Anayasa ve Başkanlık Sistemi Konuşuldu - Son Dakika
Yerel

Anayasa ve Başkanlık Sistemi Konuşuldu

Anayasa ve Başkanlık Sistemi Konuşuldu

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden İzmirliler, Konak Belediyesi'nin düzenlediği 'Hukuk, Anayasa ve Değişim Sürecinde Türkiye' adlı konferansta gündemi Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu ile birlikte değerlendirdi.

28.05.2012 10:27

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden İzmirliler, Konak Belediyesi'nin düzenlediği 'Hukuk, Anayasa ve Değişim Sürecinde Türkiye' adlı konferansta gündemi Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu ile birlikte değerlendirdi.

Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen konferansa CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, İzmir eski Baro Başkanları, Antalya Baro Başkanı Zafer Köken, avukatlar ve hukuk adamları katıldı.

İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansın açış konuşmasında adaletin, hukukun, Anayasa'nın önemini büyük devlet adamlarının sözlerini hatırlatarak vurgulayan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Atatürk'ün İzmir İktisat Kongresi açış söylevini hatırlattı ve şöyle konuştu:

"Bazı konular üzerinde daha çok konuşmamız, bazı şeyleri daha çok irdelememiz gereken bir süreçten geçiyoruz. Toplumun adaletin tam sağlanması konusundaki beklentilerinin gerçekleştirilmesi adına bu tür etkinliklerde buluşuyoruz. Mutluluk hepimizin ulaşmak istediği bir nokta. Saadete ancak adaletle ulaşılabilir. Adaletsiz rejimleri de yine adaletle yıkmak gerekiyor. Türkiye'de değişime bir yönelim var ve bu değişimin arkasında hep daha çok özgürlük, daha çok adalet, daha çok mutluluk arayışı var."

"İZMİR'E GELİP ŞARJ OLUYORUM"

Hukuk, Anayasa ve Değişim Sürecinde Türkiye' adlı konferansın konuşmacısı olarak bilgilerini paylaşan ve gündemi değerlendiren Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, samimi tavrıyla bir kez daha İzmirlilerin gönlünü fethetti. İzmir'de her zaman umut ve heyecan aldığını söyleyen Feyzioğlu, "İzmir'e gelip şarj" oluyorum diyerek konferansa başladı. Türkiye gündemini anlayabilmek için hukukçu olmanın yetmediğini, aynı zamanda dış politikayı çok iyi bilmek gerektiğini vurgulayan Baro Başkanı Metin Feyzioğlu şunları söyledi: "Anayasa değişikliğinden sistem değişikliğine kadar birçok şeyin tartışıldığı bir dönemde önce Türkiye'nin dünya politikalarında nasıl bir yere konumlandırıldığına bakmak gerekiyor. En çok konuşulan iki konu var; Anayasa'nın ilk üç maddesinin değiştirilmesi ve Başkanlık Sistemi. Sorulması gerek soru, Anayasa'nın değiştirilmesi ve Başkanlı sisteminin demokratik ve özgür bir Türkiye için mi istendiğidir. Oysa bunun için kanunlarda birkaç düzenlemeyle milletvekilleri tutuklu olmayan, gazetecileri özgürce yazan, işçileri korkmadan hakkını savunan bir ülke oluşturulabilir. Haksızlığı karşı gelmek birey olarak sorumluluğumuzdur."

(HK)

28.05.2012 10: 06: 07

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Anayasa ve Başkanlık Sistemi Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement