31 Mart Azerbaycanlıların Soykırım Günü - Son Dakika
Yerel

31 Mart Azerbaycanlıların Soykırım Günü

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tarih Kulübü tarafından "31 Mart Azerbaycanlıların Soykırım Günü" dolayısıyla konferans düzenlendi.

01.04.2015 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tarih Kulübü tarafından "31 Mart Azerbaycanlıların Soykırım Günü" dolayısıyla konferans düzenlendi.

KTÜ Edebiyat Fakültesi Nazım Terzioğlu Amfisi'nde gerçekleştirilen program, saygı duruşunda bulunulması, Türkiye ve Azerbaycan milli marşlarının okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmasını yapan KTÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Üçüncü, Azerbaycan Türklerinin sayısız katliama uğradığını belirterek, "Böyle bir günün gündeme getirilmesi son derece önemlidir. Bunu maalesef dünyaya çok etkili şekilde anlatamıyoruz. Çünkü henüz kendimiz bile idrak edemedik. Sesimiz kısılmak isteniyor, bugünün konuşulmasını, hatırlanmasını istemiyorlar" dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Prof. Dr. Kamil Veli Nerimanoğlu, Mart 1918'de Bolşeviklerden destek alan Ermenilerin Azerbaycan Türklerine yönelik sistemli bir katliam harekatına başladığını ifade ederek, "Eğer Nuri Paşa komutasındaki Kafkas İslam ordusu yetişmeseydi bugün Azerbaycan Türkü diye bir kavram olmayacaktı, çünkü Ermeniler kendi emperyal hedefleri için bütün Azerbaycan Türklerini yok edecekti" diye konuştu.

Azerbaycan Türklerinin tarih boyunca çok acı çektiğini kaydeden Nerimanoğlu, Ermenilerin sözde Ermeni soykırımı iddialarının tarihsel temellere dayanmadığını söyledi.

Konferans sonunda, Azerbaycan Türklerine yönelik soykırım ve katliam fotoğraflarının yer aldığı sergi gezildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 31 Mart Azerbaycanlıların Soykırım Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement