AB Bakanı Çavuşoğlu, Kırklareli'nde - Son Dakika
Yerel

AB Bakanı Çavuşoğlu, Kırklareli'nde

AB Bakanı Çavuşoğlu, Kırklareli\'nde

Çavuşoğlu: ''Başbakanımız inşallah ilk turda yüzde 50 oy alarak seçilecek'' ''(2014 FIFA Dünya Kupası) Avrupa Birliği Bakanı olarak, Avrupa ülkesi Almanya'yı destekliyorum''

10.07.2014 21:50

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Başbakanımız inşallah ilk turda yüzde 50 oy alarak seçilecek" dedi.

Çavuşoğlu, Kırklareli Valiliğini ziyaret ederek valilik anı defterini imzaladı, Vali Mustafa Yaman'dan Kırklareli hakkında bilgi aldı.

Daha sonra AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Çavuşoğlu, partililerle bir araya geldiği toplantıda, yerel seçimlerde Kırklareli Belediye başkanlığını az bir oyla kaybettiklerini söyledi.

Çavuşoğlu, 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemini vurgulayarak, hiçbir seçim öncesi popülizm yapmadıklarına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı seçiminin Türkiye için yeni bir dönüm noktası, ülkenin yeniden yapılanması, şaha kalkması ve yeniden hamle yapması için önemli bir fırsat olacağını dile getiren Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"İlk defa halk kendi cumhurbaşkanını seçecek. İlk defa halk cumhur reisini kendi seçecek. Cumhurbaşkanlığı seçimleri Türkiye'de her zaman kritik olmuştur, sorun olmuştur, sorunlara yol açmıştır, darbelere yol açmıştır. 12 Eylül darbesi de mecliste cumhurbaşkanlığının seçilememesini bahane edilerek yapılmıştır. Oysa onun zemini çok önceden gençler üniversitelerde sokaklarda birbirine kırdırılarak hazırlanmıştır. Daha sonra gençlerimiz idam sehpalarında katledilmiştir. Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2007 yılında bile bizim önümüze bir engel olarak konuldu. Demokrasiye bir engel."

"Rakamlar gerçeği yansıtmıyor"

Çavuşoğlu, bir gazetecinin, "Çatı adayının yüzde 55 oy beklediği yönünde açıklamaları oluyor. Bu konuda ki düşünceleriniz nelerdir" sorusu üzerine, seçim öncesi ortaya atılan rakamların hiçbir zaman gerçekleri yansıtmadığını söyledi.

Partilerin veya kişilerin seçimlere girerken iddialı olduklarını, kendilerinin de seçimlerle ilgili her ay 3 firmaya anket yaptırdıklarını belirten Çavuşoğlu, şunları anlattı:

"Kimse milleti kandıramaz. Ortaya rakamlar koyarken gerçekçi rakamlar koymak lazım. Aldatan da olmayalım aldanan da olmayalım. Gerçek anlamda anket yaptırmazsanız önce kendiniz aldanırsınız, sonra vatandaşı aldatmaya çalışırsınız. Adaylarımızı belirlerken, büyük bir istişare çalışması yaptık. Teşkilatlarımızın önüne sandık koyduk. Toplumun her kesimiyle bütünleşerek adayımızı belirledik. Diğerleri aday bulamadıklarından çatı adayı arayışına girdiler ve aday belirlediler. Onlara hayırlı olsun. Neticede anket yaptırdığında sonuçları da çok iyi görüyorsunuz. Çatı adayının söylediği gibi değil. ya kendisini kandırmışlar ya da o kendi kendini kandırıyor. Bizim anketlerimiz gerçekçidir. tahmin değil bilimsel bir çalışma yapıyoruz. Başbakanımız inşallah ilk turda yüzde 50 oy alarak seçilecek."

Çavuşoğlu, muhalefet partisinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın istifa etmesini istemesinin de hukuki olmadığını vurguladı.

" Almanya'yı destekliyorum"

Çavuşoğlu, 2014 FIFA Dünya Kupası ile ilgili de finalde Arjantin'in sürpriz olduğunu belirtti.

Türk milletinin Latin ülkelerine karşı bir sempatisi olduğunu anımsatan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Avrupa Birliği Bakanı olarak Avrupa ülkesi  Almanya'yı destekliyorum. Bu Arjantin'i sevmediğimiz anlamına gelmez ama benim tercihim, desteğim gönlüm Almanya'dan yana. Gönlüm Almanya'dan yana. Biliyorsunuz Almanya'nın kadrosunda Mesut Özil kardeşimiz var."

Çavuşoğlu, daha sonra Üsküp Belediye Başkanı Hüseyin Kasap'ı makamında ziyaret etti. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AB Bakanı Çavuşoğlu, Kırklareli'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement