1924'ten Günümüze Zongudak'ta Spor Tarihi - Son Dakika
Yerel

1924'ten Günümüze Zongudak'ta Spor Tarihi

1924\'ten Günümüze Zongudak\'ta Spor Tarihi

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde Zonguldak'ta 1924 yılından günümüze kadar uzanan spor tarihi masaya yatırıldı.

28.02.2012 19:00

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde Zonguldak'ta 1924 yılından günümüze kadar uzanan spor tarihi masaya yatırıldı.

ZKÜ Arif Amirov Salonu'nda gerçekleşen konferansa konuşmacı olarak, Maden mühendisi Ekrem Murat Zaman, Yard Doç. Dr. Alaattin Çakır ve Zonguldakspor'un Milli Futbolculardan Volkan Yayın katıldı. İlk olarak sunum yapan Maden Mühendisi Zaman, Zonguldak'ın Fransızlar ile birlikte sporla tanıştığını belirtti. Zaman, sporun gelişmesinde kömür kenti olan Zonguldak'ta maden işçilerinin ve işçilerin çalıştığı kömür işletmelerinin büyük katkısı olduğunu kaydetti. Zaman, ülkeye önemli ve ünlü oyuncular veren Zonguldak'ın ülkeye sporcu desteğini halen daha sürdürdüğünü ifade etti. Döneme ait resim ve belgelerle nostalji yaşatan Zaman, bu belgelerle de kentin spor tarihine ışık tuttu.

Zaman'ın ardından konuşan Yard. Doç. Dr. Çakır ise slayt gösterileri ile kentin futbol tarihine ağırlık verdi. Son olarak ise dinleyicilere sürpriz yapıldı. İlk iki konuşmacıyı dinleyen ve Zonguldakspor'un milli futbolcularından Volkan Yayın'da kürsiye davet edildi. Yayın, her maç öncesi ve sonrasında hatıra defterine aldığı notlar, resimler ile dönemin gazete küpürlerini paylaştı. İlginç hatıralarını da anlatan Yayın, döneme ait çok güzel hatıraları olduğunu ifade etti.

Türkiye Birinci Ligi'nde şampiyonluğu kovaladığı yıllardaki Zonguldakspor'un galip geldiği Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor maçları ile ilgili gazete küpürleri ve maçlarla ilgili resim ve görüntüler de izlettirildi.

Özellikle bayan sporcuların yoğun ilgi gösterdiği konferansın ardından ise davetlilere ikramda bulunuldu. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 1924'ten Günümüze Zongudak'ta Spor Tarihi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement