Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.Tursun.Akaydın.Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun ise Mustafa- Ayten Aydın Lisesi bahçesinin asfaltlanması işinin yaklaşık 1 ay önce belediyenin programına alındığını söyledi.

26.03.2013 16:26

Foto: Mustafa Akaydın, Nurettin Tursun

--- KUTU ---

Tursun: İlgim yok

Akaydın: Kıvırma

Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun ise Mustafa- Ayten Aydın Lisesi bahçesinin asfaltlanması işinin yaklaşık 1 ay önce belediyenin programına alındığını söyledi. Gerçekleştirdikleri asfalt ihalesi sonrası, okulların tatil olduğu 23 Mart Cumartesi günü Döşemealtı Belediyesi ekiplerinin okul bahçesini asfaltlama hazırlıklarını tamamladığını kaydeden Başkan Tursun, şöyle dedi:

"Öncelikle okullar Milli Eğitim'in. Orada okulun içine Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin alınıp alınmamasının benimle en ufak ilgisi yok. Büyükşehir Belediyesi, ilçede istediği yere istediği kadar asfalt yapabilir. Beni de büyük bir yükten kurtarır." Belediyesinin belirlediği program çerçevesinde okulun bahçesinin asfaltlandığını kaydeden Başkan Tursun, "Başka asfalt bekleyen okullarımız da var. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'yle belirleyecekleri program çerçevesinde buraların asfaltını yapabilirler. Ben de çok memnun olurum" dedi.

AKAYDIN: BU REZALET

Başkan Mustafa Akaydın ise yazılı gerçekleşen kamuoyu açıklamasının haricinde Döşemealtı'nda yaşanan olayı "Siyasi müdahalenin, korkunun, tehdidin, şantajın en tipik ifadesi" sözleriyle değerlendirdi. Süreçte Döşemealtı Kaymakamı ve okul müdürünün iyi niyetinden şüphe etmediğini belirten Başkan Akaydın, "Onun ötesinde bu bir rezalet yani" dedi. Tursun'un açıklamaları için "Hikaye" değerlendirmesinde bulunan ve "Nurettin Tursun böyle durumlarda çok güzel kıvırır. Böyle bir şey olsa okulun müdürü, kaymakam bilmez mi?" diye konuştu. Başkan Akaydın, ayrıca okul bahçesinin asfaltlanması için ihaleye gerek olmadığını da savundu.

===

Kolejliler Orman Haftası'nı kutladı

ANTALYA Koleji İlkokul 3-A sınıfı öğrencileri ile Çevre Koruma Kulübü öğrencileri, Orman Haftası'nı kutladı. Ormanın çevreye katkılarını ve ağaç dikmenin faydalarını düzenledikleri program ile arkadaşlarına ve öğretmenlerine aktaran öğrenciler, bu konudaki duyarlılıklarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından şiir ve şarkılarla devam eden programda, 3-A sınıfı öğrencileri ile Çevre Koruma Kulübü öğrencileri, Orman Haftası ile ilgili özlü sözleri de izleyenlere aktardı. Öğrenciler, 'Ağaç Sevgisi' ve 'Yurdumun Ormanları' adlı şiirlerle 'Tohumlar Fidana', 'Ilgaz Anadolu'nun' ve 'Gezsen Anadolu'yu' adlı şarkıları izleyenlerle paylaştı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Öğrencilerin fotosu

===

Hırsızlık şüpheliler yakalandı

ALANYA'da bir apart otelden 7 adet 37 ekran LCD televizyon çaldıkları belirlenen 3 şüpheli parmak izinden tespit edilerek yakalandı. Güllerpınarı Mahallesi'nde Serdar Berberoğlu'na ait apart otelin balkon penceresinden giren 3 şüpheli, 7 adet 37 ekran LCD televizyon çaldı. İhbar üzerine harekete geçen polis, yaptığı parmak izi incelemesinde şüphelilerin, daha önceden hırsızlık suçlarından kayıtları bulunan S.Ç.(19), İ.A.(19) ve H.T.(17) olduğunu belirledi.

Şüphelilerin kaldığı adreslere baskın yapan polis, yaptığı aramada çalıntı televizyonlardan 3'ü ele geçirdi. Şüpheliler gözaltına alınırken, diğer 4 televizyon ise ikinci el eşya alım satımı yapan E.O. ve M.B.'nin işyerinde bulundu. Gözaltına alınan iş yeri sahipleri E.O. ve M.B'de emniyette ifadeleri alındıktan haklarında 'çalıntı mal satın almam suçundan' işlem yapılarak serbest bırakıldı. S.Ç., İ.A. H.T.nin sorgusu sürüyor.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Çalıntı malzemeler - Şüpheliler

===

SYDV'den ihtiyaç sahiplerine yardım

FİNİKE Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından 2013 yılının ilk 3 ayında 1108 kişiye 685 bin 292 lira nakdi yardım yapıldı. SYDV Müdürü Gonca Çetiner, 1 Ocak- 25 Mart 2013 tarihleri arasında ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen 172 kişiye 49 bin 300 lira, eşi vefat etmiş 201 kişiye 114 bin 500 lira, 65 yaş maaşı olarak 454 kişiye 203 bin 924 lira, özürlü aylığı olarak 281 kişiye 317 bin 568 lira nakdi yardım yapıldığını kaydetti.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Vakıf Müdürü Gonca Çetiner'in fotoğrafı

===

Kumluca'da aşı kampanyası

KUMLUCA Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde brusella ve kuduz hastalığına karşı aşı kampanyası başlatıldı. Hayvancılıktan beklenilen verimin alınabilmesi için, bulaşıcı hayvan hastalıklarıyla mücadele amacıyla aşı kampanyası başlattıkların belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Adem Aydın, brusella hastalığının büyük ekonomik kayıplara neden olduğunu belirtti.

Ekonomik kayıpların azaltılması veya tamamen önlenmesi için büyükbaş ve küçükbaş hayvanların brusella hastalığına karşı aşılanması gerektiğini vurgulayan Aydın, "İlçe genelinde tüm dişi büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar ile damızlığa ayrılacak erkek hayvanlar aşılanıyor. Veteriner hekimler ilçe merkezi, belde ve köylerde ev ev dolaşacak gebe hayvanlar dahil olmak üzere 3 aylıktan büyük tüm hayvanları aşılıyor. Yaklaşık 500 hayvanın aşılanması hedefleniyor" dedi.

KUDUZ AŞISI YAPILIYOR

Aşı kampanyası kapsamında kuduzla mücadele çalışması da başlattıklarına işaret eden Aydın, "Mart ayı itibariyle kuduz aşısı yapmaya başladık. İlçede tespit edilen 680 kedi ve köpek nisan ayının sonuna kadar kuduz hastalığına karşı aşılanacak. Vatandaşlar da evlerindeki evcil hayvanlarını mutlaka aşılatsın. Kuduz tehlikeli ve bulaşıcı bir hastalıktır" diye konuştu.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Aşı yapılırken

===

Hastalara internet hizmeti başladı

FİNİKE Devlet Hastanesi'nde hasta ve hasta yakınlarının hastanede kaldıkları süre içinde yararlanmaları için internet hizmeti verilmeye başlandı. Uygulama hakkında bilgi veren Başhekim Dr. Abdullah Konak, hasta ve hasta yakınlarının ücretsiz kullanabilecekleri internet hizmeti başlatıldığını kaydetti. Sağlıkta hizmet kalitesini arttırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını belirten Dr. Konak, hasta ihtiyaçlarını dikkate alarak hastanede internet hizmetinin etkin hale getirildiğini söyledi.

Çalışmalar kapsamında hastanede tedavi gören hastaların dış dünyayla iletişimlerini devam ettirmeleri amacıyla ücretsiz internet hizmeti başlattıklarını vurgulayan Dr. Konak, "Hasta ve yakınlarının kullanacağı internet hizmeti için servis hemşirelerinden şifre almaları yeterli olacaktır" dedi.

ORTOPEDİ UZMANI GÖREVE BAŞLADI

Finike Devlet Hastanesi'nde acil çözülmesi gereken fiziksel düzenlemelerin yanı sıra ihtiyaç duyulan personel takviyesinin de sağlandığını anlatan Dr. Konak, hastanedeki uzman doktor sayısının 24'e yükseldiğini kaydetti. Son olarak ortopedi uzmanı Dr. Emre Yaman'ın da göreve başladığını kaydeden Dr. Konak, "Bir süredir geçici görevle hizmet verilen ortopedi servisine atama yapıldı. Doktorumuz göreve başladı" dedi.

İhtiyaca yönelik düzenlemelerin ardından polikliniğe başvuran hasta sayısının da yükseldiğine dikkat çeken Dr. Konak, Finike ve çevre ilçelerden günde 1315 hasta kabul ettiklerini söyledi. Hastanede fiziki düzenlemeler, teknik donanım ve uzman hekim sayısının artmasının bunda etkili olduğuna işaret eden Dr. Konak, "Önümüzdeki günlerde göreve başlayacak yeni uzman hekimlerimizle bölgeye verilecek hizmetler yoğunlaşacaktır" diye konuştu.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Ortopedi Uzmanı Dr. Emre Yaman ve Başhekim Abdullah Konak - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement