Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.FİNİKE Belediyeleri Hal Birliği (FİN-HAL) tarafından Sahilkent Beldesi'nde yapılması planlanan hal arazisinde yaklaşık 17 dönümlük alanın kamulaştırılmış mezarlık alanı olduğu ve bu nedenle tapuya şerh konulduğu ortaya çıktı.

11.01.2013 14:19

Foto: Söyleşiden fotolar

==

Finike hali yine çıkmaza girdi

FİNİKE Belediyeleri Hal Birliği (FİN-HAL) tarafından Sahilkent Beldesi'nde yapılması planlanan hal arazisinde yaklaşık 17 dönümlük alanın kamulaştırılmış mezarlık alanı olduğu ve bu nedenle tapuya şerh konulduğu ortaya çıktı. Finike Belediyesi'nde konuyla ilgili hal esnafını bilgilendirmek amacıyla toplantı düzenlendi. Toplantıya, Finike Belediyeleri Hal Birliği Başkanı Muammer Genç, Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar, Turunçova Belediye Başkanı Mehmet Salur, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hüseyin Özbek, hal dernek başkanları ve hal esnafı katıldı.

TAPUDA ŞERH VAR

Birlik Başkanı Muammer Genç, Sahilkent Belediyesi tüzel kişiliğine ait hal arazisinde yaklaşık 17 dönümlük alanın mezarlık yeri görünmesi nedeniyle tapuya şerh konulduğunu kaydetti. Başkan Genç, mezarlık engeli nedeniyle hal yapılacak yerin 50 dönüme düştüğünü bu nedenle konuyu hal esnafıyla paylaşmak için toplantı yaptıklarını söyledi. Başkan Genç, Hasyurt Beldesi'nde hal tesisi kurma çalışmalarını yürüttükleri sırada Büyükşehir Yasası nedeniyle Sahilkent Belediyesi'nin de birliğe katılma kararı aldığını hatırlattı.

SÜREÇ UZAR

Komisyoncu ve tüccarlarla yapılan bir önceki toplantıda talep üzerine halin Sahilkent Beldesi'nde yapılmasına karar verildiğini anlatan Başkan Genç, tapuda 'şerh' olduğu konusunda Sahilkent Belediyesi'nin kendilerine bilgi vermediğini iddia etti. Hal arazisindeki şerhinin kaldırılmasının zor olduğunu ve hukuki süreçten dolayı zaman kaybı yaşanacağını vurgulayan Başkan Genç, ayrıca şahsa ait olan ve hal arazisine dahil edilmesi planlanan 47 dönümlük arsanın da hazineyle ilgili hukuki sorunlarının henüz tamamlanmadığını kaydetti.

SAHİLKENT YERİNE HASYURT ÖNERİSİ

Hal tesisinin, Hasyurt Beldesi'nde 62 dönümlük alana yapılabileceğini öneren Başkan Genç, komisyoncu ve tüccarlardan gelecek talep doğrultusunda, projeyi şekillendireceklerini vurguladı. Buradaki araziye hazine arazilerinin de dahil edilmesiyle toplam alanın 200 dönüme ulaşacağını anımsatan Başkan Genç, "Sizin talepleriniz doğrultusunda hal tesisine Sahilkent ya da Hasyurt Beldesi'nde başlayacağız" dedi. Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu ise, her geçen günün zaman kaybı olduğunu vurgulayarak hal konusunun çözüme kavuşturulması gerektiğini savundu.

ŞERH KONULDUĞUNU YENİ ÖĞRENDİK

Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar'da mevcut arazinin 17 dönümlük kısmının 1991 yılında dönemim yönetimi tarafından mezarlık yeri adı altında kamulaştırıldığını vurguladı. Beldede yeterli mezarlık yeri olması nedeniyle, alana hal yapılması için meclis kararı aldıklarını vurgulayan Başkan Çırpar, "Araziye 2007 yılında şerh konulmuş. Biz Hal arazisi ile ilgili çalışmaları sürdürürken oranın mezarlık olmadığına dair rapor aldık. Şerh konulduğunu yeni öğrendik" diye konuştu. Hal esnafı ise arsayla ilgili sorunların giderilerek halin Sahilkent Beldesi'nde yapılmasını istedi.

Suat SÖGÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Kazak öğrenciler veda etti

MEHMET Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) misafir öğrenci olarak bulunan ve eğitim sürelerini tamamlayan yabancı öğrenciler için veda gecesi düzenlendi. Üniversite yemekhanesindeki yemeğe MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Kazak, Hollandalı ve Polonyalı öğrenciler ile Türkiye'deki diğer üniversitelerden öğrenci değişim programları kapsamında Burdur'a gelen öğrenciler ve akademisyenler katıldı.

Yemekte konuşan MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Kazakistan'daki Yabancı Diller Mesleki Kariyer Üniversitesi ile kardeş üniversite olduklarını, Kazak öğrencileri Burdur'da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. İkinci dönemde bazı Türk öğrencilerinin de misafir olarak Kazakistan'a giderek eğitimlerinin bir bölümünü orada geçireceklerini anlatan Prof.Dr. Saatcı, "Üniversitemiz dünya üniversitesi olma yolunda ilerliyor" dedi. Gecede, öğrenciler müzik eşliğinde eğlendi.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Kazak öğrenciler Milli Marşlarını seslendirirken, Yemekten, Rektör saatcı öğrencilerle konuşurken

===

Eğitimi engelleyene ağır ceza

ISPARTA Emniyet Müdürlüğü'nün okul güvenliğine ilişkin denetimleri sonucunda, 3 kişiye okul çevresinde eğitimi engelleyici davranıştan 507 lira ceza kesti. Emniyet Müdürü Mehmet Or, okul güvenliği konusunda yapılan kontroller hakkında bilgi verdi. Okul içinde ve çevresinde şiddet ve suçla mücadelede, okul yönetimi, aileler, öğrencilerle işbirliği sağlayarak çalışmalar yaptıklarını anlatan Or, suçu oluşmadan önlemek, suç korkusunu azaltıp daha verimli öğrenim ortamı sağlamak amacıyla 'Güvenli Okul Projesi' kapsamında çalışmaları kararlılıkla devam ettirdiklerini söyledi.

İŞYERLERİNE SIKI TAKİP

Okulun güvenliğini sağlamak ve okula dışarıdan müdahaleleri engellemek, öğrencilere sigara, alkol, uyuşturucu madde tedarik edilmesini önleyici tedbirler aldıklarını vurgulayan Or, okul güvenliğine ilişkin 31 Aralık 2012 ve 4 Ocak 2013 tarihleri arasında açılması izne bağlı 85 işletmenin denetlendiğini kaydetti. Kontrollerde 4 playstation oyun salonuna 18 yaşından küçük çocukları aldıkları gerekçesiyle 728 lira ceza yazıldığını anlatan Or, bir internet kafeye ise 12 yaşından küçük çocuk almaktan 923 lira ceza uygulandı vurguladı.

3 ŞÜPHELİYE CEZA

Bir internet kafe hakkında ruhsatsız faaliyet göstermekten işlem yapıldığına değinen Or, okul çevresinde risk taşıyan şüpheli şahıslara karşı yapılan çalışmalarda 63 kişinin kimlik sorgulamasının yapıldığına değindi. 3 şüpheli hakkında okul çevresinde eğitimi engelleyici davranıştan dolayı 507 lira idari para cezası işlemi yapıldığına vurgu yapan Or, "Okullarda öğrencilere yönelik 13 defa bröşür dağıtıldı. Sağlıklı bir eğitim ortamının temel unsurları olan öğretmen, öğrenci, veli ve güvenlik işbirliğinin sağlanması ile birlikte mümkündür" diye konuştu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Emniyet Müdürü Mehmet Or

===

GÜNLÜ

Aksu'da 2 gün kesinti

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamada, Antalya'nın Aksu İlçesi'nde 2 gün enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi. Bugün (cumartesi) ve yarın 08.00-16.00 saatleri arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle Aksu İlçesi Acun, Macun, Fatih, Fettahlı mahalleleri, Yurtpınar, İhsaniye, Güloluk, Alaylı köyleri elektrik alamayacak. Çalışmaların erken bitmesi durumunda belirtilen saatten önce hatlara enerji verilebilecek.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Şampiyon okuldan ziyaret

20.Ulusal TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları'na katılan Toros Eğitim Kurumları'nın başarılı öğrencileri, Toros Akdeniz Fen Lisesi Müdürü Abdurrahman Kıymaz ile birlikte Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun'u makamında ziyaret etti.

Başkan Tursun, ilköğretim matematik alanında 3 bronz ve ortaöğretim matematik alanında 1 gümüş madalya kazanan öğrenciler İbrahim Aşık, Enes Faruk Çona, Mehmet Ali Şimşek ve Hakan Özen ile gurur duyduklarını söyledi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaret fotosu

===

Duraliler'e kütüphane ve satranç sınıfı

TOPLU Konut İdaresi'nce (TOKİ)'nce Kepez'e kazandırılan 7 okuldan biri olan ve bu eğitim yılı başında hizmete açılan Duraliler İlköğretim Okulu'nun ihtiyaçları el birliği ile karşılanıyor. Kepez Belediyesi'nin geçen aylarda ulaşım yolunu asfaltladığı okula, hayırseverler de kütüphane ve satranç sınıfı kazandırdı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de 2009'da temel atma töreninde bulunduğu okula yapılan kütüphane ve satranç sınıfının açılışına katıldı.

Tütüncü, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Başkan Yardımcısı Mesut Kocagöz, okul müdürü Ayten Yazar Gence, mahalle muhtarı Recep Zeybek, hayırseverler ve eğitimcilerle birlikte satranç sınıfının açılışını yaptı. Satranç oynayan çocuklarla sohbet eden Başkan Tütüncü, daha sonra Ali ve Tezcan Demir çiftinin ölen çocukları Kahraman Demir adına yaptırdığı kütüphaneyi, kurdeleyi keserek hizmete açtı.

Başkan Tütüncü, daha sonra hayırseverlerin katkılarıyla yapılan anasınıfı ve derslikleri gezdi. Başkan Tütüncü'ye, konuk olduğu bir sınıfta ise şarkı sürprizi yapıldı. Öğrenciler, Tütüncü'yü, Candan Erçetin'in 'Sen bir meleksin' şarkısıyla karşıladı. Kendisi için özel bir hatırası olan bu şarkı ve öğrencilerinin davranışı karşısında duygulandığını kaydeden Tütüncü, müzik öğretmeninden, okul korosu kurmasını talep etti. Tütüncü, koroya konser vermesi için de Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'ni tahsis edeceklerini ifade etti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Okul ziyaretinden fotolar

===

Büyükşehir'e NBA'den takviye

ANTALYA Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı, Beko Basketbol Ligi'nde Hacettepe Üniversitesi ile yapacağı son maçtan önce kadrosuna 6 sezon NBA kariyeri bulunan 28 yaşındaki Rodney Carney'i kattı. Carney, sağlık kontrolünden geçerek takımla birlikte çalışmalara başladı. NBA'de önemli takımlarda forma giyen Rodney Carney'in antrenmandaki hırsı teknik heyeti sevindirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı Menajeri Arda Urcu, kadrolarını önemli bir oyuncuyla güçlendirdiklerini belirterek, "Rodney Carney karakteri, deneyimi ve oyun yönüyle takıma önemli katkıları olacaktır. Bundan sonraki maçlarda en üst seviyede performansımızı sahaya yansıtacağız. Yeni transferimiz Türk basketboluna ve camiamıza hayırlı olsun" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı, bugün saat 17.30'da deplasmanda karşılaşacağı Hacettepe Üniversitesi maçı hazırlıklarını tamamlayarak kampa girdi. Antalya Büyükşehir, Hacettepe maçının kazanarak ligin ilk devresini kapatmak istiyor.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Rodney Carney antrenmanda - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement