum kuruluşu ve sendikaların katılımıyla tören düzenlendi.

01.05.2013 16:20  Güncelleme: 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana ve Şanlıurfa'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla çeşitli siyasi parti, sivil toplum kuruluşu ve sendikalara üye grupların katılımıyla tören düzenlendi.

Adana Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünde toplanan gruplar Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'ndaki arama noktalarından geçtikten sonra çeşitli sloganlar atarak törenin düzenleneceği Uğur Mumcu Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüş sırasında iki grup arasında kısa süreli kavga yaşandı. Törenin yapılacağı alana gelen gruplar burada halay çekti.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından tertip komitesi adına konuşan Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Kamuran Karaca, işçilerin daha az ücretle çalıştırılmaya zorlandığını savundu.

DİSK Adana Bölge Başkanı Kemal Aslan'ın yaptığı konuşmanın ardından mahalli sanatçılar konser verdi.

Adana'da 36 derece civarındaki hava sıcaklığı nedeniyle törene katılanlar zor anlar yaşarken, baygınlık geçiren bazı kişilere de sağlık görevlileri müdahale etti.

Bu arada, CHP Seyhan İlçe Kadın Kolları Başkanı Nevin Biçer, törende İstiklal Marşı okunmadığı gerekçesiyle tertip komitesine tepki gösterdi.

-Şanlıurfa-

Şanlıurfa'da da Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde bir araya gelen, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, sloganlar eşliğinde yıkılan eski 11 Nisan Şehir Stadyumu'nun alanına kadar yürüdü.

Katılımcı kurum temsilcileri, burada konuşma yaptı. Kutlama kapsamında Servet Kocakaya konser verdi; gruptakiler müzik eşliğinde halay çekip eğlendi.

Grup daha sonra sessizce dağıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement