AK Parti'den Mısır'daki İdam Kararlarına Kınama - Son Dakika
Yerel

AK Parti'den Mısır'daki İdam Kararlarına Kınama

AK Parti\'den Mısır\'daki İdam Kararlarına Kınama

Manisa’da AK Parti, düzenlenen toplantıyla Mısır’da darbe karşıtı 529 kişi hakkında idam cezası verilmesini kınadı.

09.04.2014 15:50

Manisa'da AK Parti, düzenlenen toplantıyla Mısır'da darbe karşıtı 529 kişi hakkında idam cezası verilmesini kınadı.

Toplantı sonunda haklarında idam kararı verilen Müslüman Kardeşler üyesi 529 kişi için düzenlenen kampanyada, verilen idam kararlarının uygulanmaması için imza toplandı.

AK Pati İl Gençlik Kolları tarafından il binasında düzenlenen toplantıya AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Şule Uygur, AK Parti İl Genlik Kolları Başkanı Halil Özkan ve partililer katıldı.

AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur toplantıda yaptığı açıklamada " Türkiye'de Gezi Parkı olayları başladıktan sonra Türkiye'yi karıştırmak isteyen karanlık güçler ülkemizde bunu başaramayınca ne yazık ki senaryonun diğer aşaması olan Mısır'da hedefteydi. Mısır'ı karıştırdılar ve bu hale getirdiler. Orada sandıkla iş başına gelmiş olan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, darbe ile karanlık ellerle al aşağı edilip bugün o siyasi partide devlet kademelerin vazifeli olan yöneticilere 529 kişiye idam cezası verildi. Türkiye bunu tanımıyor. Bizim inancımıza göre eğer bir yanlışı gördüğünüz zaman bunu elinizle düzeltin. Elinizle düzeltemezseniz dilinizle düzeltin. Dilinizle de düzeltemezseniz kalbinizle buğz edin ki buda imanın en zayıf göstergesidir diyor peygamber efendimiz. Bizde dilimizle bunu düzeltmek için basın açıklamasıyla beraber dua ediyoruz. İnşallah rabbim bu yaptığımız çalışmaları kabul eder. Dünyada bir zulüm vardır. Bu zulmü dünyada hiç bir müslüman ülkesi dur diyemediği dönemde Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onun Başbakanı one minute çıkışıyla dur demişti. Bu dik duruşumuz Türkiye içindeki iş birlikçileri hemde dünyadaki belirli mihrapları rahatsı etmiştir. Son 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde de var gücüyle iktidarımıza saldırmışlardır. Fakat bir netice alamamışlardır. Bütün dünyadaki insanlık balinalara bir şey olduğunda dünyada seferber olan insanlık 29 insan siyasi düşüncesiyle idam edilecek. Dünyanın buna tepki göstermesini istiyoruz" dedi.

AK Parti İl Genlik Kolları Başkanı Halil Özkan ise şunları kaydetti: "Mısır'da toplamda iki kez duruşma yapılıp son duruşmada da 529 tane İhvan görevlisine idam cezasına sonuçlanan bir mahkemeye şahit olduk.

Üzerimizde bir sorumluluk var. Mısır'da yapılan alçakça bir darbe girişimi sonrasında seçilmiş irade silahla ve zorla iktidardan indirilmiştir. Halkın seçtiği yönetim küresel güçlerin oyunlarıyla görevden darbe neticesinden el çektirilmiştir. Bu demokrasiye ihanettir. Bu mısır halkını iradesine yapılmış bir saldırıdır. Mısır'ın meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hala hukuksuz bir şekilde Mısır'ın zindanlarında tutulmaktadır. Yapılan zulümler bununla sınırlı kalmamıştır. Yüzlerce insan haksız yere tutuklanıp ceza evlerine konulmuştur. Bütün dünya Mısır'da yaşanan insanlık dramını izlemektedir. Son olarak kurulan düzemece mahkemeler kardeşlerimize eziyet adresi olmuştur. Tek gayesi vatanına hizmet etmek olan bu insanlar idam cezalarıyla cezalandırılmıştır. Mısır Mahkemelerince açıklanana bu karar tüm dünyada geniş yankı uyandırmış. Ülkemizde de olduğu gibi bütün dünyada kınama kampanyalarında yaklaşık 250 milyon insan bu karara tepki göstermiştir. AK Parti Manisa Gençlik Kolları Teşkilatı olarak partimize üye olan 22 bin genç üye kardeşimizle bu zulme bu hukuksuz kararı kınıyoruz. Tutuklu olan Mısırlı kardeşlerimizin bir an önce bırakılmasını istiyoruz. 3 tane ağaç için günlerce İstanbul'da ve farklı illerimizde ortalığı yakıp yıkanlar neden şimdi sokağa dökülmüyorlar. Şimdi de sokağa çıkın. Çünkü Mısır'daki kardeşlerimiz hiç gerekçileri yok iken 2 çelse de idam kararıyla cezalandırıldılar. Kimse tepki göstermezse diyemezse idam edilecekler. Bunun için aynı zamanda imza kampanyamız başlayacağız. Bu imzaları toplayıp yerlerine ulaştıracağız." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti'den Mısır'daki İdam Kararlarına Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement