Aksaray'da "Bir Zamanlar Eğitim" Tiyatrosu - Son Dakika
Yerel

Aksaray'da "Bir Zamanlar Eğitim" Tiyatrosu

Aksaray\'da "Bir Zamanlar Eğitim" Tiyatrosu

Aksaray'da 24 Kasım Öğretmenler Günü çerçevesinde Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenleri tarafından "Bir Zamanlar Eğitim" isimli tiyatro gösterisi düzenlendi.
Aksaray Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen tiyatro gösterisine, Aksaray İl...

28.11.2013 13:07

Aksaray'da 24 Kasım Öğretmenler Günü çerçevesinde Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenleri tarafından "Bir Zamanlar Eğitim" isimli tiyatro gösterisi düzenlendi.

Aksaray Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen tiyatro gösterisine, Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri, Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ile çok sayıda öğretmen ve veli katıldı. Öğretmen Murat Yasin Tekin tarafından yazılan ve öğretmenler Şuayıp Sıtkı, Hüseyin Türkmendağ, Hacı Tekin, Şakir Musalli, Diler Önem, Mustafa Kartal, Ramazan Bozkır, Turan Çalık, Ali Dost, Harun Geçer, Fatih Gözler, Onur Şatak ve Esnaf Haydar Sürgit tarafından tek perdede sahne alan tiyatro izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

Özellikle bir okulda günümüz şartlarında olabilecek gerçekçi ve güldürü öğelerinin dikkat çektiği tiyatro eserinde, idareci, öğretmen, hizmetli ve öğrencilerin ilginç diyalogları dikkat çekti. Klasik eğitim anlayışının hakim olduğu okulda, her şey yeni atanan stajyer Ahmet öğretmenle başlar. Matematik öğretmeni Ahmet Bey mesleğine idealist bir başlangıç yapar. Kendi idealleri ve gördükleri arasında sıkışan Ahmet öğretmen bu durumu annesine yazdığı mektuplarla anlatmaya çalışır. Eğitimin sorunlarının okul içerisindeki bazı karakterlerle akıcı bir dille işlendiği oyunun sonu ise seyirciler için tam bir sürpriz olur. Video görüntüleri ve müziklerle zenginleştirilen oyun yaklaşık iki saat sürdü.

Tiyatro sonunda konuşan Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri, Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci'ye ve tiyatro ekibine nazik davetimizi kırmayarak böylesine güzel, anlamlı ve keyif dolu bir akşam yaşattıkları için teşekkür ettiğini söyledi. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aksaray'da 'Bir Zamanlar Eğitim' Tiyatrosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement