Amasya Tamimi'nin 95. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Amasya Tamimi'nin 95. Yıl Dönümü

Amasya Tamimi\'nin 95. Yıl Dönümü

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Amasya Tamimi’nin ilanının 95. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Etkinlikleri nedeniyle mesaj yayımladı.

11.06.2014 16:58

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Amasya Tamimi'nin ilanının 95. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Etkinlikleri nedeniyle mesaj yayımladı.

Çomaktekin, "Sahip olduğu eşsiz değerlerin yanı sıra Milli Mücadele'nin başlaması ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına giden yolda önemli bir kilometre taşı olan Amasya, tarihinden aldığı güç ve Amasyalıların onurlu duruşu ile tarih sayfalarına adını bir kez daha altın harflerle yazdırmıştır" dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır" sözüyle tüm dünyaya milletin bağımsız yaşama iradesini ilan ettiği Amasya Tamimi'nin bu yönüyle Milli Mücadele'nin hedefini ve yöntemini ortaya koyan bir bildiri olduğuna değinen Vali Çomaktekin, "Bu önemli tarihi olayın yıl dönümünde bizler de, ecdadımızın sergilediği bu olağanüstü gayrete ve milli mücadeleye tam destek veren Amasyalılara saygımızın bir ifadesi olarak çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu kapsamda her yıl Valiliğimiz ve Amasya Belediye Başkanlığımızın ortak çalışmaları ile düzenlenen Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Etkinlikleri içerisinde düzenlenen tarih, kültür, sanat ve halk dansları etkinlikleri büyük önem taşımaktadır. Bu noktada Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Etkinliklerine sağlanan katkıdan dolayı Amasya Belediye Başkanlığına ve diğer tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

8 bin 500 yıllık tarihinde birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Amasya'nın bugün her köşesinde geçmişin izlerini cömertçe sergilediğini anlatan Çomaktekin, "12-22 Haziran 2014 tarihleri arasında kutlayacağımız bu anlamlı günün 95. yıl dönümünde Amasyalılar ile yerli ve yabancı misafirlerimizin büyük ilgi göstereceğini düşündüğümüz etkinliklerimize herkesi davet ederken, tüm Amasyalıların bu onur gününü kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum" şeklinde konuştu. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Amasya Tamimi'nin 95. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement