AK Parti Ödemiş İlçe Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Ödemiş İlçe Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

AK Parti Ödemiş İlçe Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

AK Parti Ödemiş İlçe Danışma Kurulu toplantısı Belediyesi Nikah Salonu'nda yapıldı.

23.11.2012 08:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Ödemiş İlçe Danışma Kurulu toplantısı Belediyesi Nikah Salonu'nda yapıldı.

Toplantıya İl Başkanı Ömer Cahit Akay, İl Başkan Vekili Mahmut Badem, bölge koordinatörü Halil Deveci, İlçe Başkanı Ali Hadim, yönetim kurulu üyeleri, belde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, mahalle, köy ve belde teşkilatları ile başkan ve üyeleri katıldı.

İlçe Başkanı Hadim yaptığı açılış konuşmasında, Ödemiş'te AK Parti'nin beldelerde, köylerde ve mahallelerde başkanlıkları ve yönetim kurulu üyeleri ile bir bütün olduğunu dile getirerek, birlik ve beraberlik içerisinde 2014 seçimlerine gireceklerini belirtti ve teşkilat mensuplarına teşekkür etti.

İl Başkan Vekili Mahmut Badem konuşmasına, ilçeye müjdeler vererek başladı. Badem şunları söyledi: "Ödemiş'in sorunlarını çözmek adına çalışan teşkilatımız, yine sorunlara eğilerek yeni çalışmalara imza atacak. Fen Lisesi inşaatı başlatılarak kendi okuluna kavuşacak. Hastane konusunda statik projeler hazırlandı. Mimari projeler de hazırlanıp kısa sürede ihaleyi alan firmaya teslim edilecek. Hastanenin temelini bakanlarımızla birlikte atacağız."

TÜRKİYE'DE İLK DEFA DEMİRYOLU GECE YAPILIYOR

Badem, demiryolu çalışmasında da yeni bir ilke imza atıldığını belirterek, "Hep ilklerle yola çıktığımız hizmet ağında, Ödemiş-İzmir arasında taşınan 2000 yolcunun mağdur olmaması adına Türkiye'de bir ilki daha gerçekleştirerek demiryolu hatlarının gece yenilenmesini sağladık. Akşam saat 20.00'den itibaren sabah saat 06.00'ya kadar çalışma yapılıyor. 2 ay gibi sürede hatlar yenilenecek" dedi.

ÖDEMİŞ'E İKİ HASTANE DAHA GELİYOR

Müjdelerine devam eden Badem, "Ödemiş'te yer teminin ardından diş hastanesi de kurulacak. Bunun yanında ayrıca Kadın doğum hastanesi de ayrı bir projemiz. 3-4 ilçeye örnek bir hastane modeli ile hükümetimizin ağırlığını Ödemiş'te sürdüreceğiz. Önümüzdeki aylarda da yeni müjdelerimiz olacak. Ödemiş ilçe teşkilatımız havzanın her yerinde var. Belediye meclis üyelerimizin muhalefet olarak zorluklara rağmen sizlerin sesini duyurmaya devam ediyorlar. Sizlerden talebimiz, Büyükşehir yasası ile ilgili avantajları da iyi anlatmanız olacak. Türkiye artık kısır döngülerle bir yere varamaz. İşte 2023 ve ardından 2071 hedefi ülkemizin ekonomisi büyük 10 ülke arasında yer almasını sağlayacak güçlü Türkiye hedefleridir."

Ardından konuşan İl Başkanı Ömer Cihat Akay ise, şunları söyledi: "Ödemiş bizim için farklı. Ayda bir değişik programlarla buraya geliyoruz. Geçen dönemin hatalarının telafi edilmesi gerekiyor. Belediye başkanlığını da kazanmak istiyoruz. Deniz kenarında akşamüstü giderken şeffaf suyun içerisindeki çakıl taşlarını toplayıp torbalara koyduk ve sabah baktığımızda bunlar inci tanesi olmuş. 2014 belediye seçimlerinde de çakıl taşlarını inci tanesi yapacak çalışmaları da gece gündüz demeden sürdürmeliyiz. Her gün üye kaydı, esnaf ziyareti, öksüz ve yetimlerin evlerine ziyaret ediyoruz. Bu insanlar aç kaldığında yarın bizim vebalimiz var. Siyasetin yanında sosyal görevlerimiz olduğunu unutmayacağız. Yarın bize Cenab-ı Allah sandık başına kaç tane adam diktiniz diye sormayacak. Diyecek ki, 'siz tok iken aç olan insanların halini araştırdınız mı? Onlara yardımcı oldunuz mu, sahip çıktınız mı? Karınları tok mu?', işte bunların hesabını soracak. Onun için Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan seçimlerde şunu söylemişti: Kimsesizlerin kimsesi olmaya geliyoruz' Siyaset halk için yapılır ve halkın sorunları çözülürse, karnı aç olan insanların karnı doyurulursa işte o zaman hizmetler yerine gelmiş olur. Mehmet Ağar, 'Bölünmenin önündeki engel AK Parti'dir' diyor. Yüreğin var mı? İzmir'de, Ankara'da ellerinde Türk Bayrakları ile meydanlarda istismar yapacaksın. Hakkari'de, Şırnak'ta Bayrak sallayabiliyor musun? AK Parti mafyalardan, Ergenekon'dan ve darbecilerden hesap soruyorsa, cumhuriyetin de, laikliğin de ve Atatürkçülüğün de teminatı bir partidir."

"IMF'E BORÇ VERDİK"

28 Şubat sürecinde ülkenin ekonomik yönden çökertildiğini ifade eden Akay, "28 Şubat'ta götürülen para, o dönemin başbakanı Tansu Çiller'in ifadesi ile 250 milyar dolar. Biz iktidara geldiğimizde IMF'ye olan borcumuz 23,5 milyar dolar idi, şimdi kalan borç 1,3 milyar dolar. Biz bu dönemde ne yapmışız? IMF'ye ayrıca 5 milyar dolar borç para vermişiz. Ülkemizin O dönemdeki IMF'ye borcu kadar parayı da Cem Uzan götürmüş sadece. Götürdüğü para 24,5 milyar dolar, bizim IMF'ye olan borcumuzdan fazla. Yüksek hızlı tren projesinin maliyeti ise 25 milyar dolar. Üçüncü boğaz köprüsünün yapım maliyeti 2,5 milyar dolar, yani Cem Uzan 10 tane boğaz köprüsünün parasını hortumlamış. Diğer hortumcuları saymaya kalktığımızda, 250 milyar doların kimlerin ceplerine gittiğin görmek için uzman olmaya da gerek yok. Şimdi nerede O bankalar? Bu bankalar devlet güvencesi ile kuruldu, içini de onlar hortumladı. Ülkenin kaynaklarının nereye gittiğini daha iyi anlatacak bir başka ifade bulamıyorum. İzmir'de 3,5 kilometrelik metroyu 3 yıldır tamamlayamadılar. Biz İzmir'e 10 yılda 8 katrilyonluk yatırım yapmışız. Bunlar arasında İZBAN, Beydağ Barajı, Aktaş ve Bademli Barajlarını da sıralayabiliriz." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Ödemiş İlçe Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement