Van Büyükşehir Belediyesine ait deniz süpürgesi, yaklaşık 2 hafta içinde 6.1 kilometrekarelik Van Gölü yüzeyini çöpten arındırdı.
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına bağlı Van Gölü İyileştirme Müdürlüğüne ait deniz süpürgesi, 12 gün önce hizmete alınmıştı. Deniz süpürgesi, İskele-Edremit hattında yüzey temizliğini aralıksız sürdürüyor.
Van Gölü ekosistemine zarar veren çöpler, büyük bir titizlikle toplanıyor. Deniz süpürgesinin topladığı çöpler arasında araç lastiği, mangal, çöp kutusu gibi atıklar da bulunuyor.
Büyükşehir Belediyesinin, vatandaşların Van Gölü duyarlılığını arttırmak için eğitici çalışmalara da önümüzdeki süreçte ağırlık vereceği belirtildi. - VAN
Son Dakika › Yerel › 12 Günde 6.1 Kilometrekarelik Göl Yüzeyi Temizlendi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?