Adıyaman'da Ki Stk'lar PKK'nın Saldırısını Kınadı - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'da Ki Stk'lar PKK'nın Saldırısını Kınadı

Adıyaman\'da Ki Stk\'lar PKK\'nın Saldırısını Kınadı

Önceki gün Koçali Baraj inşaatına saldırarak iş makinelerini yakan PKK’ya Adıyaman’da ki iş dünyası temsilcileri tepki gösterdi.

16.06.2015 17:01

Önceki gün Koçali Baraj inşaatına saldırarak iş makinelerini yakan PKK'ya Adıyaman'da ki iş dünyası temsilcileri tepki gösterdi.

Adıyaman'da binlerce dönümlük alanı sulayacak, içme suyu ihtiyacını ve enerji ihtiyacını karşılayacak olan Koçali Barajı'nda çalışan iş makineleri terör örgütü mensupları tarafından saldırı düzenlenmişti. Adıyaman için hayati öneme sahip olan Koçali Barajı'na yapılan bu saldırıya toplumdan ortak tepki geldi.

'Huzurun Başkenti' olarak anılan Adıyaman'da bu tür bir eylemin ilk kez olması, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş dünyası temsilcilerinin tepkisine neden oldu.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Şerif Yıldırım, TÜMSİAD Adıyaman Şube Başkanı Erkan Çakmak açıklama yaparak, yapılan saldırıyı kınadılar.

ATSO Başkanı Mustafa Uslu, Koçali Barajı'nın Adıyaman'ın en önemli yatırımlarından birisi olduğunu, buraya yapılan saldırının Adıyaman'a yapılmış olacağını dile getirerek, "Koçali Barajı ilimiz için en önemli yatırımlardan biridir. Yıllardır Adıyaman'ın özlemini çektiği, dört gözle beklediği önemli bir projedir. Yıllar sonra, son dönemdeki tüm Adıyaman'ın gayretiyle bu aşamaya geldikten sonra böyle bir olayla karşı karşıya kalınması son derece üzücüdür. Adıyaman'ın 'huzur kenti' olduğu bir ilde olması bizi son derece üzmüştür. Çünkü bu projenin hayata geçmesiyle Adıyaman'ın hem tarımsal, hem de tarıma dayalı sanayide önemli olan ve binlerce dönümü suyla buluşturacak. Bu projenin faaliyetlerinin devam etmesi noktasında bütün Adıyaman'da sorumluluk taşıyan insanlar, STK'ların bu konuyu kınıyoruz.

Bu tür olayların ne Adıyaman'a ne de ülkemize fayda getirmeyeceğini her vesileyle dile getiriyoruz. Kaldı ki Adıyaman için hayatı önem taşıyan projenin sekteye uğratılması asla kabul edilecek bir olay değildir. Bu ülkede bu tür olayların yaşanmaması en büyük temennimizdir ve arzumuzdur. İnşallah herkes bu konuyla ilgili üzerine düşeni yapmalarını bekliyoruz" dedi.

MÜSİAD Başkanı Şerif Yıldırım, yapılan saldırının 'huzurun başkenti' olan Adıyaman'a sürülmüş kara bir leke olduğunu belirterek, "Huzur kenti diye anılan şehrimize sürülen kara bir lekedir. Bu tür şeylerin olması hem ilimizin ekonomisine, hem huzuru ve refahına büyük bir darbedir. Kürdü ile Türküyle, Alevisi ile Sünnisinin birlikte yaşadığı ilimiz yıllardır kardeşçe yaşamayı sürdürmüştür. İnşallah bu sürecin kardeşliğimizi, birliğimize ve beraberliğimize zarar vermemesini temenni ediyorum. Bütün halkımızın bu konuda son derece duyarlı olup üzerine düşeni yerine getireceğine inanıyorum. Bu tür provokatör eylemlere karşı halkımızın sağduyulu olmasını temenni ediyorum.

Koçali Barajı sulu tarımda Adıyaman'ın lokomotifi olma özeliği taşıyor. Adıyaman'ın tarımsal ürünlerde sulamaların olacağı, toprakların bereketleneceği, yöre halkının da bundan büyük bir gelir elde ederek refah düzeyi yükselecek. Baraja yapılan bu sabotaj, Adıyaman halkının ekonomisine yapılmış en büyük darbedir" dedi.

TÜMSİAD Başkanı Erkan Çakmak ise açıklamasında, "Adıyaman'da böyle bir olayın olmasını asla tasvip etmiyoruz. Adıyaman'a içme ve sulama suyu getirecek insanı bir projenin bu şekilde sabote edilmesi bütün Adıyamanlıları mağdur etmeye yönelik bir davranıştır. Biz bu güne kadar hep huzurun başkenti olarak dışarıda tanındık. Buna gölge düşürecek tüm hareketlerden kaçınılması gerekir. Koçali Barajı Adıyaman'ın kaderini değiştirecek barajdır. Adıyaman ovasının sulanmasıyla dışarıya ırgat olarak giden halkımız kendi memleketinde üretim yaparak şehrimizi kalkındıracaktır. İş makinesinin yakılması toplumda sadece bunu yapanlara nefreti uyandırır. Bu tür mücadelelerin yöntemi bu değildir. Siyasal partiler yoluyla hak arayışlarına ve kendi tezlerini savunma yoluna gidilmelidir. Adıyaman halkı birlik ve beraberlik içerisinde bu tür olaylara asla prim vermemelidir. Bu tür sorunların çözüm yeri meclistir" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'da Ki Stk'lar PKK'nın Saldırısını Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement