7.konyaaltı Kitap Fuarına 10 Günde 173 Bin Ziyaret - Son Dakika
Yerel

7.konyaaltı Kitap Fuarına 10 Günde 173 Bin Ziyaret

7.konyaaltı Kitap Fuarına 10 Günde 173 Bin Ziyaret

Antalya’da bu yıl 7’ncisi açılan ve 10 gün açık kalan Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı 173 bin ziyaretçi sayısıyla yeni bir rekora imza attı.

07.11.2016 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da bu yıl 7'ncisi açılan ve 10 gün açık kalan Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı 173 bin ziyaretçi sayısıyla yeni bir rekora imza attı.

26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un onur konuğu olarak katıldığı 7. Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı, 350 yayın grubu ve 96 fikir insanın katılımıyla son buldu. 28 Ekim- 6 Kasım günleri arasında Cam Piramit'te gerçekleştirilen Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı, her yıl olduğu gibi bu yıl da Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in yayın evi temsilcilerine, yazarlara ve de ziyaretçilere tatlı ikramıyla son buldu.

Marka oldu

Cam Piramit'te 10 gün süresince 173 bin kitap severin Fuarı ziyaret ettiğini ifade eden Konyaaltı Belediye Başkanı Böcek, bu rakamın yeni bir rekor olduğunu söyledi. "Her yıl ülkenin içinde bulunduğu konjonktüre uygun bir temayla gerçekleştirilen Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı'nın bu yıl ki teması; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözü oldu." diyen Başkan Muhittin Böcek şöyle konuştu; "Ziyaretçi sayısıyla Türkiye'nin ilk üç fuarı arasında gösterilen Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı, sadece Konyaaltı'nın değil Antalya'nın da bir markası olmuştur. Her yıl artan ziyaretçi sayısıyla kalite çizgimiz yükselmektedir. Hiçbir siyasi düşüncenin bir diğerine göre daha ön de olmadığı, belki de tek fuar Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı. Fuarın açılışında da söylediğim gibi geçtiğimiz yıl 133 bin olan ziyaretçi sayısı bu yıl 173 bine ulaştı. Her kesimden insan bu Fuar'da kendinden bir şeyler bulabiliyor. Bunun en güzel göstergesi ise her yıl katlanarak artan ziyaretçi sayımız. 8. Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı'nı gelecek yıl hizmete açacağımız 3 bin 500 kişilik Kongre ve Fuar Merkezimizde gerçekleştirmeyi istiyoruz. Bu fuar merkezimizle ilgili çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Ben bu düşüncelerle Fuar'a katılan tüm yayın evi çalışanlarına, yazarlarımıza ve okurlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum."

Şair, Ozan, Yazar, Ressam ve Bestekarlar Derneği (ANŞOYAD) Başkanı Şükrü Erciyeslioğlu ise şöyle konuştu; "Türkiye genelinde 30 büyükşehir belediyesi ve bine yakın ilçe belediyesi bulunmakta. Ancak ne var ki hiçbir metropol belediye başkanı, Muhittin Böcek'in gösterdiği cesareti gösterememekte. Bu Fuar cesaret gerektirir, kararlılık gerektirir azim gerektirir. Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı'nda 7 yıldır yer alan bir isim olarak Başkan Muhittin Böcek için şunları söyleyebilirim, disiplinli, çalışkan, sanatçı ve kitapsever…"

Kültür mozaiği

İlker Başbuğ, Engin Alan, Ahmet Şafak, Hanefi Avcı, Mavisel Yener, Nihat Hatipoğlu, Vural Savaş, Ataol Behramoğlu, İsmail Saymaz, Barış Yarkadaş, İlber Ortaylı, Büşra Küçük, Şermin Çarkacı, Yalçın Küçük, Ali Türkşen, Saygı Öztürk, Kahraman Tazeoğlu, Enver Aysever, Miraç Çağrı Aktaş, Ahmet Yavuz, Mustafa Önsel, Sinan Meydan, Eren Erdem, İhsan Eliaçık, Hulki Cevizoğlu, Doğu Perinçek, Erol Mütercimler, Ümit Zileli, Naim Babüroğlu ve Barış Doster gibi yazarların Fuar'da okurlarıyla buluştuğunu ifade eden Muhittin Böcek, konuşmasının sonunda fuara katılan tüm yayın evi çalışanları, yazar ve okurlara tatlı ikram etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 7.konyaaltı Kitap Fuarına 10 Günde 173 Bin Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement