10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Yerel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, bu yılki gazeteciler gününün, özgürce yaşayarak, özgürce yazacak gazeteciler için dayanışma günü olmasını diledi.

09.01.2012 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, bu yılki gazeteciler gününün, özgürce yaşayarak, özgürce yazacak gazeteciler için dayanışma günü olmasını diledi.

Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, Metin Göktepe'nin 8 Ocak 1996 tarihinde ölümüne değindi.

Göktepe'nin hayatı uğruna gazetecilik yaparak gerçeğin gücüne olan inancını ortaya koyduğunu belirten Ağbaba, "Bugün ise Metin Göktepe'nin yolunda yürüyen gazeteciler, gazeteciler gününü hapishanelerde geçiriyor. Darbe dönemi sayısını çoktan geride bırakan tutuklu gazeteci sayısı 100 oldu. Tutuklanmayan ve yandaş olmayan gazeteciler ise baskı altındalar. ya doğrudan yada dolaylı olarak sansüre maruz kalıyorlar" ifadelerini kullandı.

Muhalif gazetecilerin bir bir işlerinden olduğunu savunan Ağbaba, "İşte böyle bir ortamda Gazeteciler Günü'nü kutlamanın gazetecilere yapılacak bir saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Gazeteciler Günü'nü kutlamak yerine Hasan Tahsin'leri, Uğur Mumcu'ları, Metin Göktepe'leri saygıyla anmak ve çalışan gazetecilere örgütlenme ve güçlü olma çağrısında bulunmak istiyorum" dedi.

Gazetecilerin mesleklerinin onuru için, bu ülkenin geleceği için dik durması ve direnmesi gerektiğini anlatan Ağbaba, "Bu yılki gazeteciler gününün, özgürce yaşayarak, özgürce yazacak gazeteciler için dayanışma günü olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

- MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement