19 Mayıs Kutlamaları Renkli Görüntülere Sahne Oldu - Son Dakika
Yerel

19 Mayıs Kutlamaları Renkli Görüntülere Sahne Oldu

19 Mayıs Kutlamaları Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Gaziantep'te coşkuyla kutlanan 19 Mayıs etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

19.05.2012 13:06

Gaziantep'te coşkuyla kutlanan 19 Mayıs etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Spor Bakanlığı adına Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün Demokrasi Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı'yla devam etti. Törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, "Tarihimizin dönüm noktalarından birisi olan 19 Mayıs 1919'un 93. yıldönümüne ulaşmanın mutluluk, coşku ve heyecanı içindeyiz. 19 Mayıs, milletimizin kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini parçalayıp atma kararlılığının ilk kıvılcımıdır. 19 Mayıs aynı zamanda millete olan inancın, çarenin ancak millette bulunduğunu anlamanın ve çareyi millette aramanın anlamlı bir göstergesidir. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlattığı özgürlük hareketi tüm yurda yayılmış, milletimizin azim ve kararlılığıyla birleşerek giriştiği milli mücadele sonucunda zafer ile taçlandırılmıştır. Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşları, birlikte attıkları her adımda milleten güç ve destek almışlardır" dedi.

Şahan'ın konuşmasının ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Ödül töreninden sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü folklor ekibi, birbirinden güzel halk oyunları sergiledi. Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu ve diğer protokol üyeleri, daha sonra Demokrasi Meydanı'nda gösteri yapan gençleri izledi. İlk defa meydanda kutlanan 19 Mayıs etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Protokolde yerinin son sıralara ayrıldığını söyleyen CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ, "Ana muhalefet partisinin yeri iktidar partisinin yanıdır. Protokolde her zaman böyledir. Bugün iktidar partisinin il başkanı ile bizim aramızda 50 kişi vardı. Bizi ötekileştiren bir yapı içerisindelerdi. 19 Mayıs aynı zamanda bir halk hareketidir. Bende bu durumu içime sindirmeyip halkla birlikte olmayı seçtim. Biz gerçek kutlamamızı öğleden sonra bu meydanda yapacağız" dedi.

Kutlamalarda art niyetin aranmamasını isteyen AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu ise, 19 Mayıs etkinliklerinin ilk kez farklı bir şekilde kutlandığını dile getirdi. Mazıcıoğlu, kutlamalar sırasında meydana gelen eksikliklerin seneye düzeltileceğini ifade ederek, "Her şeyde bir art niyet aramamak gerektiğini düşünüyorum. İnşallah eksikler varsa gelecek yıl bunların hepsinin düzeleceğine inanıyorum. Gelecek dönemde yer ayırma konusu da düzelecektir. Çelenk konusunda da eğer dikkat ederseniz sadece Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüzün çelengi vardı. Yani bizde AK Parti olarak bir çelenk koyma girişimimiz yoktu. Çelenk koymak, şahsın yada kurumun istemesiyle olan bir şey değil. Bunun belli tebliği ve genelgesi var. Tüm bayramlarımızın bayram gibi kutlanmasını istiyor ve öneriyorum. Bu iş daha önce farklı şekilde kutlanıyordu. Şimdi yeni oldu. Gelecek sene bunun daha iyi olacağını düşünüyorum. Muhalefet partisine saygı duyuyorum. Eksiklerin çözümleneceğini ve olması gereken gibi kutlanacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Törene, Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, diğer protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 19 Mayıs Kutlamaları Renkli Görüntülere Sahne Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement