AK Parti Kırşehir Milletvekili Çalışkan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Kırşehir Milletvekili Çalışkan Açıklaması

AK Parti Kırşehir Milletvekili Çalışkan Açıklaması

"Yerköy Kırşehir Aksaray Ulukışla Hızlı Tren Projesi'nin etüt ve proje işleri bu yıl içinde hızla tamamlanacak ve mümkün olan en kısa zamanda yapım ihalesine çıkılacaktır"

15.01.2015 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, Yerköy-Kırşehir-Aksaray- Ulukışla Hızlı Tren Projesi'nin etüt ve proje işlerinin bu yıl içinde hızla tamamlanacağını ve mümkün olan en kısa zamanda yapım ihalesine çıkılacağını bildirdi.

Çalışkan, yaptığı yazılı açıklamada, Kırşehir'in kaderini değiştirecek hızlı tren projesinde önemli bir adım atıldığını belirterek, projenin hükumetin 2015 yatırım programına alındığını ifade etti. Çalışkan, "Hemşehrilerimize verdiğimiz en önemli söz, memleketimize demiryolu getirmekti çünkü demiryolu ilin sanayisinin gelişmesinde, yeni yatırımcıların Kırşehir'i tercih etmesinde ve mevcut yatırımcıların büyümesinde çok önemli bir etken olacaktır. Kırşehir Samsun'a, Mersin'e, Adana'ya, Antalya'ya, Ankara'ya ve İstanbul'a, ülkemizin dört bir köşesine demir ağlarla bağlanacaktır. Bu demiryolu hattında saatte 100 kilometre hızla yük ve saatte 200 kilometre hıza kadar insan taşımacılığı yapılabilecek" ifadelerini kullandı.

Yerköy-Kırşehir-Aksaray-Ulukışla Hızlı Tren Projesi'nin etüt ve proje işlerinin bu yıl içinde hızla tamamlanacağını ve mümkün olan en kısa zamanda yapım ihalesine çıkılacağını vurgulayan Çalışkan, şöyle devam etti:

"Projenin 2015 hükümet yatırım programında müstakil proje olarak yer alması bizim için çok önemli bir adım olmuştur. Bu projeye destek veren Başbakanımıza, Ulaştırma ve Habercilik Bakanımız ile Kalkınma Bakanımıza tüm hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum. İnşallah bu projeyi yakından takip ederek Kırşehir'den hızlı trenin geçtiğini hep beraber göreceğiz. Memleketimize hayırlı olsun." - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Kırşehir Milletvekili Çalışkan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ugur: Bu milletvekili soyadi gibi caliskan kendi memleketine bayagi hizmet etti, halkda cok memnun, ins bizlerde onun gibi vatanina millerine hayirli oluruz, 0 0 Yanıtla

Advertisement