Amasya'da çiftçilere yağlık kanola tohumu dağıtıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Yerel

Amasya'da çiftçilere yağlık kanola tohumu dağıtıldı

Amasya\'da çiftçilere yağlık kanola tohumu dağıtıldı
05.10.2023 20:08

Amasya'da kuru tarım alanlarında yağlık kanola ekiminin geliştirilmesi amacıyla çiftçilere 2 milyon TL bedelinde 500 ünite yağlık kanola tohumu dağıtıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yüzde 75 hibeyle sağladığı destekle alınan tohumlar Vali Yılmaz Doruk, Belediye Başkan Yardımcısı Muammer Tufanoğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Gürol Çetin ile diğer yetkililerin de katıldığı programda çiftçilere teslim edildi. Kanola bitkisinin mutfaklarda bitkisel yağ olarak tüketildiği gibi biyoyakıt olarak da kullanıldığı belirtilirken, üretiminin yaygınlaştırılması hedefleniyor. Vali Doruk, projeyle nadas alanlarının doğru uygulamayla tarımsal üretime kazandırılması, üreticilerin gelirinin artırılması ve alternatif yağlı tohumlu bitki yetiştiriciliğinin ve üretiminin artırılması amaçlandığını ifade etti.

Amasya'da çiftçilere yağlık kanola tohumu dağıtıldı

AMASYA - Amasya'da kuru tarım alanlarında yağlık kanola ekiminin geliştirilmesi amacıyla çiftçilere 2 milyon TL bedelinde 500 ünite yağlık kanola tohumu dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yüzde 75 hibeyle sağladığı destekle alınan tohumlar Vali Yılmaz Doruk, Belediye Başkan Yardımcısı Muammer Tufanoğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Gürol Çetin ile diğer yetkililerin de katıldığı programda çiftçilere teslim edildi.

Mutfaklarda bitkisel yağ olarak tüketildiği gibi biyoyakıt olarak da kullanılan kanolanın üretiminin yaygınlaştırılmasına çalışıldığını belirten Vali Doruk, "Bu projeyle nadas alanlarının doğru uygulamayla tarımsal üretime kazandırılması, üreticilerimizin gelirinin artırılması, alternatif yağlı tohumlu bitki yetiştiriciliğinin ve yağlı tohumlu bitkilerin üretiminin artırılması amaçlanmaktadır" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Amasya'da çiftçilere yağlık kanola tohumu dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement