Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde düzenlenen '14'üncü Tarım ve Seracılık Festivali' Halk Koşusu'yla başladı.

20.04.2013 16:51

Foto: İmza gününden fotolar

===

Kumluca Tarım Festivali başladı

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde düzenlenen '14'üncü Tarım ve Seracılık Festivali' Halk Koşusu'yla başladı. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı koşu, küçükler, yıldızlar, gençler, büyükler, mastırlar ve büyük kadınlar, büyük erkekler ve yaş gruplarında olmak üzere 11 kategoride gerçekleştirildi. Sıcak hava nedeniyle pek çok yarışmacı bitiş çizgisine ulaşamazken, yarışmayı tamamlayanların ilk isteği ise su oldu.

BİRİNCİ DEĞİŞMEDİ

Deniz Obaları Mevkii'nde başlayan yarışma Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. Yarışmanın en renkli bölümleri 55 yaş ve üzeri sporcuların yarıştığı 5 bin metre koşusu oldu. Bu bölümde, son 2 yılının birincisi İngiliz Malcom Drewitt yine birinci olurken, İlyas Korkmaz ikinci, Aşur Güzel ise üçüncü oldu. Malcom Drewitt, madalyasını Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'nın elinden aldı.

HEPSİ BİRİNCİ OLDU

Halk koşusu kapsamında düzenlenen 5 ve 6 yaş grubu 100 metre yarışına ise anaokulu öğrencileri katıldı. Yarış öncesi çocuklar, anne ve babalarından taktik aldı. Aileler, çocuklarını büyük bir heyecanla izledi. Yarışmaya katılan tüm minikler birinci ilan edildi. Bu yıl 6'ncısı düzenlenen halk koşusunda küçük erkeklerde Muhammet Fuat Sümerkant, küçük kızlarda Nazire Öztürk, yıldız erkeklerde Deniz Gencel, yıldız kızlarda Tuğba Çiçek birinci oldu.

Genç kızlarda Melehat Güzelyol, genç erkeklerde Süleyman Sekmen, büyük erkeklerde Aykut Küçükkurt, büyük erkekler 5 bin metrede Ali Gözükara, 44-55 yaş arasında Abdullah Atak, 55 yaş üzeri 5 bin metrede Malcom Drewitt, büyük kadınlarda ise Tuğba Akdeniz birinci oldu. Halk koşusunda ilk üçe girenlere birer çeyrek altın, ilk 10'a girenlere de madalya verildi.

Dereceye girenler, ödüllerini Kaymakam Salih Işık, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İlçe Emniyet Müdürü Nail Çetinkaya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şahin'in elinden aldı. Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Kumluca Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında sırasıyla Turgay Başyayla, Emre Aydın, Ankaralı Ayşe ve Demet Akalın konser verecek. Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin de yapılacağı festival 28 Nisan'da sona erecek.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Koşudan

===

Başkan Sözen'den engellilere destek

MANAVGAT Kent Konseyi Engelsiz Meclisi Başkanı Hüseyin Boz ve yönetim kurulu üyeleri Belediye Başkanı Şükrü Sözen'i makamında ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Boz'un yanı sıra Engelsiz Meclis Sekreteri Gözde Seval Ergün ve üyeler Adem Küçükmumcu, İsmail Erdoğan ile Salih Koçhan da bulundu. Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu'nda öğretim görevlisi de olan Başkan Boz, Belediye Başkanı Sözen'e kuracakları 'Engelliler Koordinasyon Merkezi' projesi hakkında bilgi verdi.

Manavgat'ta 10-16 Mayıs tarihleri arasından Engelliler Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini aktaran Başkan Boz, yapılacak kermes, meydan etkinlikleri ve film gösterimi konusundan Başkan Şükrü Sözen'den destek istedi. Kent Konseyi bünyesinde kurulan Engelsiz Meclisi'nin çalışmalarını her zaman desteklediğini belirten Başkan Sözen ise "Yapılacak etkinliklere mutlaka katkı yapacağız" dedi.

'Engelsiz Kent' projesini de desteklediklerini vurgulayan Başkan Sözen, "Manavgat'ı 'engelsiz kent' yapmak için çalışmalarımızı devam ediyor. Engelli vatandaşlarımızı her zaman hazırladığımız projelerde baş köşeye yerleştirdik. Irmak kıyısı, kültür merkezi, gençlik merkezi, stadyum gibi büyük projelerde de engellilere göre planlama yaptık. Belediye girişimize engelli rampası yaptık. Yeni açılan yol ve kaldırım çalışmalarımızda da aynı hassasiyeti gösteriyoruz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Manavgat'ı engelli vatandaşlarımızın rahatça yaşayacağı bir kent haline getireceğizö dedi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Antalya'nın marka değeri artacak

Antalya'nın Türkiye'nin dışarıya açılan penceresi olduğuna vurgu yapan Hüseyin Samani, "Antalya, turist sayısı ve turizmden elde edilen gelirlerin üçte birisini tek başına karşılıyor. Bu turizmde Antalya'nın payını ve liderliğini net bir şekilde ortaya koyuyor. Antalya'nın avantajlarından biri, otellerin diğer turizm merkezlerindeki otellere göre çok daha yeni olması. Oteller bizim rekabet gücümüzü artıracak niteliktedir. Bu durumu çok iyi değerlendirmeliyiz" dedi.

Doğası, güneşi ve tarihiyle ön plana çıkan Antalya'nın "Dünyada en çok ziyaret edilen 3 ilden birisi ama 2 farklı Antalya var. Turizmin yaşandığı bölgelerdeki Antalya bir de iç kesimlerdeki Antalya. Bunu tamamen değiştirmemiz gerekiyor. Bugün iç kesimlerdeki ilçeler çöplerini dahi güçlükle topluyor. Bu bölgelerin kaderi Büyükşehir Yasası kapsamında götürülecek hizmetlerle değişecek" dedi. Samani ve beraberindekiler, daha sona esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Ziyaretten - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement