Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.FRANSA'nın başkenti Paris'teki bir Gymnasiumun öğrencileri, tatil için Kekova'yı seçti.

09.05.2013 10:04

Foto: Yolda kalan otomobil ve kurtarma çalışmaları

===

Fransız öğrencilerin tercihi Kekova

FRANSA'nın başkenti Paris'teki bir Gymnasiumun öğrencileri, tatil için Kekova'yı seçti. Öğrenciler, Kekova'da yatta tatil yapıyor. Rehber öğretmenler Angeligue Nion ve Laura Varvenie başkanlığında 24 öğrenci, bir haftalığına Kekova'ya geldi. Uçakla Paris'ten Antalya'ya gelen 24 öğrenci, Antalya Yat Limanı'ndan üç yatla Kekova'ya hareket etti. Turizmci Ahmet Aliçavuşoğlu'nun organize ettiği gezide, Kekova'ya gelen Fransız öğrenciler, yatlarla Antalya-Kaş arasında Akdeniz'in mavi koylarında tatillerini geçiriyor.

Kekova'daki Batık Kent, Simena Antik kenti, Üçağız Köyü'ndeki Theimussa Antik Kenti, Demre İlçe Merkezi'ndeki Myra Antik Kenti ve Noel Baba Müzesi'ni gezen öğrenciler Kaş Antik Tiyatrosu'nu da ziyaret etti. Dönüş yolunda Olimpos ve Phaselis Antik Kenti'ni gezecek olan öğrenciler bol bol denize girerek güneşin ve denizin tadını çıkarıyor. Grubun Lideri Rehber Öğretmen Angeligue Nion, Türkiye'nin bizim için vazgeçilmez bir tarih ve doğa cenneti olduğunu söyleri.

Kekova'nın, yaşayan bir cennet olduğunu vurgulayan Nion, "Bu yıl, okulumuz öğrencileri altı grup halinde, altı hafta Kekova'da tatil yapacak. Şu ana kadar iki grup, iki haftalığına geldi. Temmuz ve Ağustos aylarında ikişer hafta, ikişer grup daha gelecek. Tatil boyunca, öğrencilerimiz birbiriyle kaynaşıyor. Akşamları oyunlar oynuyoruz. Yemek yapmayı, kahvaltı hazırlamayı, kendi temizliklerini kendileri yapmayı öğreniyorlar. İşbirliği ve paylaşmayı öğreniyorlar. Ayrıca, Türkiye'nin tarihi antik kentlerini ve Akdeniz sahillerinin doğal güzelliğini görüp, inceliyorlar" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Fransız öğrencilerin gezisinden

===

Korkutelili kadın çiftçi iddialı hazırlanıyor

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması Antalya il finalinde birinci olan Korkuteli Garipçe Köyü'nden Ümmü Akgün, Burdur'da 16 Mayıs'ta yapılacak Bölge Finali'ne hazırlanıyor. Ümmü Akgün'e, Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü koordinatörlüğünde bölge finali için tarım ve gıda ile ilgili konularda eğitim veriliyor.

Ziraat Mühendisi H. Filiz Dallı, Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü'nde görevli ev ekonomisi teknikerleri Tülay Küçükali, Sibel İlhan, Filiz Akbaş'tan eğitim alan Ümmü Akgün, hedefinin 9 ilin katılacağı bölge finalinde birinci olup Çanakkale'de yapılacak Türkiye şampiyonasına katılmak olduğunu söyledi.

Eğitim çalışmalarında ev ekonomisi, tarla bitkileri, sebzecilik, meyvecilik, gübreleme, sulama, bitki hastalık ve zararlılarla mücadele, tarımsal mekanizasyon arıcılık, büyükbaş küçükbaş hayvancılık, kanatlı yetiştiriciliği hayvan hastalık ve zararlılar ile tüm tarımsal konularda bilgiler edinen Ümmü Akgün'e ısıl işlemle peynir yapımı tekniği ile kaşar peyniri, örgü peynir ve tel peynir yapımını uygulamalı olarak öğretildi.

Antalya merkez ve ilçelerinde düzenlenen ve 267 kadın çiftçinin katıldığı yarışmalar sonrasında birinci olan Ümmü Akgün Burdur'da düzenlenecek bölge finalinde Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Denizli, Muğla, Isparta illerinden kadın çiftçilerle yarışacak. Bölge finalinde birinci olan kadın çiftçi ilini Türkiye finalinde temsil etme şansı kazanacak.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Ümmü Akgün'ün çalışmalarından

===

400 bin Euro'ya kadar destek

BURDUR'un Yeşilova İlçesinde, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı'nca düzenlenen, esnafa ve çiftçiye proje üretimi teşvik edildi. Tarım ve Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü'nden Uzman Ayhan Yıldırım ve Uman Yüksel Büyükgüllü'nün Yeşilova Belediye Düğün ve Konferans Salonu'nda yaptığı sunumda, esnafın ve çiftçinin olumlu projeler ürettiği taktirde 400 bin Euro'ya kadar hibe ve destek kredilerinden yararlanabileceği anlatıldı. Toplantıya Yeşilova Belediye Başkanı Nuri Özbek, Yeşilova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Eşref Yıldırım, Yeşilova CHP İlçe Başkanı Okan Kurt, Yeşilova Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Gürcan, Yeşilova Esnaf Odası Genel Sekreteri Erhan Sönmez ve Turan Karataban ile 60 kadar esnaf ve çiftçi katıldı.

Yavuzkan AKDOĞAN/YEŞİLOVA, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Sandıklı'da sürücüler bilgilendiriliyor

SANDIKLI İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik timleri trafik haftası dolayısıyla sorumluluk sahalarındaki yollarda sürücüleri bilgilendiriyor. Sandıklı Jandarma Trafik Timleri yoldan geçen sürücüleri durdurarak trafik kuralları konusunda daha bilinçli davranmaları konusunda uyarıp, "Emniyet kemerini tak hayata bağlan, alkol hızı, hız ölüm getirir ve alkol görüş alanınızı daraltmasın" sloganları ile "Dost eli kaza çizer" isimli uyarı paketlerini verdi. Dağıtılan karton kaza çizer paketleri üzerindeki sloganlarla kazalar ve kazalara bağlı ölüm ve yaralanmalarının azaltılması hedefleniyor.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Sandıklı Jandarmanın çalışmalarından fotolar. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement