Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Ben İslamofobiyle mücadele bir tek yolla başarılı olabilir diye düşünüyorum. O da nefrete sevgi ve merhametle yaklaşmak" dedi.
Görmez, 7. Balkan Ülkeleri Diyanet İşleri Başkanları Toplantısı'nda, İslamofobinin her geçen gün arttığına vurgu yaptı.
Yeryüzünde nefreti ancak İslam'ın rahmet ve merhametinin ortadan kaldıracağını belirten Görmez, "Ben İslamofobiyle mücadele bir tek yolla başarılı olabilir diye düşünüyorum. O da nefrete sevgi ve merhametle yaklaşmak. Nefreti nefret ortadan kaldırmaz. Bunun için de hikmetli bir dil gerekiyor" diye konuştu.
"Diyanet, Balkan ülkelerindeki kardeşlerimizin hizmetinde"
Görmez, Türkiye ile Balkanlar'ın tarihte olduğu gibi bugün de birlik ve beraberliklerini güçlendirmesi gerektiğine değindi.
İstanbul ile Saraybosna'nın, Üsküp'ün, Sofya'nın birlikteliği tarihte nasıl önemliyse bugün çok daha büyük bir önem arz ettiğini aktaran Görmez, şöyle devam etti:
"Osmanlı bakiyesi Anadolu ve Rumeli'ye bugün büyük görevler düşmektedir. Türkiye ile Balkanların dini kurumları arasındaki ilişkileri yeniden inşa etmek, İslam ümmetinin faydasınadır. Bu anlamda bizim çok daha fazla bir araya gelmemiz gerekiyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, Balkan ülkelerindeki kardeşlerimizin hizmetindedir. Bugüne kadar olan dostluk ilişkilerimizi geliştirerek aramızdaki işbirliğini de sistematik bir hale dönüştürmemiz gerekiyor."
Görmez, Balkan ülkelerindeki İslam enstitülerinin din eğitimi ve hizmeti vermesi konusunda güçlendirilmiş bir yapıya kavuşmasının önemli olduğunu dile getirdi.
Balkanlardaki hiçbir gencin, "ulumu İslamiye tahsili"nde başka ülkelere ihtiyaç duymaması gerektiğini belirten Görmez, "Bu konuda da bize düşen görev neyse elimizden geleni yapmaya hazırız. Bu fakülteleri daha yüksek konumlara getirmek zorundayız. Din eğitimi ve din hizmetinde yeni bir üslup geliştirmeliyiz" diye konuştu. - Edirne
Son Dakika › Yerel › 7. Balkan Ülkeleri Diyanet İşleri Başkanları Toplantısı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?