Düzce Üniversitesi (DÜ) Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek okulun toplantı salonunda "Turizm Sektöründe Bireysel Başarı" konulu panel düzenlendi.
DÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar başkanlığında düzenlenen panele konuşmacı olarak Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Görevlisi Orhan Batman, Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekan'ı Prof. Dr. Gültekin Yıldız, Dekan Yardımcısı Prof Dr. Kadir Ardıç katıldı.
Konuk olarak DÜ Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Akçakoca TSO Başkanı Mustafa Vural, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Panelde konuşan Prof Dr. Gültekin Yıldız., bireysek başarının ölçülmesinde sorunlar yaşandığına dikkat çekerek "Bireysel başarıdan örgütsel başarıya geçilmesi uygun olduğuna inanıyorum. Başarının yönetimi önemli, günümüzde bireysel başarının değerlendirilmesindeki yöntemde yöneticiden kaynaklanan sorunlar var. Başarı değerlendirmede ölçmede birçok sorunlar yaşanmaktadır. Başarıyı değerlendirenleri eğiterek hataları sıfıra indirebilirsiniz. Artık günümüzde takım bazlı örgütlenmeler giderek artıyor. Takımdaki başarı birlikte çalışmaya bağlıdır. Bireysel başarıdan fazla takım başarısı daha büyüktür" dedi.
Japonya'da takım ve örgütsel çalışmaya bağlı başarının önemine değinen Yıldız "Japonya'da bireysel başarından çok takım ve örgütsel başarı önem taşımaktadır. Takım bazlı başarılar Türkiye'de de uygulanmaya başlanmıştır" diye konuştu.
Prof. Dr. Orhan Batman "İletişim Becerisinin Önemi" konusuna değinerek "İletişim becerisi önemli bir konudur. İletişime sahip olmak sadece turizmde değil yaşamın bütün katmanlarında olmalıdır. İnsan olan her yerde iletişim olmalıdır. İletişim olmaz ise insanlık olmaz. Anlamak ve anlatmak hayatın özüdür. İletişim arasında vücut dili yüzde 60'tır. Bakış, duruş bunların iletişimle ilgili hareketlerdir. İletişimde en önemli unsur ön yargıdır. Önyargılı yani bir duvar varsa iletişim kurmak olanaksız hale gelir" dedi.
Öfkeli bir kişiyle iletişim kurmayı örnekleyen Batman "Öfkeli kişiyle iletişim kurmak için öncelikle güler yüzle karşılamalı ardından derhal bir yere oturtmanız ve bir şeyler ikram etmeniz. Öfkeli kişiyi yüzde 50 oranında öfkesini azaltır" diye konuştu.
Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof Dr. Kadir Ardıç, "Zaman yönetimi ve Kişisel hayat planı" konusunda öğrencileri bilgilendirdi.
Sonsuz mutluluk için hayat planı hazırlamak gerektiğini belirten Ardıç, yaşamak, sevmek, öğrenmek ve ardından miras bırakmak bu işin formülü olduğunu söyledi.
Ardıç, Kişisel Hayat planı içerisinde özellikle ilkeler, misyon ve roller olgusunun olduğuna değindi.
Konuşmaların ardından konuşmacılara Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu tarafından plaket verildi. - DÜZCE
Son Dakika › Yerel › Akçakoca'da 'Turizm Sektöründe Bireysel Başarı' Konulu Panel - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?