AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları 3. Olağan Kongresi - Son Dakika
Yerel

AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları 3. Olağan Kongresi

AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları 3. Olağan Kongresi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zelkif Kazdal, AK Parti'nin, gençlere ülkenin bugünü ve geleceği olarak baktığını, onları sorunların çözümüne katkı sağlayacak birer değer olarak gördüğünü söyledi.

22.01.2012 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zelkif Kazdal, AK Parti'nin, gençlere ülkenin bugünü ve geleceği olarak baktığını, onları sorunların çözümüne katkı sağlayacak birer değer olarak gördüğünü söyledi.

AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları 3. Olağan Kongresi, Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezinde yapıldı.

Kazdal yaptığı konuşmada, buradaki seçim heyecanının gençlerin demokratik olgunluğunun daha da gelişmesi açısından hayati öneme sahip olduğunu söyledi.

AK Parti iktidarından önce "darbeci zihniyetin antidemokratik anayasal düzeni" nedeniyle gençlerin siyasetten tamamen uzak, ülke sorunlarından habersiz durumda olduğunu ifade eden Kazdal, ülke sorunları hakkında düşünmeyen, kendi sorunlarını ülke sorunlarının önüne koyan, bencil ve apolitik bir genç profili arzulandığını savundu.

Kazdal, "Gençliğe 'marka düşkünü, materyalist veletler, televole kuşağı' diye hitap eden 12 Eylül darbecilerinden farklı olarak AK Parti, gençlere ülkenin bugünü ve geleceği olarak bakmış, onları sorunların çözümüne katkı sağlayacak birer değer olarak görmüştür. AK Parti ile siyasette gençlere bakış değişmiş, gençlerin siyasete katılımı önündeki engeller aşılmıştır" dedi.

Gençlik kolları üyelerinin, bu siyasi süreçlerle erken yaşlarda tanışmasının ilerleyen yıllarda partinin ana kademelerinde sunacağı hizmetin kalitesinin artmasına doğrudan katkı sağlayacağını belirten Kazdal, buralarda sağlanacak bilgi, birikim ve siyasi tecrübenin ülkenin demokratikleşmesi hedeflerine de katkıda bulunacağını söyledi.

Bundan sonraki süreçte de gençlerin siyasete aktif katılımının takipçisi olacaklarını kaydeden Kazdal, "Bir toplumun dinamizmini, içinde taşıdığı cevheri gençlik temsil eder. Benzer şekilde siyasi partilerde, siyasal şevk, ümit, motivasyon, yönetme potansiyeli gençlik kollarında kendini gösterir. Türkiye'nin genç, dinamik nüfusunu dışlayarak toplumsal dinamizminin ortaya çıkmasını engelleyen siyaset anlayışı AK Parti'yle büsbütün kapanmıştır" diye konuştu.

-"Yarınları ak bir Türkiye için..."-

AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Erkam Çömez, iki yılı aşkın süredir yürüttüğü görev boyunca AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlere duyduğu güven ve hoşgörüden aldıkları güçle birçok faaliyete imza attıklarını söyledi.

Görev süresi boyunca Ankara'yı karış karış gezerek, AK Parti'nin icraatlarını anlattıklarını belirten Çömez, Başbakan Erdoğan'ın çizdiği 2023 hedeflerini de vatandaşlara anlattıklarını kaydetti.

Sosyal ve kültürel faaliyetler de gerçekleştirdiklerini anlatan Çömez, Ankara'daki 14 üniversitede teşkilatlanma faaliyetlerini tamamladıklarını ifade etti.

Attıkları her adımda önce ülkeyi ve milleti düşündüklerini belirten Çömez,

"Yarınları ak bir Türkiye için dün olduğu gibi, yarın da hizmete devam etmeye hazırız" dedi.

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan da AK Parti'nin 10 yıl önce kimsenin siyasete ve siyasetçilere iyi bakmadığı bir dönemde "yeter söz, karar, yetki milletin" diye kurulduğunu ve her türlü ezberi bozduğunu söyledi.

AK Parti'nin gençlere de siyasette yeni bir kapı açtığını ifade eden Alparslan, Başbakan Erdoğan'ın gençlere özel bir anlam yüklediğini vurguladı. Alparslan, gençlerden kendilerini iyi yetiştirmelerini istedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de gençliğin gelecek demek olduğunu belirterek, bu nedenle en fazla önemi gençliğe vermeleri gerektiğini söyledi. Gençlik kollarının partiyi ayakta tutan en önemli unsurlardan olduğunu anlatan Gökçek, il gençlik kolları teşkilatının faaliyetlerini yoğunlaştırmasını istedi. Gökçek, bu konuda her türlü desteğe hazır olduğunu belirtti.

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı İsmail Karaosmanoğlu, başka siyasi partilerin büyük kongrelerini yapmaya çekindiği salonlarda gençlik kollarının kongre yaptığını belirterek, bu durumun partinin gücünü ortaya koyduğunu ifade etti. Karaosmanoğlu, rehavete kapılmadan çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Kongrede, konuşmaların ardından, Yusuf Alperen Ayar, tek aday olarak katıldığı seçimde, AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı oldu.

Kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Salih Kapusuz, Reha Denemeç, Genel Sekreter Haluk İpek ve bazı Ankara milletvekilleri de katıldı.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları 3. Olağan Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement