Alnıaçık Ergani'deki Seçim Çalışmalarına Katıldı - Son Dakika
Yerel

Alnıaçık Ergani'deki Seçim Çalışmalarına Katıldı

Alnıaçık Ergani\'deki Seçim Çalışmalarına Katıldı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başdanışmanı Şükrü Alnıaçık, Ergani’de partisinin seçim çalışmalarına katıldı.

30.01.2014 16:05

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başdanışmanı Şükrü Alnıaçık, Ergani'de partisinin seçim çalışmalarına katıldı.

Ergani'de, seçim çalışmalarını inceleyen Alnıaçık, BDP'nin iddialı olduğu Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde seçim güvenliğinin olmadığını ileri sürerek, MHP'nin doğu ile ilgili söylemlerini bir anti terör politikası, PKK karşıtlığı seviyesine indirgemenin son derece büyük bir hata ve provokatif bir davranış olduğunu söyledi.

Alnıaçık, "Biz MHP olarak hiçbir zaman sadece terörle yatıp terörle kalkan, sadece teröristlerle mücadele eden militarist bir yapı içerisinde olmadık. Biz, sivil siyaset yapabilmek için demokrasiden ödün vermeden, siyasi iktidar olabilmek için silaha sarılmadan demokratik seçim yolundan asla ayrılmamış bir hareketiz. Ancak buraya geldik, gördük ki, Diyarbakır başta olmak üzere, sırtını terör örgütüne dayamış Barış ve Demokrasi Partisi'nin iddialı olduğu hiçbir bölgede seçim güvenliği yoktur, sandık emniyeti yoktur. Seçim sandığı bu bölgede ya terör örgütünün potansiyel tehdidi altındadır ya da sandıklarda bir takım görevlendirilen şahıslar üzerinden yapılan baskılarla, hilelerle ve çeşitli hırsızlıklarla seçim masumiyeti, seçmen dokunulmazlığı tehlike altındadır. Bağımsız devlet otoritelerinin sorumluluğu altında olan demokratik seçimin güvenliği ne yazık ki bu bölgede sağlanamamaktadır. 30 Mart seçimlerinde bu vesileyle kaygılarımız vardır. Hür iradeyle oy kullanılamayan ortama demokratik ortam denilemez. Biz hiçbir şekilde sırtını silahlı bir örgüte dayamış siyasi bir partinin seçime girmesine taraftar değiliz. Biz MHP olarak şimdiye kadar sivil siyaseti tercih ettik. Bizi silaha davranmak zorunda bıraktıkları yıllarda dahi, asla silahı seçim için kullanmadık. Ama maalesef bugün görüyoruz ki Güneydoğudaki seçmen, sırtını kandildeki silahlı örgüte dayayan BDP'nin gölgesi altında seçime gitmektedir. Bölgede silah zoruyla seçime girmektedir. Keleşli seçim olmamasını Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden talep ediyoruz. Bu güvenliği onlar sağlayamazsa biz sağlamasını biliriz" dedi.

Alnıaçık, daha sonra partililer ile bir araya gelerek seçim çalışmalarını değerlendirdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alnıaçık Ergani'deki Seçim Çalışmalarına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement