18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. Yıl Dönümü

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97.yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Tarsus ilçesindeki Nusret Mayın Gemisi Müzesinde etkinlik düzenlendi.

18.03.2012 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Tarsus ilçesindeki Nusret Mayın Gemisi Müzesinde etkinlik düzenlendi.

Müzeye dönüştürülen Nusret Mayın Gemisi'nin bulunduğu Çanakkale Parkı'ndaki etkinlikler, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Üsteğmen Oktay Ağtürk, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında, Çanakkale zaferinin dünyada eşi benzeri olmayan bir destan olduğunu ve bunu Türk halkının kanıyla mücadele ederek gerçekleştirdiğini söyledi.

Ardından Nusret Mayın Gemisi gezildi ve Tarsus Belediyesinin yaptırdığı bal mumu heykellerin açılışı yapıldı.

Daha sonra geçilen Çanakkale Parkı'nda, şehitler için dualar edildi ve Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi gösteri sundu.

Etkinliğe, Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, Garnizon Komutanı Yarbay Abdulkadir Yavuz, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Vural, Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz Temizel ile çok sayıda vatandaş katıldı.

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. Yıl Dönümü - Son Dakika


Advertisement