Akşehir'de Öğretmenler Günü Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Akşehir'de Öğretmenler Günü Etkinlikleri

Akşehir\'de Öğretmenler Günü Etkinlikleri

24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla Konya’nın Akşehir ilçesinde bir program düzenlendi.

25.11.2016 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla Konya'nın Akşehir ilçesinde bir program düzenlendi.

TEOG sınavı münasebetiyle bugüne ertelenen program, Akşehir Kültür Merkezi'nde öğrencilerin Öğretmenler Günü münasebetiyle yapmış olduğu resim sergisinin protokol tarafından açılışı ile başladı. Serginin açılmasından Akşehir Tarık Buğra ve Sosyal Bilimler Lisesince hazırlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü programına geçildi. 24 Kasım Öğretmenler Günü programına Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, ilçe protokolü, bazı kamu kurum müdür ve amirleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan törende Akşehir Milli Eğitim Müdürü Sadık Köseoğlu tarafından bir açılış konuşması yapıldı. Köseoğlu, "Baş döndürücü bir gelişimin olduğu bir çağda yaşıyoruz. Bunun için biz yeniliklere açık özgüvenli olarak gelişmeleri yakından takip etmeliyiz. Biz hayatımızın her aşamasını planlamalıyız. Planı olmayanlar başkalarının planına uymak zorunda kalırlar. Biz yarını bir gün önceden yaşayan kişiler olmalıyız. Bizim hayallerimiz olmazsa başkalarının hayallerinin de önemi olmayacaktır. Yaptıklarımızdan yapamadıklarımızdan da sorumluyuz. Dünya'nın önünde eğildiği Fatih Sultan Mehmet hocası Akşemseddin önünde eğilmiştir. Kendimizde gücü fark etmeliyiz elimizdeki içtenliği bekleyen servetin kıymetini bilmemiz gerekiyor. Toplumda biz ayna görevi olmalıyız bize bakanlar iyiyi, doğruyu, hoşgörüyü ve geleceği görmelidir. Ayna kırık olursa ona bakanlar hayal kırıklığına uğrarlar. Öğretmen bugünü değil yarını düşünür, düşünürsek gelecek çok daha iyi olacaktır. Bunu da inşallah biz başaracağız. 15 Temmuz'da meydana gelen hain kalkışma başta olmak üzere son zamanlarda amacı adı, gerekçesi ne olursa olsun benzer saldırıları olayları kısaca terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Bu tür alçak saldırılarla korku iklimi oluşturmaya çalışanlar, bilsinler ki her geçen gün birlik ve beraberliğimiz daha da perçinleniyor. Bu ülke her şeyi atlattı, bu zor günleri de atlatacaktır. Bu vesile ile bir kez daha kaybettiğimiz şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifa, ailelerine ve milletimize baş sağlığı ve sabırlar diliyor tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyorum" dedi.

"Altın nesiller hain nesil oldu"

Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin ise, yaptığı konuşmada eğitimin öğretmenlerin işi olduğunu belirterek, "Eğitim işi öğrenmeye dayalı bir iştir. Eğitim işinde söz sahibi olacak olanlarda öğretmenlerdir. Öğretmenler dışında herkes eğitimi yönlendiremez. Herkesin kendi işini yapması gerekir. Bir kısım insan veya bir sümüklü hoca efendi kalkmış bu memlekette altın nesiller yetiştireceğim iddiasında bulunmuştu ve onun değirmeninde pek çok kişide su taşımıştı. Ne oldu? Altın nesiller hain nesil oldu. Buradan da ders çıkarmamız gerekiyor birlik ve beraberliğimizi güçlük kılmak için her şeyden önce sevgi, hoşgörü anlayış içerisinde eğitimin çağdaş bilim ve esaslar içerisinde olması gerekiyor. Dolayısıyla 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü kutluyor, şehit öğretmenlerimizin aziz hatıralar önünde saygı, minnet ve şükranla eğiliyorum" diye konuştu.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, tüm öğretmenlerin gününü kutlayarak başladığı konuşmasında, "Bir milletin en büyük kaynağı, en büyük hazinesi, insan kaynağıdır. Bu kaynağı işleyen buna şekil veren ve ülkemizin ve ülkenin geleceğini hazırlayan, ülkenin geleceğini muasır medeniyet seviyesine çıkaran en büyük mimarlar öğretmenlerdir. Şeyh Edebaliler Akşemseddinler olmasaydı Osman Gaziler, Fatihler, Kanuniler olur muydu? Onları Kanuni yapan, Fatih yapan ve Osman Gazi yapan, şanlı tarihimizde her zaman övündüğümüz, huzurla, mutlulukla, heyecanla bahsettiğimiz gurur duyduğumuz o büyüklerimizi hazırlayanlarda yine öğretmenlerimizdir. Tüm öğretmenlerimizi tekrar kutluyor öğretmenler günlerini tebrik ediyor, vefat etmiş öğretmenlerimize de rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgelerinin verilmesiyle devam eden programda şiirler okunarak aday öğretmenler tarafından yemin edildi. Öğrenciler tarafından yapılan müzik dinletisinin ardından program Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün ve öğretmen eşiyle yapılan röportaj videosu ile devam etti. Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen yarışma ve spor müsabakalarında dereceye giren öğretmen ve öğrencilere törene katılan protokol tarafından ödüllerinin verilmesinden program sona erdi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akşehir'de Öğretmenler Günü Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement