Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ADSO) 'Dünya Renkleri' adlı konser dizisinin ilki, Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleşti.

16.12.2012 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Osman Çetin ve partililerin

===

Senfoni'den muhteşem gece

ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ADSO) 'Dünya Renkleri' adlı konser dizisinin ilki, Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleşti. Müzikseverlerin büyük ilgi gösterdiği konserde, dünyaca ünlü Fransız bestecilerin eserleri dinlendi. Tilburg Sanatlar Fontys Akademisi'nde şeflik eğitimleri veren Hollandalı şef Arjan Tien'in yönettiği orkestra, ilk olarak C. Saint- Saens'ın 'Danse Macabre' (Ölüler Dansı) adlı eseriyle salonu çınlattı. Eser, horoz ötüşü sesiyle sonlandı. Fantastik senfonik şiir olarak bilinen eser, ilk kez 24 Ocak 1875'de Paris'te seslendirildi. Dünyaca ünlü besteci Franz Liszt da bu ilk seslendirilişin hemen adından eserin piyano için uyarlamasını yaptı.

Müzik eleştirmenleri tarafından 'çello için doğmuş', 'mucize çellist' olarak nitelendirilen ünlü Rus çellist Borislav Strulev ise viyolonseli ile geceye ayrı bir renk kattı. Konserin ikinci yarısında adını en çok 'Sihirbazın Çırağı' adlı eseriyle duyuran Fransız besteci Paul Dukas'ın 'Do Majör Senfonisi' dinlendi. İzleyiciler, 64 sanatçının sahne aldığı konserde senfonik müziğe doymanın keyfiyle evlerine döndü. ADSO Müdürü İbrahim Sezer, senfoni orkestrasının Antalya'nın markası olacağı iddiasında bulundu.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: ADSO sanatçılarının sahnede toplu, Borislav Strulev'in yakın plan ve izleyicilerin görüntüsü

===

Burdur'a teknokent açılıyor

BURDUR'da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) bünyesinde 160 dönümlük alan üzerinde Burdur Teknoket kurulacak. Teknokent Projesi için Valilik Makamı'nda protokol imzalandı. Protokol, Burdur Valiliği, MAKÜ, Burdur ve Bucak belediyeleri, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Burdur ve Bucak Ticaret Sanayi odaları ve Burdur Ticaret Borsası arasında imzalandı.

Protokolü en son imzalayan Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Üniversite- sanayi işbirliğini temsil eden Burdur Teknokenti'nin Burdur'a, MAKÜ'ye ve sanayicilere hayırlı olmasını diledi. Araştırma- geliştirme yapacak firmalara ve fabrika sahiplerine bazı vergi muafiyetleri sağlayan teknokent, MAKÜ tarafından tahsis edilen 160 dönümlük alana kurulacak. Teknokentin hayata geçmesiyle firma ve fabrika sahipleri ar-ge çalışmaları yapabilmek için MAKÜ'nün alanında uzman öğretim üyeleriyle çalışma yapabilecek.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Vali Yılmaz protokolü imzalarken

===

Anadolu Lisesi tamam sıra Orman Fakültesinde

HAYIRSEVER Seyhan Cengiz Turhan tarafından Manavgat'ın Karacalar Köyü'nde yapılacak Fatma Temel Turhan Anadolu Lisesi'nin temeli törenle atıldı. Törene işadamı Seyhan Cengiz Turhan, Antalya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Tevfik Kahveci, Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç, Kızılot Belediye Başkanı Mustafa Keçer ve köylüler katıldı.

12 derslikli olarak yapılacak ve 1133 metrekarelik kapalı alana sahip Fatma Temel Turhan Anadolu Lisesi'nde çok amaçlı salon, fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarı bulunuyor. İşadamı Seyhan Cengiz Turhan, Fatma Temel Turhan Anadolu Lisesi'nin Eylül 2013'te eğitim ve öğretime başlayacağını söyledi.

Temel atma töreninin ardından işadamı Seyhan Cengiz Turhan, Karacalar Köyü'nde inşa etmeyi düşündüğü Orman Fakültesi'nin yeri konusunda incelemede bulundu. Kendisinin 100 bin ağaçlık ormanı olduğunu söyleyen işadamı Seyhan Cengiz Turhan, Karacalar Orman Fakültesi'ni yapmaya en layık kişi olarak kendini gördüğünü belirtti.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Törenden

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement