2 Temmuz Sivas Olayları Didim'de Unutulmadı - Son Dakika
Yerel

2 Temmuz Sivas Olayları Didim'de Unutulmadı

2 Temmuz Sivas Olayları Didim\'de Unutulmadı

Didim'de 2 Temmuz 1993 Sivas olayları, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı.

02.07.2014 17:38

Didim'de 2 Temmuz 1993 Sivas olayları, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı.

Sivas Olaylarının 21. yılı Didim'de Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı, İşçi Partisi İlçe Başkanlığı,Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanlığı,Cumhuriyet Kadınları Derneği Şube Başkanlığı, Eğitim İş Sendikası Şube Başkanlığı,Didim Vardiya Bizde Platformu tarafından düzenlenen ortak basın açıklaması ile anıldı.

Grup adına ortak basın açıklamasını okuyan Hüseyin Gül, "Türkiye Cumhuriyeti en karanlık günlerinden birini bundan 21 yıl önce Sivas'ta yaşadı. Oysa aynı Sivas, 95 yıl önce bağımsızlık meşalesinin yakıldığı, karanlık günlere ışık olan ve manda fikrinin yok edildiği Sivas Kongresine ev sahipliği yapmıştı. Sivas Kongresi ile yakılan bağımsızlık ateşinin Cumhuriyetle taçlanışından 70 yıl sonra Madımak Otelinden yükselen kara dumanlar Cumhuriyetin ışığını, aydınlığını boğmaya yetmemiştir. 95 yıl önce bağımsızlık aşkı ile yola çıkan Mustafa Kemal ve bir avuç arkadaşını bağrına basan Sivas halkına ihanet eden kundakçılar, 2 Temmuz 1993 günü Anadolu aydınlanmasının ışığını tazelemeye gelenleri konuk etmek yerine ölüme göndermişlerdir. Biz Didim'li yurtseverler olarak; Vücutlarıyla 21 yıl önce aramızdan ayrılsalar bile düşünceleriyle yüzyıllarca yaşayacak olan ve Sivas'ta yitirdiğimiz aydınlarımızı saygıyla anıyor anıları önünde eğiliyoruz. Sivas yeniden birliğin, dayanışmanın, bağımsızlığın ve mücadelenin simgesi olacağına inanıyoruz" dedi.

Grup açıklamanın ardından hayatını kaybedenlere atfen 33 adet karanfili Atatürk anıtı önüne bırakarak, saygı duruşunda bulundu. Grup açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 2 Temmuz Sivas Olayları Didim'de Unutulmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement