Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamada, Antalya'nın farklı noktalarında enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi.

09.11.2012 16:42

Foto: Pazar ve İsmail Öz fotosu

===

GÜNLÜ

8 saat kesinti

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamada, Antalya'nın farklı noktalarında enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi. Yarın (pazar) 08.00-16.00 saatleri arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle Meltem Mahallesi 3834, 3844 sokaklar, 4. Cadde, 6. Cadde, Güvenlik Mahallesi 251, 278, 279, 280 sokaklar elektriksiz kalacak. Çalışmaların erken bitmesi durumunda belirtilen saatten önce hatlara enerji verilebilecek.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Manavgat'ta uyuşturucu operasyonu

MANAVGAT'tın Side Beldesi'nde yapılan operasyonla 1,5 kilogram esrar maddesi ele geçirildi. Side Beldesi Kemer Mahallesi'nde uyuşturucu ticareti yapıldığı ihbarı alan jandarma ekipleri, belirlenen adrese baskında yaptı. Operasyonda, Mersin'den getirildiği tespit edilen ve torbacılara dağıtılmak üzere hazırlanan 1,5 kilogram esrar maddesi ele geçirildi. Operasyon kapsamında 29 yaşındaki R.D. gözaltına alındı. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen R.D. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Fotosuz

===

Şehit aileleri Side'yi gezdi

MANAVGAT'ta Sezer Grup otelleri tarafından misafir edilen ve Türkiye'nin farklı illerinden gelen şehit aileleri Side'ki tarihi yerleri gezdi. Toplam 100 kişiden oluşan şehit aileleri ve yakınları Side Beldesi'ndeki tarihi mekanları ve Side çarşısını gezdikten sonra Apollon Tapınağı'nda toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Side Belediye Başkanı Abdülkadir Uçar gezi sırasında şehit aileleri ve yakınları ile tanışarak bir süre çay içip sohbet etti. Aileler 5 günlük gezileri süresince Antalya turu ve tekne turu da yaptı.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Toplu foto

====

Kadınlar siyasette yok sayılamaz

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Manavgat İlçe Kadın Kolları yönetimi, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'i ziyaret etti. Ziyarette konuşan CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Dilşat Taş, Manavgat'ta birlik, beraberlik, sosyal barış ve dayanışma ruhunu geliştirmek adına ziyaretler yaptıklarını söyledi. CHP'li kadınlar olarak çalışmalarının özünde, insan ve halka inmek, tabanın içerisinde yer almak olduğunu belirten Taş, "Siyasetimizde daha çok insan odaklı hizmet yer alıyor" dedi.

Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise kadınların çalışmalarını yakından takip ettiğini ve çok beğendiğini söyledi. Siyasetteki gerçek hedefin de insanın yaşadığı bölgesine, kentine hizmet etmek olduğunu anlatan Başkan Sözen, kadınların bu alandaki çalışmalarını takdir ettiğini dile getirdi. Başkan Sözen, "Bizler de sizin düşüncelerinizde siyasi yola çıktık. Benim bu yoldaki en büyük destekçilerim de her zaman kadınlar olmuştur" diye konuştu.

Kadınların yaratıcılığı, aktifliği, düşünce tarzının asla yok sayılamayacağını vurgulayan Başkan Sözen, "Halktan yana, insan odaklı çalışmalarınızı takip ediyor ve çok beğeniyoruz. Amaç, halka hizmetse Belediye Başkanı olarak çalışmalarınızda her türlü desteğe vermeye hazırım. Partiler de hizmetlere aracı oluşumlar olduğuna göre sadece sizler değil, belediyemizin kapıları hangi partiden olursa olsun tüm kadınlara açıktır" diye konuştu.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Ziyaretten ve toplu foto

===

Afyon'da 156 bomba bulundu

AFYONKARAHİSAR'da Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda mühimmat deposunda 5 Eylül'de meydana gelen

ve 25 askerin şehit düştüğü patlamanın ardından mühimmat toplama çalışmaları sürüyor. Ataköy Mahallesi ve Kışlacık Köyü'nde Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun talebi üzerine, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığına bağlı kriminal ekipler, 6 gün süren çalışmalarını tamamladı. Olay Yeri İnceleme Müdürü Mustafa Yüksel, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden ekip amiri Haydar Özdemir ve bomba uzmanı Mustafa Karaman Vali Balkanlıoğlu'nu ziyaret etti.

Hava şartları nedeniyle aramanın ancak 6 gün yapılabildiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, "Patlama sırasında çok sayıda mühimmat etrafa saçıldı. Mühimmat deposunun yakınında yerleşim yerleri ve okullar var. Bunun için her kaybolan bomba bizim için çok büyük tehlike demek ve önemli. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığına bağlı ekipler, diğer illerden gelen uzmanlar yaklaşık 13 bin mühimmat buldu" dedi.

Patla sırasında pek çok el bombasının toprak altına ya da bitkilerin arasına düştüğünü anlatan Vali Balkanlıoğlu, "İlk etapta bulunamayan bu mühimmat, şüpheler üzerine tekrar arandı. 6 gün boyunca çalışan ekipler 156 adet daha mühimmat buldu. Hava şartları nedeniyle çalışmalara ara veren ekipler, hummalı bir çalışma içerisinde canlarını ortaya koyarak arama çalışması yaptı. Burada canlarını tehlike atarak arama çalışmalarına katılan personele teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Vali'ye ziyaret fotosu - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement