Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, toplumu bilgilendirmek amacıyla Medstar Kanser Merkezi işbirliğiylebaşlattığı 'Kanser Okulu'nun 3'üncü dersi, 6 Ocak Pazar günü saat 12.00'de AKM'de yapacak.3'üncü derste 'Kan Kanseri, Kan Bağışı, Kemik İliği...

03.01.2013 12:47

Foto: Devrim Kök, Yıldıray Sapan

===

Kanserle savaş sürüyor

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, toplumu bilgilendirmek amacıyla Medstar Kanser Merkezi işbirliğiylebaşlattığı 'Kanser Okulu'nun 3'üncü dersi, 6 Ocak Pazar günü saat 12.00'de AKM'de yapacak. 3'üncü derste 'Kan Kanseri, Kan Bağışı, Kemik İliği Nakli ve Kök Hücre Gerçeği' ele alınacak. 'Meme kanseri' ile 'Çevresel faktörler, yaşam tarzı ve kanser ilişkisi'nin ele alındığı ve yoğun ilgi gören ilk iki dersin ardından Kanser Okulu'nun 6 Ocak Pazar günü AKM'de gerçekleştirilecek 3'üncü dersinde 'Kan Kanseri, Kan Bağışı, Kemik İliği Nakli ve Kök Hücre Gerçeği' konusu ele alınacak.

ÖNEMLİ İSİMLER KONUŞACAK

3'üncü derse Türk Kan Vakfı Başkanı, Türkiye Kan Merkezleri ve Transfüzyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bayık, Acıbadem Labcell Hücre Laboratuarı Kordon Bankası Mesul Müdürü Prof. Dr. Ercüment Ovalı, Medstar Kanser Merkezi Hematoloji ve Hücresel Tedaviler Koordinatörü Prof. Dr. İhsan Karadoğan konuşmacı olarak katılacak. Etkinliği, kanser hastalığı konusunda bilgilenmek isteyen tüm Antalyalılar davet edildi.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Düden Şelalesi gece de ışıl ışıl

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Düden Çayı'nın denize döküldüğü noktadaki falezleri ışıklandırdı. Şelalenin eşsiz manzarası artık gece de izlenebilecek.

Fen İşleri Daire Başkanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın talimatıyla Antalya'nın en önemli doğal güzelliklerinden ve turistik değerlerinden Düden Çayı'nın denize döküldüğü falezlerin gece de algılanabilmesi için ışıklandırdı. Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan onaylı proje ile Düden Çayı'nın denize döküldüğü alandaki 4 ayrı noktaya enerji tasarrufu sağlayan her biri 105 ampul taşıyan 16 adet LED projektör konuldu.

Falezlerin aydınlatılması için doğal dokuya zarar vermeyen, zaman ayarlı ve bilgisayar kontrollü projektörler seçildi. Rengarenk ışıklar veren LED projektörler, Düden Şelalesi'nin denizle buluşmasını artık gece de aydınlatıyor. Oluşan renk geçişleri izleyenlere görsel bir şölen sunuyor. Eşsiz manzarasıyla her gün binlerce Antalyalı ve turisti kendine çeken Düden Şelalesi, LED aydınlatma ile artık gece de insanları kendine çekiyor. Gece ışıl ışıl olan Düden Şelalesi, uçakların iniş rotasında olması nedeniyle kente havayoluyla gelen turistler için de güzel bir görünüm oluşturuyor.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Şelale gece görünüm

===

Muratpaşa'nın minikleri huzurevinde

MURATPAŞA Belediyesi Huzurevi'ne yeni yıl ziyareti gerçekleştiren Kreş ve Gündüz Bakım evinin minik öğrencileri, huzurevi sakinlerinin yeni yıllarını kutladı. Yeni yılın ilk ziyaretini huzurevine gerçekleştirdiklerini belirten kreş yetkilileri, "Kreşte eğitim alan minik öğrencilerimize, yaşlılarımıza, engellilerimize ve büyüklerimize saygılı davranmayı, onları her zaman hatırlamayı ve ziyaret etmeyi öğretiyoruz. Bu anlamda 2013 yılının ilk ziyaretini Muratpaşa Belediyesi Huzurevi'ne yapmak istedik. Minik öğrencilerimiz, huzurevi sakinlerine kendi hazırladıkları hediyeleri verdi. Odasından inemeyen yaşlılarımızı odalarında ziyaret eden minik öğrencilerimiz, el öpüp hayır duası aldı"dedi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaretten foto

===

GÜNLÜ

3 gün kesinti

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamada, Antalya'nın farklı noktalarında 3 gün enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi. Bugün (cuma) 08.00-11.30 ile 13.00-16.00, yarın ve pazar 08.00-16.00 saatleri arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle Varlık Mahallesi 157, 162, 163, 166, 170 sokaklar, Turgut Reis Caddesi, Teomanpaşa Caddesi ve 100. Yıl Bulvarı'nın bir kısmı, Memurevleri Mahallesi 205 Sokak, Bahçelievler Mahallesi Pamir Caddesi, Konyaaltı Caddesi, Hızır Reis Caddesi elektriksiz kalacak.

Bugün 07.00-15.00 saatleri arasında yapılacak bir başka kesintiden Serik İlçesi Yukarı Kocayatak Beldesi etkilenecek. Yarın ve pazar günü aynı saatlerdeki çalışmalar nedeniyle Serik İlçesi Gebiz beldesi, Nebiler, Yukarıçatma, Eskiyörük, Şatırlı, Aşağıoba, Tekke Töngüçlü, Yumaklar, Çatallar, Dorumlar, Kozan, Kırbaş, Akçapınar, Hacıosmanlar, Hasgebe, Haskızılören, Demirciler, Hasdümen, Bozdoğan köyleri elektrik alamayacak. Çalışmaların erken bitmesi durumunda belirtilen saatten önce hatlara enerji verilebilecek.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Uyuşturucu sevkiyatına 1 tutuklama

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Gaziantep'ten getirildiği tespit edilen 1 kilo 100 gram esrar ve ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Gözaltına alınan 5 şüpheliden M.E. çıkarıldığı mahmekece tutuklandı.

ALANYA Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, Gaziantep'ten esrar getirileceği ihbarı aldı. İlçe giriş ve çıkışında önlem alan ekipler saat 01.00 sıralarında Gaziantep ve Ankara plakalı iki otomobilin ilçeye girdiğini belirledi. Otomobillerde yapılan aramada 5 şüpheli gözaltına alınırken 5 parça halinde 1 kilo 100 gram esrar maddesi ile ruhsatsız tabanca ve sahte kimlik ele geçirildi.

Polis, 31 yaşındaki A.S.K'nın sürücü olduğu otomobilde yolcu olarak bulunan kuzeni 26 yaşındaki G.K isimli kadının çantasında 1045 gram esrar maddesi ve ruhsatsız tabanca ile 6 mermi ele geçirirken aynı otomobildeki 31 yaşındaki Ö.K'nın üzerinde 5 gram esrar ve sahte kimlik çıktı. Diğer otomobilde G.K'nın kocası 33 yaşındaki İ.K ile 32 yaşındaki M.E'de ise 50 gram esrar maddesi bulundu.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği'nde sorguları süren şüpheliler işlemlerin ardından 'uyuşturucu ticareti, evrakta sahtecilik ve ruhsatsız silah ve mühimmat' taşımak suçlarından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden M.E. tutuklanırken, 1'i kadın 4 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Şüphelilerden foto

===

Isparta'nın tarımdaki hedefi büyük

ISPARTA Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü olarak atanan Cenk Şölen, kente gelerek göreve başladı. Konya'da Ilgın İlçe Gıda Tarım ve Havancılık Müdürlüğü'nde görevliyken Isparta'ya atanan Şölen, Isparta'nın tarımda birçok ilkleri taşıyan öncü bir il olduğunu belirtti. Isparta'nın tarım potansiyelini bildiğini anlatan Şölen, Isparta'nın en büyük değerinin elmacılık olduğunu kaydetti.

Isparta'daki örnek projeleri ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü'nün çalışmalarını yıllardır takip ediklerini anlatan Şölen, "Buradan örnekleri önceki görev yerim olan Konya'ya taşıdık yıllarca. Isparta'nın genel itibariyle nasıl bir tarım potansiyeline sahip olduğunu biliyorum. Isparta'nın yaşamında tarımın ne kadar değerli olduğunu, insanların gelir kaynağının da bu biliyorum" diye konuştu.

TARIMSAL SANAYİ GELİŞECEK

Tarımsal üretimi bitkisel ve hayvansal üretim noktasında, mevcudun üzerine çıkaracağını açıklayan Şölen, "Isparta'nın tarım potansiyelinin sulanabilir alan açısından iyi noktada. Tabi bunu daha ileriye taşımamız gerekir. Sulanabilme ihtimali bulunan bütün alanların sulamaya açılması konusunda artık devletimizin bir gayreti var. Bunu da elimizden geldiği kadar geliştirdiğimizde potansiyelin daha da artıracağız" dedi.

DIŞ TİCARET EKİBİ KURACAK

Üreticilere daha kaliteli, seri ve iyi hizmet vermek için çaba göstereceklerini anlatan Şölen, tarımsal sanayi gelişmesine ivme kazandırarak katma değeri fazla olan ürünlerin Isparta'dan çıkmasını sağlayacaklarını belirtti. İhraç edilen ürün miktarını ve kalitesini, daha artırmayı hedeflediklerini anlatan Şölen, "Isparta'nın ihracattaki hedeflerini yükseltecek projeler geliştireceğiz. Bir nevi ilimizdeki ürünlerin pazarlayıcısı gibi rol üstleneceğiz. Bununla ilgili bir de dış ticaret ekibi kuracağız" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Cenk Şölen - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement