Afyonkarahisar'da 10 Kasım Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'da 10 Kasım Etkinlikleri

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete intikal edişinin 77’inci yıldönümü nedeniyle Afyonkarahisar’da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

10.11.2015 15:55

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, ebediyete intikal edişinin 77'inci yıldönümü nedeniyle Afyonkarahisar'da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kocatepe Parkı'nda başlayan anma törenlerinde Atatürk Anıtı'na ilk olarak Vali Hakan Yusuf Güner, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gökhan İsmet Gülmez ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından çelenk sunuldu.

Çelenk sunumunun ardından saat 09.05'te Afyonkarahisar'ın çeşitli yerlerinde Afyonkarahisar Belediyesi ve İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından sirenlerin çalınması ile birlikte iki dakika saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile buradaki tören sona erdi.

Kocatepe Parkı'nda düzenlenen törene, Vali Hakan Yusuf Güner'in yanı sıra, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Burcu Köksal, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gökhan İsmet Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Vali Yardımcısı Erhan Günay, daire müdürleri, askeri erkan, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Kocatepe anıtı önünde yapılan çelenk sunma töreninden sonra, Süleyman Demirel Fen Lisesi tarafından hazırlanan 'Atatürk'ün Ebediyete İntikalinin 77. yıl dönümü Anma Programı' Rehberlik ve Araştırma Merkezinde gerçekleştirildi. Etkinlikte Süleyman Demirel Fen Lisesi Müdürü Ömer Yalınkılıç, tarafından günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yapıldı.

Programın son bölümünde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 10-16 Kasım Atatürk Haftası münasebetiyle İlkokul, ortaokul, lise ve dengi okul öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Hakan Yusuf Güner tarafından verilmesi ile burada düzenlenen tören sona erdi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'da 10 Kasım Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement