29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Yerel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıl dönümü Rize'de kutlandı

29.10.2013 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıl dönümü Rize'de kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Vali Nurullah Çakır, İl Garnizon Komutanı Kıdemli Albay İsmet Cansaran, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Yağız, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Tören esnasında Kaçkar Dağcılık Kayak İhtisas Spor Kulübü sporcularından Sümeyye Okur ve Ufuk Ayhan Şeyh Cami minaresine Türk bayrağı astı.

Vali Çakır, burada yaptığı konuşmada, geçmişle aydınlık yarınların arasında en büyük köprünün cumhuriyet olduğunu belirterek, "Sosyal devlet ve demokrasi donanımlarıyla bizi daha nice doksanıncı, yüzüncü hatta bininci yıllara taşıyacaktır. Büyük mücadeleler sonunda kurulan cumhuriyetimiz gücünü ve önemini, milletimizin ortak iradesi ve derin bir azimle gerçekleştirdiği kurtuluş öyküsünden almıştır. Tarihimizin en büyük ve kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan cumhuriyet getşirdiği yenilik ve atılımlar ile Türk halkına yeni ufuklar açmış, ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımıza dinamizm kazandırmıştır" dedi.

Türkiye bağımsızlık mücadelesi verildiği yıllarda mazlum milletlere örnek oluşturduğunu ifade eden Çakır, "Bugünde gelişimi ile yakın çevresindeki ülkeler başta olmak üzere, birçok ülkeye ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. Dünyanın en büyük 15 ekonomisinden biri olan ülkemiz, doksanıncı yılında asırlık projeleri bir bir hayata geçirmektedir. Türkiye'nin en önemli projesi olan Ovit tüneli ilerlemekte ve artık lojistik merkezler planlanır hale gelmektedir. Bölgesle ve ülke düzeyinde bir çok büyük proje hayata geçirilmektedir" diye konuştu.

Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini içeren şiirlerin okunmasının ardından, Ukranya, Polonya, Letonya ve Romanya'dan gelen halk dansları topluluğu ile Türkiye halk oyunları ekipleri gösteri sundu. Türkiye halk oyunları ekibi Vali Çakır'a Türk bayrağı verdi. Çakır, bayrağı öperek aldı.

Geçit töreninin ardından kutlamalar tamamlandı. - Rize

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement