3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü - Son Dakika
Son Dakika Logo

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü

02.05.2012 12:20

Ordu Gazeteciler Cemiyeti (OGC) Başkanı Recep Aydın, "Demokratik toplumların ve demokratikleşmenin olmazsa olmazlarından biri olduğu için basın özgürlüğünün önemini biliyoruz" dedi.

Ordu Gazeteciler Cemiyeti (OGC) Başkanı Recep Aydın, "Demokratik toplumların ve demokratikleşmenin olmazsa olmazlarından biri olduğu için basın özgürlüğünün önemini biliyoruz" dedi.

Aydın, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, toplumun özgür olabilmesinin, basının özgürlüğü ile paralel olduğunu belirtti.

Böylesine önemli bir günü hapishanelerde geçirmek zorunda kalan yüzlerce basın mensubunun olduğunu ifade eden Aydın, mesajında şunları kaydetti:

"Demokrasi yolunda hızla ilerlediği iddia edilen bir ülkeye bu tablo yakışmıyor. Ancak bütün bu karamsar tabloya rağmen Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde düşünce ve ifade özgürlüğü konusunda Türkiye'de direnen gazeteciler var. Demokratik toplumların ve demokratikleşmenin olmazsa olmazlarından biri olduğu için basın özgürlüğünün önemini biliyoruz. Bu nedenle ülkemize var olan bu olumsuz tablo ortadan kaldırılmalıdır."

- ORDU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü - Son Dakika


Advertisement