29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Yerel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Türkiye Cumhuriyeti'nin 90'ıncı kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Eceabat, Biga ve Lapseki ilçelerinde tören düzenlendi.

29.10.2013 16:13

Türkiye Cumhuriyeti'nin 90'ıncı kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Eceabat, Biga ve Lapseki ilçelerinde tören düzenlendi.

Eceabat'taki tören Kaymakam Nurettin Dayan, Garnizon Komutanı Deniz Yüzbaşı Adnan Kaya ve Belediye Başkanı Kemal Dokuz'un halkı selamlamasıyla başladı.

Kaymakam Dayan, Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin 90 yaşına bastığını belirterek, "Şehitler diyarında bu güzel günde, koca tarihin ve şu gök kubbenin gazilerin ve şehitlerin şahitliğinde ceddimizin ve başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere son devletimizi kuranların manevi huzurunda devletimizin en büyük gününü kutlamak için toplandık. Yıllar önce sabrımızı gücümüzü azmimizi gösterdiğimiz yedi düvele bu seferde birliğimizi, dirliğimizi, sevincimizi ve saadetimizi gösetrmek için toplandık" dedi.

Tören resmi geçit ile sona erdi.

Biga

Biga'daki törenler Kaymakam Fatih Genel'in tebrikleri kabulüyle başladı.

Daha sonra İlyas Bayram Stadı'ndaki törene geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Kaymakam Genel, Belediye Başkanı Mehmet Özkan, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Sadri Boz, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Genel yaptığı konuşmada, "Türk Milleti'nin, büyük Atatürk'ün deyimiyle, en büyük eseri olan ve milletimizin şeref abidesi Cumhuriyetimizin 90. kuruluş yıldönümünü, ilçemizde büyük bir sevinç ve mutluluk içinde, coşku ve heyecanla kutluyoruz" dedi.

Törende resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Lapseki

Lapseki'de Çarşı Meydanı'nda tören düzenlendi.

Törende Kaymakam İsmail Ayhan Tavlı, Garnizon komutanı Deniz Albay Recep Şenveli ve Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim birlikte halkın, öğretmenlerin, öğrencilerin ve protokol üyelerinin bayramını kutladı.

Okul öğrencilerinin şiir okumasının ardından Plevne Ortaokulu, Hüseyin Akif Terzioğlu Anadolu Lisesi öğrencileri halk oyunları gösterisi sundu.

Törenler resmi geçit ile tamamlandı. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement