Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.ROCK Müzik Grubu Zakkum, Alanya'da Murphy's Irish Pub adlı eğlence mekanının açılışında konser verdi.

30.04.2013 09:52

Foto: Üretimden

===

Sezonu 'Zakkum'la açtı

ROCK Müzik Grubu Zakkum, Alanya'da Murphy's Irish Pub adlı eğlence mekanının açılışında konser verdi. Konserde yerli ve yabancı rock tutkunu gençler grubun popüler şarkıları eşliğinde doyasıya eğlendi. Konsere 'Öleceğim' adlı şarkısıyla başlayan grubun solisti Yusuf Demirkol, daha sonra 'Anlıyorsun' ve 'Ağlat Beni' şarkılarını söyledi. Üniversiteli öğrencilerin de ilgi gösterdiği konseri izleyenler, grubun popüler şarkısı 'Anason' ile coştu.

konsere gece yarısından sonra kısa bir süre ara veren Zakkum gurubu final bölümünde seslendirdiği şarkılarla rock tutkunlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Eğmence mekanının sahibi Buğra Karaman ve işletmeciler Recep Tutal ile Tuğluhan Coşkun gecenin sonunda grup üyelerine performansından dolayı tebrik etti.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Konserden fotolar

===

HEM kursu iş sahibi yaptı

BURDUR Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim (HEM) Müdürlüğü ve Burdur Belediyesi'nin desteğiyle açılan 'İş Makineleri Operatörlüğü' kursunu tamamlayanlar sertifikalarını aldı. İş Makinesi operatörlerini eğitmek amacıyla Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim (HEM) Müdürlüğü ve Burdur Belediyesi'nin ortaklaşa açtığı 'İş Makineleri Operatörlüğü' kursunu başarıyla tamamlan 7 kursiyere sertifikaları verildi.

Teorik eğitimin HEM'de, uygulamalı eğitimin ise Burdur Belediyesi Fen İşleri Tesisleri'nde verilen 72 saat süren kursun ardından sınav yapıldı. Teorik ve uygulamalı sınavı, 28 Nisan'da Fen İşleri Müdürlüğü'nde Milli Eğitim Şube Müdürü Atilla Kılıç, HEM Müdür Yardımcısı İsmail Yavaş, Belediye Su İşleri Müdürü İsmail Güler ile Belediye Başkan Yardımcısı ve kurs öğreticisi Serdar Başgül'den oluşan komisyon tarafından yapıldı. Kursa 10 kişi katılırken 7 kursiyer başarılı oldu.

Sınavdan başarılı olan personele belgeleri verildi.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Kurstan

===

Demreliler kahvaltıda buluştu

ANTALYA'da yaşayan Demreliler, kahvaltılı bir araya geldi. Hayrullah Keskin'in, Atatürk Parkı'ndaki Alara Restoran'da düzenlediği etkinliğe, Antalya eski milletvekili Dr. Hasan Önal, Demre İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Sadık Bayraktaroğlu'nun da aralarında bulunduğu yaklaşık 120 kişi katıldı.

Toplantıda konuşan Hayrullah Keskin, amaçlarının Antalya merkezde yaşayan Demrelileri bir araya getirmek olduğunu söyledi. Özellikle genç neslin birbirini tanımasını istediğini anlatan Keskin, "Biz eski kuşaklar birbirimizi tanıyoruz. Ama çocuklarımız birbirini tanımıyor. Demrelilerin kültürünü, yaşam biçimini yeni kuşaklara aktarmak istiyoruz" dedi.

Toplantıya katılanlardan emekli öğretmen Hasibe Yıldırım ise dört kuşak Demrelilerin buluştuğunu kaydetti. Demre'nin bir kültürünü olduğunu ve bunun gelecek nesillere aktarılması gerektiğini anlatan Yıldırım, "Bu nedenle, gelecek toplantıya kadar herkes Demre'ye ait bildiği tekerleme, öykü, örf ve adetleri derlesin. Toplantıda bunları seslendirelim, anlatalım" diye konuştu. Konuşmaların ardından Demreliler, sohbet edip tanışma şansı buldu.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Definecilere suçüstü

Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde jandarma ekipleri yaptıkları iki ayrı baskında, sit alanında kaçak kazı yaptığı belirlenen 10 kişiyi gözaltına aldı.

YALVAÇ İlçe Jandarma Komutanlığı definecilere karşı ilk operasyonu geçen Cuma günü Aşağı Kaşıkara Köyü'nde yaptı. Kızıldere mevkiinde kaçak kazı yapıldığı ihbarını alan ekipler, yaptığı baskında T.M,(58), Y.E (30), A.M (59), N.Ö (77) ve D.H'yı (71) gözaltına aldı. Yapılan incelemede şüphelilerin yaklaşık 20 metre uzunluğunda bir tünel kazdıkları ortaya çıktı.

Yalvaç'taki diğer bir baskında ise Yukarı Tırtar Köyü Asartepesi mevkiinde metal detektörüyle kazı yapıldığı bilgisine ulaşan jandarma yaptığı baskında D.A (40), İ.A (40), K.K (33), M.A (64) ve M.A.'yı (29) gözaltına aldı. Şüpheliler karakolda alınan ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Kazı yaparken kullanıldığı belirlenen 2 hilti, metal detektörü, kazma ve küreklere el konuldu.

Nurettin ARKAN/YALVAÇ, (DHA)

Foto: Jandarmadan

===

Refüjler çiçek açacak

DEMRE Belediyesi, turizm sezonunun başlamasıyla birlikte ilçe genelinde park, bahçe ve refüjlerde çiçeklendirme çalışması başlattı.

Ertuğrul Günay, Noel Baba, Finike Caddeleriyle Noel Baba Meydanı ve kavşaklara turizm sezonuna hazırlamak amacıyla çiçek ekildi. Park ve Bahçeler Müdürlüğünce gül, kadife çiçeği, aslanağzı, rozet ve benzeri yazlık çiçeklerle peyzaj çalışması yapılarak damlama sulama sistemi kuruldu. İlçe genelinde yaklaşık 4 bin çiçek dikilecek. Belediye Başkanı Süleyman Topçu, ilçeye her gün binlerce turist geldiğini belirterek, özellikle ilçenin girişi, ana caddeleri ve meydanlara çiçek diktiklerini söyledi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Çalışmalardan

===

Evleneceklere mutlu evlilik sertifikası

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, aile yapısının temelinin sağlam atılıp, mağduriyetlerin önüne geçmek adına aile eğitimi projesini hayata geçiriyor. Bakanlık bu kapsamda Isparta'da evlilik eğitimi verecek.

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakanlığın başlattığı aile eğitimi projesi Isparta'da hayata geçiriliyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, Bakanlığın hizmetlerini şekillendirme açısından aile üzerine yoğunlaşıldığını belirtti. Dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalar yaptıklarını belirten Kütük, "Ailedeki olumsuzluklar, ailelerin düzgün oluşturulmaması, aile bireylerinin biz olmamasından kaynaklanan yaşlı ve çocuk mağduriyetleri ortaya çıkıyor. Bu alanda bizden hizmet alanların sayısında artış yaşanıyor. Mağduriyetlerin ailenin düzgün kurulmasıyla çözüleceğinden aile eğitim sürecini başlatıyoruz" dedi.

5 GÜN EĞİTİM VERİLECEK

Isparta'da 50 kamu çalışanının aile eğitimi eğiticisi olarak kurumlarında görev yapacağını belirten Kütük, "Isparta'da tüm kurum müdürlüklerinden 250 kişi müracaatta bulundu. 27-30 Mayıs arasında seçilecek 50 kişiye aile eğitimi dahilinde hukuk, sağlık, medya ve iktisat alanında eğitimcilerin eğitimi çalışması başlatacağız. 5 günlük eğitimin sonunda sertifika alacak eğitimciler bulundukları kurumlarda aileleri eğitmeye yetkin hale getirilecek " dile konuştu.

EVLİLİK EĞİTİMİ

Mayıs ayı itibariyle Isparta Belediyesi ile yapılan protokol gereği evlilik öncesi eğitimlerinin de başlanacağını kaydeden Kütük, "Bu konuda duyurularımızı yapıyoruz. Isparta Belediyesi'ne evlenmek üzere müracaat eden çiftler eskiden sadece kan örnekleri için sağlık müdürlüğüne yönlendiriliyordu artık Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne de yönlendirmelerini istiyoruz. Kanun gereği evlilik öncesi eğitim ve bunun sonucunda sertifika verme yetkisi Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde" diye konuştu.

SERTİFİKA VERİLECEK

Mayıs ayında kurulan birime müracaat eden çiftlere 40 saat evlilik eğitiminin ardında sertifika vereceklerini anlatan Kütük, " Evlilik ve boşanma sürecinde danışmanlık yapmak üzere 4 uzmanı Bakanlığımız eğitime alacak. Haziran ayı içinde evlilik sürecinde ve boşanma sürecinde boşanmanın sağlıklı gerçeklemesi yada gerçekleşmemesi için danışmanlık hizmeti verilmeye başlanacak" diye konuştu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Yakup Kütük

===

Manavgat'a turizm bürosu

Manavgat Belediyesi, her yıl yaklaşık 4 milyon turist ağırlayan ilçede, tatilcilere hizmet vermek amacıyla Turizm Bilgi Bürosu açtı.

CUMHURİYET Meydanı'nda açılan büroda Turizm Bilgi Bürosu'nda bir personel görev yapıyor. Turizm bürosu, yerli ve yabancı turistlere rehberlik hizmeti verecek. Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat'ın kalkınma stratejisinde turizmin öncelikli konumda olduğunu, bu yüzden belediye olarak turizme büyük önem verdiklerini anlattı.

Kent merkezinde açılan turizm danışma ofisini ziyaret eden turistlerin kent hakkında her türlü bilgiyi alabileceğini ifade eden Başkan Sözen, "Yabancı dil bilen personelimiz turistleri yönlendirecek. Yerli ve yabancı misafirlerimizi ne kadar memnun edebilirsek, turizm o kadar gelişecektir. Turizm Bilgi Ofisimiz turizm anlamında çok önemli bir misyonu yerine getirecek" dedi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Bilgi ofisinden

===

Berr'in Butik'e görkemli açılış

MANAVGAT'ta tanınmış işadamlarından Erkan Yılmaz'ın eşi Berrin Yılmaz'a ait Berr'in Butik, törenle hizmete açıldı. Açılışa, Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Sarılar Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Ercan Mekteplioğlu, CHP İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, MASİAD Başkanı Ahmet Boztaş, MESO Başkanı Atilla Yıldız ve çok sayıda davetli katıldı. Klasik müzik dinletisinin ardından açılış kurdelesi kesildi. İşadamı Erkan Yılmaz ile eşi Berrin Yılmaz konuklara mağazayı gezdirdi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Açılıştan

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement