Ali Ulvi Kurucu Vefatının 10.yılında Anıldı - Son Dakika
Yerel

Ali Ulvi Kurucu Vefatının 10.yılında Anıldı

Şair-yazar Ali Ulvi Kurucu, ölümünün 10.yılında Konya Üniversitesi tarafından düzenlenen programda anıldı.

05.02.2012 13:04

Şair-yazar Ali Ulvi Kurucu, ölümünün 10. yılında Konya Üniversitesi tarafından düzenlenen programda anıldı.

Konya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, programın açılışında yaptığı konuşmada, Ali Ulvi Kurucu'nun bir peygamber aşığı olduğunu söyledi.

Konya'nın yetiştirmiş olduğu değerli bir ilim adamını, kitap dostu ve peygamber aşığı bir zatı anmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Şeker,

"Burada önemli olan bizim kendisinden nasıl istifade etmemiz gerektiğidir. Bu toplantı bizim kendisine anlamamıza vesile olsun" dedi.

Konya Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nejdet Gök, Ali Ulvi Kurucu'nun Konya'da temelinin atıldığını, Kahire'de Osmanlı uleması elinde yetiştiğini, Şeyhülislam Mustafa Sabri Efendi'nin özel kalemi gibi çalıştığını dile getirdi.

Kurucu'nun Medine'de tüm İslam dünyasıyla temasa geçen bir bilge şahsiyet haline geldiğini vurgulayan Gök, Kurucu'nun uluslararası bir şahsiyet ve mütefekkir olduğuna dikkati çekti.

Türkiye'nin sorunları ile yakından ilgilenen Kurucu'nun ilk kalp krizini 28 Şubat döneminde geçirdiğini ifade eden Gök, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin o sıkıntılı günlerine çok üzüldüğü üstadın kızından öğrendim. Ali Ulvi Medine'de adeta Türkiye'nin elçiliğini yapıyordu. Bazı insanların değeri öldükten sonra biliniyor. Bunun farkına varılması büyük bir lütuf. İnşallah ilerleyen yıllarda yine böyle organizeler ile böyle insanların değerlerini ortaya koyacağız."

Panelin ardından katılımcılara Ali Ulvi Kurucu'nun hayat hikayesini anlatan 1000 adet broşür ve 600 den fazla kitap dağıtıldı.

Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Sanatçısı ve Topluluk Müdürü Ömer Faruk Belviranlı da merhum Ali Ulvi Kurucu'nun güftelerinden oluşan bir mini konser verdi.

Panelde, emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Fayda, Konya Ansiklopedisi Yayın Kurulu Başkanı Mehmet Ali Uz, Mevlana Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Sabri Küçükaşçı, Konya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Harmancı da birer sunum yaptı.

Panele çok sayıda davetli katıldı. TBMM İç Tüzük Çalışmaları nedeniyle panele katılamayan AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de kutlama telgrafı gönderdi.

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ali Ulvi Kurucu Vefatının 10.yılında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement