Aktarcılar gündemden düşmeyen 'rezene' çayının faydalarını anlattı - Son Dakika
Yerel

Aktarcılar gündemden düşmeyen 'rezene' çayının faydalarını anlattı

Aktarcılar gündemden düşmeyen 'rezene' çayının faydalarını anlattı -Aktarcı Selçuk Aktaş: -"Şişkin olanlarının şişkinliğini alır" "Hazımsız olan bazı insanlar gelir" Elazığ'ın tarihi Kapalı Çarşısı'nda 42 yıldır aktarcılık yapan Selçuk Aktaş, son zamanlarda gündem olan rezene çayının...

03.04.2023 11:56  Güncelleme: 12:31

Aktarcılar gündemden düşmeyen 'rezene' çayının faydalarını anlattı

-Aktarcı Selçuk Aktaş:

-"Şişkin olanlarının şişkinliğini alır"

"Hazımsız olan bazı insanlar gelir"

ELAZIĞ - Elazığ'ın tarihi Kapalı Çarşısı'nda 42 yıldır aktarcılık yapan Selçuk Aktaş, son zamanlarda gündem olan rezene çayının özellikleri hakkında bilgi verdi.

Elazığ'ın tarihi Kapalı Çarşısında aktar dükkanı bulunan Aktaş ailesi, 3 kuşaktır kente şifa dağıtıyor. Bin 200 adet ürünün bulunduğu ve her yerden farklı bir kokunun yayıldığı aktar dükkanı vatandaşların ilgisini çekiyor. 42 yıllık aktarcı olan 60 yaşındaki Selçuk Aktaş, son günlerde gündem olan ' Rezene Çayı' hakkında bilgi verdi.

Rezene çayının faydalarını bir bir sıralayan Aktaş, "Rezene çayı, dedelerimizden bu güne kadar kullanılan ve genelde bebeklerin, çocukların gazını, şişkinliğini alması içindir. Bir de hazımsız olan bazı insanlar gelir. Bunlar da müthiş şekilde bir gaz oranı vardır ve hızlı yemek yerler. Yuttukları lokma ile birlikte hava yutarlar. Bunlarda da gaz oluşur. Onlar da gelir bu rezene çayını alırlar. Rezene çayını içerler ve şişkinliğini gideriyorlar. Şişkin olanlarının şişkinliğini alır" dedi.

Aktarcılar gündemden düşmeyen \'rezene\' çayının faydalarını anlattı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aktarcılar gündemden düşmeyen 'rezene' çayının faydalarını anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement