Adıyaman'da Azerice Kursu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Adıyaman'da Azerice Kursu

20.11.2012 11:07

Gölbaşı Kalkınma Derneği Haydar Aliyev Eğitim Merkezi'nin düzenlediği Azerice Kursu'nu tamamlayanlar sertifikalarını aldı.

Gölbaşı Kalkınma Derneği Haydar Aliyev Eğitim Merkezi'nin düzenlediği Azerice Kursu'nu tamamlayanlar sertifikalarını aldı.

Merkez Başkanı Mustafa Latif Emek, törendeki konuşmasında, Türkiye ve Azerbaycan'ın kökleri aynı olan iki devlet olduğunu, her geçen gün iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştiğini söyledi.

Azerbaycan'ın gerek sahip olduğu doğal kaynaklar gerekse de stratejik konumu nedeniyle önemli bir aktör olduğunu ve Azerice'nin artık tüm dünyada kabul gören bir dil olduğunu dile getiren Emek, "Bu nedenle böyle bir kurs düzenledik. Türkiye'de Azerice eğitim veren tek kurumuz. Kursumuz büyük ilgi gördü" diye konuştu.

Kursiyerlerden Şahin Küçük ise kursta sadece Azerice öğrenmediklerini Azerbaycan'ın kültür ve gelenekleriyle de tanıştıklarını kaydetti.

Muhabir: Emin Tezerdi

Yayıncı: Sevil Çelik - ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adıyaman'da Azerice Kursu - Son Dakika


Advertisement