11. Klinik Kalite Çalıştayı Konya'da Yapıldı - Son Dakika
Yerel

11. Klinik Kalite Çalıştayı Konya'da Yapıldı

11. Klinik Kalite Çalıştayı Konya\'da Yapıldı

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Klinik Kalite Daire Başkanlığınca yürütülen Türkiye Klinik Kalite Programı çerçevesinde 11. Klinik Kalite Çalıştayı Konya'da yapıldı.

13.06.2014 10:45

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Klinik Kalite Daire Başkanlığınca yürütülen Türkiye Klinik Kalite Programı çerçevesinde 11. Klinik Kalite Çalıştayı Konya'da yapıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda açılış programı gerçekleştirilen çalıştaya, Sağlık Bakanlığı katılımcılarından, İngiltere Sağlık Bakanlığı Danışmanı Prof. Dr. Mahmood Adil, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanı Dr. Abdullah Öztürk, İstatistik, Analiz ve Bilgi Sistemleri Daire Başkanı İbrahim Doluküp ve Klinik Kalite Daire Başkanı Dr. Mustafa Mahir Ülgü, Konya'dan ise İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz, Halk Sağlığı Müdürü Dr. H. Murat Kaya, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Doğrul, Konya Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uz. Dr. Mustafa Parlayacı, ve Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Murat Uyav katıldı.

Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanı Dr. Abdullah Öztürk, Türkiye Klinik Kalite Programı'nın Şubat 2012'de başladığını belirterek, "Bu program, Türkiye'de klinik kalitenin izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik mevcut durum tespitinin yapılması ve klinik kalitenin ölçülmesine yönelik klinik kalite ölçme ve değerlendirme sisteminin geliştirilmesini amaçlamaktadır. Sağlıkta kalitenin somut verilerle ölçülmesi, izlenmesi ve değerlendirilmesi, sistemin sürdürülebilir bir iyileştirme sürecine kavuşması ve halkın sağlık düzeyinin artırılmasını hedefliyoruz" dedi.

Türkiye Klinik Kalite Programı'nın ölçme-değerlendirme aşamasında olduğunu söyleyen İngiltere Sağlık Bakanlığı Danışmanı ve Türkiye Klinik Kalite Programı danışmanı Prof. Dr. Mahmood Adil de, "Klinik Kalite çalışmaları 3 aşamalıdır. Bu aşamalar, tanımlama, ölçme-değerlendirme ve iyileştirme aşamalarıdır. Öncelikle yaygın ve önemli olan 6 olgu, Diyabetes Mellitus Hastalığı, Diz Protezi Replasmanı, Gebelik ve Doğum Süreci, Kalça Protezi Replasmanı, İnme ve Koroner Kalp Hastalığı değerlendirilecek" şeklinde konuştu.

Aile hekimliği sisteminin klinik kalite açısından değerlendirilmesinin önemine değinen Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Hüsnü Murat Kaya da, halk sağlığının korunmasında, koruyucu sağlık hizmetlerinin belirli kriterler içerisinde verilmesinin büyük önem arz ettiğini belirterek, birinci basamak sağlık hizmetlerinin Türkiye Klinik Kalite Programına entegre edilmesinin gerekli olduğunu söyledi.

Konya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz'da, klinik kalitenin ölçülmesi ve değerlendirilmesi ile mevcut durumun net olarak ortaya çıkacağını ve iyileştirme çalışmalarının daha sağlıklı bir şekilde yürütüleceğini ifade etti.

Türkiye Klinik Kalite Programı kapsamında düzenlenen 11. Klinik Kalite Çalıştayının Konya'da yapılmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci ise, "Konya da halkımıza hizmet veren sağlık kurumlarımız hizmet kalite standartlarında Türkiye'ye öncülük ettiği gibi, klinik kaliteye de öncülük edecektir. Klinik kalite çalışmalarında ilk planda yaygın ve önemli olan bu 6 olgunun tespit edilmesi doğru bir yaklaşım olmuştur. Bu çalışmanın sonuçları hizmet veren kurumlara ve bu hizmeti koordine eden İl Sağlık Müdürlüğüne iletilerek, daha sonra yürütülecek olan iyileştirme çalışmasının bütünlenmesi sağlanmalıdır" ifadelerini kullandı.

11. Klinik Kalite Çalıştayının açılış programı ardından katılımcılar, aynı gün Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi ve Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışmalarda bulundu. 10 Haziran salı günü Akşehir Devlet Hastanesi'ni, 11 Haziran çarşamba günü de Konya Numune Hastanesini ziyaret ederek bilgi alış verişinde bulunan katılımcılar, çalıştayın Konya programını tamamladı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 11. Klinik Kalite Çalıştayı Konya'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement