Diyarbakırlı anne Biçer, terörün pençesinden kurtardığı evladını önce askere gönderdi şimdi evlendiriyor - Son Dakika
Yerel

Diyarbakırlı anne Biçer, terörün pençesinden kurtardığı evladını önce askere gönderdi şimdi evlendiriyor

Diyarbakırlı anne Biçer, terörün pençesinden kurtardığı evladını önce askere gönderdi şimdi evlendiriyor Çocuklarının PKK terör örgütü mensuplarınca dağa kaçırıldığını iddia eden Diyarbakır annelerinden Ayşegül Biçer oğlu Mustafa Biçer'i terörün pençesinden kurtardıktan sonra önce askere...

26.11.2022 14:57  Güncelleme: 15:31

Diyarbakırlı anne Biçer, terörün pençesinden kurtardığı evladını önce askere gönderdi şimdi evlendiriyor

DİYARBAKIR - Çocuklarının PKK terör örgütü mensuplarınca dağa kaçırıldığını iddia eden Diyarbakır annelerinden Ayşegül Biçer oğlu Mustafa Biçer'i terörün pençesinden kurtardıktan sonra önce askere gönderdi şimdi evliliğin ilk adımını attırarak nişan töreni düzenledi.

3 Eylül 2019 yılında PKK mensuplarınca çocuklarının dağa kaçırıldığını ileri sürerek Diyarbakır HDP il başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti tutan ailelerden Ayşegül Biçer, terörün elinden kurtarılan oğlu Mustafa Biçer dünya evine giriyor. Dağdan indikten sonra ailesine teslim edilen Biçer önce askere gitti, ardından dünya evinin ilk adımı olan nişan töreni düzenledi. Diyarbakır'da bir düğün salonunda gerçekleşen törene AK Parti Milletvekili Oya Eronat, evlat nöbetindeki aileler olmak üzere birçok davetli katıldı.

"Rabbim tüm anne ve babalara bu zaferi yaşatsın"

Teslim olan evladının işkence görmediğini ve tutuklanmadığını kaydeden Ayşegül Biçer, bu zaferi diğer ailelerinde yaşaması için dua etti. Biçer, "3 Eylül 2019'da HDP il binası önünde oturduğumda evladımı PKK ve HDP'den söke söke alacağımı söylemiştim. Rabbime şükürler olsun bu zaferi yaşattı, bugün de oğlumu evlendirme yoluna girdik. Oğlumu evlendiriyorum çok mutluyum, Rabbim tüm anne ve babalara bu zaferi yaşatsın, evlatlarının mürüvetlerini görmeyi nasip etsin, ama bundan emin olsunlar Diyarbakır anneleri Kandil'i yerle yeksan etti. Her dağdan inen bir çocuk Kandil'e yeni bomba demektir, anneler bu başarıya yaklaştı Allah'ın izniyle sonları yakındır. Tüm dağdaki çocuklara sesleniyorum evlatlarım gelin devletin ve ailenizin şefkatli kolaları sizlere açık. Bir hiç uğruna ölmeyin gelin sizin de mürüvetinizi görelim devlet sizi tutuklamıyor ve işkence yapmıyor, bu yalanlara kanmayın. Kucak açmış sizleri bekliyoruz, bunu gördükten sonra 5'er 5'er teslim olacaksınız, hepimiz Türkiye Cumhuriyeti zaferine imza atacağız" dedi.

Diyarbakırlı anne Biçer, terörün pençesinden kurtardığı evladını önce askere gönderdi şimdi evlendiriyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diyarbakırlı anne Biçer, terörün pençesinden kurtardığı evladını önce askere gönderdi şimdi evlendiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement