Adü'den Belediye Çalışanlarını Metan Gazı Bilgilendirmesi - Son Dakika
Yerel

Adü'den Belediye Çalışanlarını Metan Gazı Bilgilendirmesi

Adü\'den Belediye Çalışanlarını Metan Gazı Bilgilendirmesi

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Mühendislik Fakültesi, "Metan Gazı Güvenliği" konusunda belediye çalışanlarını bilgilendirdi.

25.07.2013 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Mühendislik Fakültesi, "Metan Gazı Güvenliği" konusunda belediye çalışanlarını bilgilendirdi.

Güvenli bir enerji kaynağı olan metan gazının kullanımı konusundaki bilgi eksikliğini gidermek ve gelecekte bu tür kazaların tekrar yaşanmasına engel olmak amacıyla ADÜ Mühendislik Fakültesi tarafından "Metan Gazı Güvenliği" konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi. ADÜ Atatürk Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya Vali Kerem Al, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Güzelçamlı Belediye Başkanı Özkal Yüksel, Afet ve Acil Durum İl Müdürü Recep Coşkun, ADÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Çengel, Makine Mühendisleri Odası Aydın Şube Başkanı Metin Albeyoğlu ve belediye çalışanları katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Yunus Çengel; üniversitelerin üç rolü olduğundan bahsederek, Adnan Menderes Üniversitesi olarak eğitim-öğretim, bilim üretme ve halka hizmet unsurlarını geliştirme çabası içinde olduklarını ifade etti. Çengel; "Biz Mühendislik Fakültesi olarak sizlerin hizmetindeyiz. Fakülte olarak Aydın bölgesine en büyük getiriyi sağlama çabasındayız" dedi.

Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Pınar Demircioğlu "Metan Gazı Güvenliği" konulu sunumunda, kapalı ortamda çalışan kişilerin hangi gazlara maruz kaldığı, karşılaştıkları tehlikeli durumlar hakkında dinleyicileri bilgilendirdi. Demircioğlu, metan gazının tehlikeleri ve bu tehlikeleri önlemek için başvurulabilecek yöntemler, kapalı alanlarda güvenli bir şekilde nasıl çalışabileceği hakkında da ayrıntılı bilgi verdi. Kapalı ortamdaki tehlikelerin bilinmesinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Demircioğlu, başlıca tehlikeleri; kapalı mekan içinde kalma, oksiyen eksikliği-fazlalığı, patlayıcı gaz ve buharlar, elektrik tehlikesi ve fiziksel tehlikeler olarak sıralayarak, bilgi yetersizliği ve kurtarma ekipmanının önemine değindi.

Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Böğrekçi ise, "Metan Gazı Algılama Sistemleri" konulu sunumunda, gaz algılama sistemlerini, metan gazının nasıl algılanabileceğini, algılama sistem özelliklerini ve konumlarına göre sensörleri ayrıntılı olarak ele aldı.

Böğrekçi, gaz algılama sistemlerini, algılama yapan, sesli ya da görsel uyarı veren, hem algılama yapan hem uyarı veren hem otomatik kontrol yapan sistemler olarak gruplandırarak bu sistemlerin sabit sistemler olabildiğini bunların pompalı ya da pompasız olarak farklılık gösterebileceğine belirtti.

Penta Otomasyon Firmasından Tuğrul Tuzlalı "Kapalı Mekanlarda Gaz Ölçüm Cihazları" konulu sunumunda cihazları görsel olarak dinleyicilere sunarak, cihazların temel olarak portatif ve sabit tip olarak ikiye ayrıldığını belirtti ve cihazların kullanıldığı alanları örneklendirdi. Tuzlalı, sensör seçimi yaparken en çok cihazın ne amaçla ve nerede kullanılacağını önemsediklerini ifade etti.

Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yön. Kur. Baş. Özcan Uğurlu da, "Kapalı Mekanlarda Gaz Algılama Sistemleri ve Teknolojileri" konulu sunumunda, malzeme seçiminde dikkat edilmesi gerekenler ve izlenmesi gereken yol hakkında dinleyicileri bilgilendirdi ve doğru cihazların doğru yerlerde kullanılmasının önemini vurguladı.

Yoğun ilginin gözlendiği toplantı, sunumların ardından soru-cevap bölümüyle devam ederken, toplantı sonunda tüm katılımcılara, katılım belgeleri ve "Metan Gazı Güvenliği El Kitabı" verildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adü'den Belediye Çalışanlarını Metan Gazı Bilgilendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement