11 Bin Genç Mamak'ta Buluştu - Son Dakika
Yerel

11 Bin Genç Mamak'ta Buluştu

Türk Kızılayı ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen "Mamak Gençlik Festivali"nde, ilçedeki 111 okuldan yaklaşık 11 bin öğrenci bir araya geldi.

11.05.2011 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen "Mamak Gençlik Festivali"nde, ilçedeki 111 okuldan yaklaşık 11 bin öğrenci bir araya geldi.

Mamak Şafaktepe Parkı'ndaki festivale katılan izciler, bir gün önceden parka gelip çadır kurduktan sonra izci ateşi yaktı. Sabahın erken saatlerinden itibaren ise Mamak'taki ilköğretim ve liselerden oluşan 111 okulun öğrencileri parkı doldurdu.

Öğrencilerin yaptıkları Kızılay ile ilgili görseller ve teknoloji tasarım sergilerinin yer aldığı festivalde, çeşitli gösteriler de sergilendi.

Öğrencilerin de konser verdiği etkinlikte, yerel sanatçıların yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ile Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları da sahne aldı.

Festivalde, Kızılay yeleği dağıtılan öğrencilere kurumun getirdiği mobil mutfaklarda hazırlanan pilav ve ayran ikram edildi.

Festival alanına gelen Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali ve bazı yöneticiler de çalınan Ankara havası eşliğinde öğrencilerle bir süre oynadı.

Küçükali, öğrencilerin kurduğu stantları gezip, onlarla bir süre de sohbet etti.

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Durlanık, Türk Kızılayı gibi bir kuruluşun olmasının Türkiye için çok önemli olduğunu söyledi.

Türk Kızılayının ihtiyaç doğduğunda hep hazır olduğunu ifade eden Durlanık, Türk Kızılayına ve festivale destek veren, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Tekin Küçükali de Türk Kızılayının ilk kez böyle bir şenlik yaptığını vurgulayarak, el ele verince ortaya güzel görüntüler, unutulmayacak anların çıkabileceğini kaydetti.

Festival alanında öğrencilerin kurduğu stantları gezdiğini de belirten Küçükali, çocukların kendilerine yeni ufuklar açtığını söyledi. Küçükali, festivale emeği geçenlere teşekkür etti.

İlçe Kaymakamı Ertuğrul Kılıç da Kızılayın Türkiye'nin yüz akı olduğunu söylediği konuşmasında, katkı sağlayanlara teşekkürlerini sundu.

Kızılayı tanıtıcı çalışmaların da gerçekleştirildiği, çeşitli yarışmaların düzenlendiği, halk oyunları gösterilerinin yapıldığı festival, bu akşam sona erecek.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 11 Bin Genç Mamak'ta Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement