Afrodisias Antik Kentinde Opera Konseri Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Afrodisias Antik Kentinde Opera Konseri Düzenlendi

Aydın’ın Karacasu ilçesinde İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestra Sanatçılarının katılımıyla UNESO Dünya Mirası Afrodisias’ta organize edilen Müze konserlerinin ikincisi Cumhuriyet coşkusuyla birlikte düzenlendi.

27.10.2022 10:29  Güncelleme: 10:42

Aydın'ın Karacasu ilçesinde İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestra Sanatçılarının katılımıyla UNESO Dünya Mirası Afrodisias'ta organize edilen Müze konserlerinin ikincisi Cumhuriyet coşkusuyla birlikte düzenlendi.

Binlerce yıllık heykellerin sergilendiği Afrodisias Müzesinde dünyaca ünlü opera bestecilerinin bilinen eserleri ile birlikte Türk Sanat ve Halk Müziğinin sevilen eserlerinin seslendirildiği ve coşkulu anlara sahne olan etkinlikte soprano ve tenorler ve katılımcıların hep bir ağızdan söylediği 10. Yıl marşında coşku daha da arttı. Etkinliğe Karacasu Kaymakamı Hatice Gamze Kuran, Didim Kaymakamı Kazım Kuruca, Belediye Başkanı Mehmet Erikmen, Mülkiye Başmüfettişi Hayati Taştan, Cumhuriyet Başsavcısı Barbaros Aksoy, Hakim Ebru Aksoy, Karacasu Baro Temsilcisi Sevgi Kulcu Öncü, daire amirleri, Adnan Menderes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, ilçede Milli Eğitim'e bağlı okullarda eğitim gören öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

TÜRK MÜZİĞİNİN SEVİLEN ESERLERİ DE SESLENDİRİLDİ

Etkinlikte İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Soprano Nurgün Baburhan, Mezzosoprano Ebru Kaptan, Tenor Mehmet Ali Portakal, Bariton Gökhan Varkan ve piyanist Cemile Cabbar sahne aldı. Dünyaca ünlü opera bestecilerinin eserlerinin yanı sıra Türk Müziğinin sevilen eserleri olan Kalbe Dolan O İlk Bakış, Ah Bir Ataş Ver, Köroğlu gibi eserler de seslendirildi. Sanatçıların eserleri seslendirirken yaptığı tangolar ve Mezzosoprano Ebru Kaptan'ın katılımcılarla birlikte tuttuğu alkış temposu renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlik hep birlikte söylenen 10. Yıl marşı ile sona erdi.

"BÖYLE BİR YERDE KONSER VERMEK MUHTEŞEM BİR DUYGU"

Etkinlik sonunda konuşan İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestra Sanatçısı piyanist Cemile Cabbar şunları söyledi:

"Opera sanatçısı solistler olarak bugün burada misafir olduğumuz için çok mutluyuz. Bu bizim ilk gelişimiz değil. Her zamanki gibi çok sıcak, çok muhteşem bir organizasyonla güzel bir ekiple güzel bir vakit geçirdik. Güzel opera aryalardan seslendirildi. Biraz türkü seslendirdik. Önümüzde Cumhuriyet Bayramımızın, 29 Ekim'i hep beraber kutladık. 10. Yıl marşı söyledik. Çok güzel bir anı yaşadık. Okullardan gelen öğrenciler vardı. Umarım kalplerine dokunabilmişizdir. Bir anı kalmıştır onlarda. Bir daha gelmek umuduyla. Verdi ve Carmen operasından aryalar vardı, seslendirdik. Şendul operasından bir düet, soprano ve tenor seslendirildi. Kanlı Nigar'dan bir arya seslendirildi. Hepsinden biraz biraz hemen hemen 12-14 eser vardı. Her besteciden biraz biraz okumaya çalıştık. Böyle bir atmosferde konser vermek biraz ürkütücü ama iyi anlamda söylüyorum bunu. Bir o döneme gidiyorsun. İster istemez o ruh o atmosfer o eserler size dokunuyor. Ona göre bir şey oluyorsun. Ama çok güzel bir atmosfer."

Afrodisias Antik Kentinde Opera Konseri Düzenlendi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Afrodisias Antik Kentinde Opera Konseri Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement