Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.BURDUR'un Karamanlı İlçesi'nde 'Öğretmenler Haftası' dolayısıyla bir dizi tören düzenlendi.

29.11.2012 09:58

Foto: Ormanda çalışan işçiler, Sertifika töreninden, Gürhan Zorlu, Ekrem Çalık

===

Öğretmenlere özel kutlama

BURDUR'un Karamanlı İlçesi'nde 'Öğretmenler Haftası' dolayısıyla bir dizi tören düzenlendi. Gazi Ortaokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Kaymakam Uğur Akmeşe, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Tarran Güney, Belediye Başkanı Mehmet Özger, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Eren, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Eşinin öğretmen olması sebebiyle öğretmenlerin çektikleri sıkıntıları yakından görebildiğini anlatan Kaymakam Akmeşe, "Öğretmenlerimizin ne kadar cefakar ve fedakar olduğunu biliyoruz. Onların çektikleri sıkıntıları yakından görüyoruz. Emeklerinin karşılıklarını maddi olarak veremesek de manevi yönden gönlümüzde taht kurmuşlardır" diye konuştu.

Öğretmenleri birer bahçıvana benzeten İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Eren ise öğrencileri de bahçıvanın yetiştirdiği güller olarak nitelendirdi. Eren, öğretmen, "Geçmişten geleceğe bir köprü kurarak milletimizin mevcut yapısını çağdaş değerlere takviye eden, milli kültürümüze ait yeni zenginliklerin genç kuşaklara aktarılmasını sağlayan, hayatın gerçeklerini aklın ve bilimin ışığında, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda namus ve şeref çizgisinden ayrılmadan anlatan, öğreten kişidir" dedi. Program çeşitli etkinliklerle sona erdi.

Hakan KAZAN/KARAMANLI, (DHA)

Foto: Etkinlikten

===

Çiftçileirn 35 yıllık rüyası tamam

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde inşa edilen Kestel Barajı tamamlandı. Kızılca Köyü'nün 6.5 kilometre güneyinde yer alan Kestel Çayı üzerine yapılan barajın, sözleşme gereği 12 Aralık'ta tamamlanması hedefleniyordu. Yüklenici firma, verilen tarihten bir ay önce projeyi tamamladığını açıkladı. Barajda, şu ana kadar 10 milyon metreküp su depolandığı belirtildi.

Kestel Barajı'nın tamamen su toplamasıyla birlikte, bölgede sulu tarıma geçilecek. Sorkun Beldesi ve Kızılca, Hırka ile Emirhisar köylerinde 21 bin dekar alan sulanacak. Kestel Barajı'nın ülke ekonomisine ve bölge çiftçisine yıllık 6 milyon TL katkı sağlaması hedefleniyor. DSİ 18'inci Bölge Müdürü Murat Acu, bölge çiftçinin 35 yıllık su hayalinin gerçek olduğunu söyledi.

Belde ve köylülerde geçimini çiftçilik yaparak sürdüren vatandaşların daha önce kuru tarım yaptığını anlatan Acu, bundan sonra bölgede patates, pancar, mısır, yonca ve meyve yetiştiriciliğinin yapılabileceğine işaret etti. Bölgede modern sulama tekniklerinin kullanılacağını vurgulayan Acu, daha bilinçli tarım faaliyetlerinin yürütüleceğine işaret etti.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: DSİ 18. Bölge Müdürü Murat Acu'nun ve Kestel Barajın fotosu

===

Burdur- Isparta kavgasına son

ISPARTA-BURDUR RAKİP OLMAMALI

Bucak- Ağlasun duble karayolunun Dereboğazı karayolundan önce yapılacak olmasının açığa çıkması üzerine alevlenen tartışmalara son noktayı koyan Özçelik, "Isparta -Burdur rakip değil" dedi. Son günlerde özellikle Isparta'da, 'Burdur'da bu yapılıyor, Isparta'da neden yok?" şeklinde söylemlerin sıkça kullanıldığını aktaran Özçelik, "Isparta'da yapılan bu yanlış açıklamalar, küçük siyasi atraksiyonlardan ileri gitmemekte ve iki kardeş şehre zarar vermekte" dedi.

TUTTUĞUMUZU İKİ ŞEHİR ADINA KOPARALIM

Isparta'nın ilerlemesinin Burdur'un da ilerlemesine yüzde 100 katkısı olacağın kaydeden Özçelik, "Yakın iller birbirini olumsuz değil olumlu etkiler. Isparta'nın kendine has artıları, değerleri Burdura katkı sağlar. Burdur'un artıları ve değerleri Isparta'ya katkı sağlar. Aslında bizler tarımda, turizmde, ticarette, mermercilikte, hayvancılıkta, kültürde, sağlıkta, eğitimde ortak neler yapacağımız üzerinde kafa yormalı, çalışmalar başlatmalıyız. Her fırsadı Isparta ve Burdur adına yatırıma çevirelim" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Bayram Özçelik

===

MEB personeline eğitim

ANTALYA İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Demre ve Kaş'ta görev yapan okul yöneticilerine yönelik 'Taşınır Mal Yönetmenliği Semineri' düzenlendi. Demre'ye bağlı Beymelek Beldesi'ndeki Akdeniz Su Ürünleri Enstitüsü'nde verilen seminerde, Kaş ve Demre ilçelerinde görev yapan Halk Eğitim Merkezi müdürleri, müdür yardımcıları, okul müdürleri, müdür yardımcıları ve okullarda görev yapan memurlara eğitim verildi.

Seminerin açılışına, Antalya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Özdemir, Demre İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferman Akbulut, Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Şef Yavuz Evgalli, memurlar Murat Soydinç ve Kenan Aydoğmuş konuşmacı olarak katıldı. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Özdemir, okullarda daha önce demirbaşların 'ABC Demirbaş Eşya Kayıt Sistemi'ne göre kayıt altına alındığını söyledi.

Maliye Bakanlığı'nın tüm devlet kurumlarının taşınır, taşınmaz mal varlığını KBHS (Kamu Bütçe Hareketleri Sistemi) adı altında yeni bir kayıt sitemiyle kayıt altına aldığını anlatan Özdemir, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın sistemindeki mal varlığının Maliye Bakanlığı sistemine alınması gerekiyor. Bu seminerde yönetici ve memurlarımıza bu konuda bilgi veriyoruz" dedi. Seminer sonunda katılımcılar, Kekova'da yat gezisi yaptı.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Seminerden foto

===

Yılın 'Oskarları' sahiplerini buldu

SERİK Anadolu Lisesi'nde 'Öğretmenler Günü' ve Öğretmenler Haftası kutlamaları kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi. Serik Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği, okul öğretmenleri ve ailelerinin onuruna Belek Poseidon Otel'de yemek verdi. Yemeğe Anadolu Lisesi Müdürü Şerif Ramazan Kaplan, Okul Aile Birliği Başkanı Lütfiye Erdem, okul aile birliği üyeleri, öğretmenler ve aileleri katıldı.

Okul Müdürü Şerif Ramazan Kaplan ve Okul Aile Birliği Başkanı Lütfiye Erdem'in açılış ve teşekkür konuşması yaptı. Başkan Erdem, daha sonra okul öğretmenleri sırayla sahneye davet etti. Anadolu Lisesi öğretmenlerini yılın en iyi öğretmenleri seçtiklerini belirten Erdem, öğretmenlere üzerinde 'Yılın En İyi Öğretmeni' yazan 'oskar' heykeli verdi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Törenden

===

Burdur'da çöp ev şaşırttı

BURDUR'da İsmail Tolun'a ait evde çıkan yangın korkuya neden oldu. Değirmenler Mahallesi Erkazancı Sokak'ta İsmail Tolun'a ait evde sabah saatlerinde dumanların yükseldiğini fark edenler, itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede gelen Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, yangına müdahale etti. Soba bacasının içindeki kurumların tutuşması sonucu çıkan yangın, kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yangın sonrasında evi kontrol eden ekipleri, evde depolanmış tonlarca çöple karşılaştı. Evde inceleme yapan ekipler, 21 piknik tüpü, 6 adet 12 kiloluk mutfak tüpü, motosiklet, bisiklet başta olmak üzere pek çok çöpü dışarı çıkardı. Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürü Hasan Özban, yangının ucuz atlatıldığını kaydederek, "Bir evde olması gerekenden fazla tüp var. Çoğu boş. Boş tüp dolu tüpten daha tehlikelidir. Bir tüpün 200 kilo dinamitten daha tehlikeli olduğunu düşünürsek büyük bir facia ucuz atlatıldı" dedi. Özban, çöp evin temizlik işleri ekipleri tarafından boşaltılacağını söyledi.

Onur ÖZKAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Yangından ve evden foto

===

Eline kalas saplandı

AFYONKARAHİSAR'da marangoz işçisi olan M.Ö., atölyede çalıştığı sırada hızar makinesiyle kesmeye çalıştığı kalas parçasının sol eline saplanması sonucu ağır yaralandı. Elindeki kalas parçasıyla birlikte iş arkadaşları tarafından Özel Fuar Hastanesi'ne götürülen M.Ö., ameliyata alındı. Elindeki otun parçası operasyon sonucu çıkarılan M.Ö.'nün tedavisi sürüyor.

Operasyonu gerçekleştiren ortopedi uzmanı Dr. Levent Küçükçankaya, bu vakanın nadir göründüğünü belirterek, "Lokal anestezi altında dikkatli bir şekilde damarları zedelemeden tahtayı çıkarttık. Giriş-çıkış şekli ile kemik dağılmadan, tendomları yırtmadan cismin sadece kaslara zarar vermesi de şans" dedi.

Ömer MAZİ/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Yaralıdan

===

Kaymakam Günay'dan yaşlılara ziyaret

AFYONKARAHİSAR'ın Sinanpaşa İlçesi'nde, İlçe Kaymakamı Erhan Günay, yaşlı vatandaşları evlerinde ziyaret etti. 80 yaş ve üzerindeki yaşlıları ziyaret eden Kaymakam Günay, beraberinde getirdiği gıda paketlerini de verdi. Ziyaret ettiği evlerde yaşlılarla bir süre sohbet ederek istek ve şikayetleri dinleyen Kaymakam Günay, taleplerin en kısa sürede yerine getirilmesi talimatını verdi. Kaymakam Günay'a ziyareti sırasında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Osman Almacık da eşlik etti.

Gökhan KOCAASLAN/SİNANPAŞA, (DHA)

Foto: Ziyaretten

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement