"2. Antakya Çocuk Tiyatroları Şenliği" Sona Erdi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

"2. Antakya Çocuk Tiyatroları Şenliği" Sona Erdi

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
"2. Antakya Çocuk Tiyatroları Şenliği" Sona Erdi

Hatay Amatör Sanatçılar Derneği Tarafından Düzenlenen "2. Antakya Çocuk Tiyatroları Şenliği", Kültür Merkezi'nde Gerçekleştirildi.

Hatay Amatör Sanatçılar Derneği tarafından düzenlenen "2. Antakya Çocuk Tiyatroları Şenliği", Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

1988 yılında "ATİDER" adıyla kurulan ve 2004 yılında ismini değiştiren Hatay Amatör Sanatçılar Derneği, geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve yoğun ilgi gören Çocuk Tiyatroları Şenliği'nin 2.'sini Antakya Belediyesi'nin katkılarıyla Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Yaklaşık 1 hafta süren şenlik kapsamında Adana, Mersin gibi illerden gelen tiyatro topluluklarının oyunlarının yanı sıra Antakya’da oluşturulan tiyatro gruplarının oyunları da sahnelendi. "2. Antakya Çocuk Tiyatroları Şenliği" hem çocuklardan hem de velilerden yoğun ilgi gördü.

Dernek Başkanı Sedat Doğan, şenlik kapsamında sergilenen oyunları her gün yaklaşık bin 500 çocuğun izlediğini belirterek, bu şenliği geleneksel hale getirmeyi ve önümüzdeki yıllarda kapsamını daha da genişletmeyi düşündüklerini söyledi.

(OK-MT-MT-Y)

20.11.2007 17:32 TSİ

Kaynak: İHA