Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği'ne bağlı ticaret ve sanayi odaları ile ticaret borsalarında sandıklar kuruluyor.

02.05.2013 13:06

Foto: Naci İlci

===

Oda ve borsalarda 2 haftalık seçim süreci

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği'ne bağlı ticaret ve sanayi odaları ile ticaret borsalarında sandıklar kuruluyor. İş dünyasını saran seçim heyecanı, hem odalarda hem de borsalarda üyelerin oy kullanmasının ardından yaklaşık 2 haftalık bir süreçte tamamlanacak. 2 haftalık süreç, ilk olarak üyelerin komite üyelerini seçimiyle başlayacak.

Bu seçimin ardından komite üyeleri, 1 hafta içerisinde meclis üyelerini seçecek. Seçilen meclis üyelerinin seçim kurullarınca onayının ardından yine 1 hafta işleyecek bu süreçte meclis, yönetim kurulu başkanı, meclis başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve TOBB delegelerinin seçimini yapacak ve seçimler tamamlanmış olacak.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Alanya'da Belgesel Film Festivali başlıyor

ALANYA Sinema Kültür Sanat ve Tanıtım Derneği'nin düzenlediği Belgesel Film Festivali'nin 12'ncisi 6 Mayıs Pazartesi günü başlayacak. Alanya Belediyesi, Belgesel Sinemacılar Birliği, Okan Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi işbirliği 6-1 1 Mayıs tarihleri arasında Alanya Kültür Merkezi'nde düzenlenecek festivalde yerli ve yabancı toplam 32 film sinemaseverlerle buluşacak.

Festival kapsamında gazeteci Soner Yalçın ve Işıl Özgentürk ise söyleşiye katılacak. Soner Yalçın, 8 Mayıs Çarşamba günü yönetmenliğini yaptığı 'Menekşe'den Önce' filmi hakkında, Işıl Özgentürk ise 10 Mayıs Cuma günü 'Yaşamda ve sinemada kadının konumu' konusunda söyleşi yapacak. Festivalde filmleri yer alan Armağan Pekkaya ve Serdar Güven de izleyicilerin sorularına cevaplayacak. Türkçe altyazılı gösterilecek filmler ücretsiz izlenebilecek.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: 'Menekşe'den Önce' filminden bir kare

===

Kızılay'dan yoksula et ve kıyma

TÜRK Kızılayı Kaş Şubesi tarafından yoksullara et ve kıyma dağıtılıyor. Kızılay Genel Merkezi, Kaş'a, Kurban Bayramı'nda bağışlanan kurban etlerinden hazırlanan 240 kilogram et ve kıyma gönderdi. Etlerin 120 kilogramı kuşbaşı et, 120 kilogramı kıymadan oluşuyor. Kızılay Kaş Şubesi Başkanı Metin Göktepe, özel kutulardaki kıyma ve kuşbaşı etleri, Kaş ilçe merkeziyle köylerdeki yoksullara dağıttıklarını söyledi. Her aileye bir kutu kuşbaşı et ve bir kutu kıyma verildiğini anlatan Göktepe, "Kalabalık ailelere, daha fazla et veriliyor" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Kızılay Başkanı'nın elinde konservereler

===

Tamtürk ilk kişisel sergisini Kaş'ta açtı

KAŞ'ta yaşayan İstanbullu sanatçı Dilek Tamtürk, ilk kişisel sergisini Kaş Kültürevi'nde açtı. Tamtürk'ün sergisi, tezhip ve cam eserlerden oluşuyor. 24 Mayıs'a kadar açık kalacak sergide, 16 tezhip ve 17 cam tablo yer alıyor. Tezhip eserlerde Osmanlı sanatını, süsleme yoluyla daha çok el yazma kitaplarının ve hat levhalarını kenarlarında kullanılıyor. Cam çalışmalarında fizyon tekniği kullanılan sergi büyük ilgi gördü.

Tamtürk, cam eserlerinde ise camları keserek, yüksek ısılı fırınlarda tasarım yapılarak pişirilerek objelere dönüştürdüğünü belirtti. Kaşlı sanatseverlerin açılışta yalnız bırakmadığı Dilek Tamtürk, "İlk kişisel sergimi Kaş'ta açmaktan çok mutluyum. Çok farklı bir çalışmayla Kaşlı sanatseverlerin karşısına çıktım. Farklı, değişik çalışmalardan oluşan tablolarımı sizlerin beğenisine sunuyorum. Açılıştaki ilgi beni mutlu etti" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Sergiden

===

Eğirdir'de 500 kilo atık pil toplandı

EĞİRDİR Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) ile yaptığı anlaşma çerçevesinde 7 ilköğretim ve 7 ortaöğretim okullarından 500 kilo atık pil toplandı. Toplanan atık piller derneğe teslim edilecek. Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Belediye binası önünde düzenlediği basın toplantısında, "Çevre Beratı'nı almak ya da Türkiye'de En Temiz Kent kategorisinde 2. olmak kolay değil. Atık pillerden, atık yağlara kadar ilçemizde diğer atıklar büyük bir gayretle toplanıyor" dedi.

Kaymakam Yalçın Yılmaz ise, Belediye'nin öğrencilerin duyarlı olmasını sağlayıp, doğaya atılacak, çevreyi kirletecek pilleri toplayıp güzel bir çalışmaya imza attığına değinerek, "Belediye Başkanımızı ve emeği geçenleri kutluyor, böyle örnek bir çalışmanın ilçemizde yapılamasından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak da Belediye'nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle okullarda başlattığı çalışmaya gönülden destek verdiklerini ve öğrencilerin bilinçli hareket ettiğini söyledi.

Ali ÇEVİKBAŞ/EĞİRDİR, (DHA)

Foto: Atık piller

===

Su Ürünleri Fakültesi'nde 'Kariyer Günü' etkinliği

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi tarafından bilimsel ve kültürel etkinlik faaliyetleri kapsamında 'Kariyer Günü' düzenlendi. Öğrencilerin sektör temsilcileriyle tanışma fırsatı bulduğu etkinlikte sektör hakkında merak edilenler cevaplandırıldı. Yapılan sunum ve konuşmalarla su ürünleri mühendisleri ve teknikerlerinden beklenenler ve proje destekleri konusunda bilgiler verildi.

Ziraat Fakültesi Büyük Amfi'de gerçekleştirilen etkinliğin açılışında konuşan Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çetinkaya, gençlere yeni ufuklar açacak, geleceğin meslektaşlarıyla iş hayatına atılıp, bugüne kadar başarıyla gelmiş meslektaşları buluşturan organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Çetinkaya, insanoğlunun var olmasından bugüne kadar geçen süreç içerisinde su ürünlerinin önemli olduğunu ve olmaya da devam edeceğini söyledi.

Tarımsal ve Kırsal Kalkınma Kurumu (TKDK) Isparta İl Koordinatörü Ramazan Çelebi ise kurum hakkında bilgi aktardı. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Çelebi, "Başarılı olabilmek için öncelikle kendinize güvenin, özgüveniniz yüksek olsun. Başaracağınıza inanın ve mesleğinizi mutlaka sevin" diye konuştu.

Küçük ve Orta Ölçekteki İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Isparta Hizmet Merkezi Müdürü Yurdun Yıldırım da "KOSGEB Kurum Tanıtımı ve Girişimcilik Destekleri" konulu konuşmasında, kurumunu tanıtıcı bilgiler vererek girişimciliğin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Girişimciliğin desteklenmesi, girişimciliğin yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması amacıyla kurum bünyesinde destek programları geliştirildiğini belirten Yıldırım, girişimcilik desteklerinden bahsetti. Kariyer Günü'nün son konuğu Şahlanlar Gıda Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Şahlan ise "Su Ürünleri Sektörü 2013 Görünümü" konulu konuşmasında, mesleki yeterliliğin yanı sıra çalışkan insanlara ihtiyaç olduğunu belirterek sektörün özverili mühendis ve teknikerler sayesinde önemli ilerlemeler kaydettiğini bildirdi.

Ali ÇEVİKBAŞ/EĞİRDİR, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Elmalı MYO'da 'İş Bulma Teknikleri' semineri

TÜRKİYE İş Kurumu, Antalya İl Müdürlüğü uzmanları, Akdeniz Üniversitesi Elmalı Meslek Yüksekokulu'nda öğrencilere iş bulabilmelerinde yardımcı olacak konular hakkında bilgi verdi. Uzmanlar, seminerde, mezun olacak öğrencilerin öncelikle kendilerini tanımalarının önemine değinerek, öğrencilerin güçlü, zayıf ve fırsata çevirebilecekleri yönlerini iyi analiz etmeleri gerektiğini vurguladı. Meslek Danışmanı Keziban Ceylan, iş başvurusunda bulunanların kendilerini en iyi şekilde tanıtabilecekleri ve yaygın olarak CV denilen 'özgeçmiş' hazırlamanın çok önemli olduğunu belirtti.

"Mülakat öncesinde yapılması gerekenler ile mülakat sırasında yapılması ve yapılmaması gerekenlere mutlaka uymalısınız" diyen Ceylan, iş görüşmesi sırasında beden dilinin önemi üzerinde uygulamalı olarak bilgi vererek, iletişimde renklerin önemi, işverenin sorabileceği sorular ve başvuruda bulunanın sorabileceği konularda seminer sırasında öğrencilere detaylı bilgiler aktardı. İŞKUR temsilcileri mezuniyet aşamasındaki öğrencilerin başvuru formu doldurabilmeleri için bir de stant açtılar.

Adem Durmaz/Elmalı, (DHA)

Foto: Seminerden

===

Üniversite öğrencileri, biçerdöveri inceledi

ISPARTA Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Makineleri Bölümü öğrencileri, Korkuteli Biçerdöverciler Birliği Başkanı Kadir Sarıcalar'ın davetlisi olarak Korkuteli'ne gelerek Sanayi Sitesi'nde biçerdöveri inceledi. Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Deniz Yılmaz, daha önce Isparta'da Kadir Sarıcılar ve Korkuteli Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin ile Batı Akdeniz Biçerdöver ve iş makineleri çalıştayı yaptıklarını anımsattı.

Doç. Dr. Deniz Yılmaz, Korkuteli'nin Türkiye'deki biçerdöver sayısının yüzde 30'una sahip olduğuna işaret ederek, "Bu nedenle bizim açımızdan önemli bir merkez. Korkuteli potansiyeli yüksek bir ilçe. Hasat bilinçli yapılıyor, ayrıca her çeşit makine bulunabiliyor. Öğrencilerimizin yapmış olduğu teorik uygulamanın yanında pratik uygulama eğitimi de almaları için Korkuteli'ne geldik" dedi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Öğrenciler biçerdöveri incelerken

===

'İnsanın Kendisine Karşı Sorumluğu' konferansı

KORKUTELİ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından organize edilen, 'İnsanın kendisine karşı sorumluluğu' konferansı yoğun ilgi gördü. Isparta Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Tatlı tarafından verilen konferansı Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kılınç, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, İlçe Müftüsü Duran Turgut, Halk Eğitim Müdürü M. Harun Topay, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar izledi.

Prof. Dr. Adem Tatlı, insan olmanın en önemli niteliklerinden birinin sorumluluk bilinci olduğunu vurgulayarak, "Çünkü insan yaratılışının ta başında sorumluluk almış bir varlıktır. Hal böyleyken, sorumluluktan kaçınan, görevlerini yerine getirmeyen, umursamaz ve vurdumduymaz olan insan varlık nedeninin farkında olamayan bir zavallıdır. Aslında sorumluluktan kurtuluş yoktur. Çünkü insanın sorumluluğu hayatın her alanını kapsar" dedi.

İnsanın kendisine, ailesine, komşularına, arkadaşlarına, işi ve iş arkadaşlarına, çevresine, hayvanlara, eşyaya, topluma karşı sorumlulukları bulunduğunun altını çizen Tatlı, bireysel ve toplumsal huzurun, mutluluğun, dayanışmanın ve başarının en önemli unsurunun toplumsal sorumluluk bilinci olduğunu kaydetti. Tatlı, toplumların, bireylerinin toplumsal sorumluluk bilincinin gücü oranında başarılı, güçlü ve mutlu olacağını kaydetti.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Konferanstan

===

Tolga Çandar Afyonkarahisar'ı coşturdu

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Örgütü tarafından düzenlenen konserde CHP Muğla Milletvekili ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Tolga Çandar CHP'lileri coşturdu. Atatürk Spor Salonunda bine yakın kişinin izlediği konserde önce Türk Halk Müziği sanatçısı Sevinç Eratalay sahne aldı. Eratalay'ın türkülerine salondaki izleyenler de eşlik etti. Ardından Tolga Çandar, 'Ege'nin Gururu ODTÜ'nün Onuru' sloganları ile sahneye çıktı.

Tolga Çandar "Tarihin en güzel yerinde, son sözü inananlar söyler. 1 Mayıslar bizim kendimizi yenilediğimiz günlerdir. 1977 Kanlı 1 Mayıs'ta ODTÜ'de gençececik bir öğrenciydim. Bize yapılanları hiç unutmadık, unutmayacağız. CHP emperyalizme karşı verilen savaşın adresidir. CHP Milletvekili olmaktan onur duyuyorum. Zaferin kazanıldığı topraklarda sizlerle olmaktan gurur duyuyorum" diyerek türkülerine başladı.

Çandar'ın türkülerine salondakiler bazen halay çekerek, bazen bayraklarını sallayarak, bazen de türkülere ayakta eşlk ederek destek verdi. Tolga Çandar konseri sonunda CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz 1 Mayıs etkinliğine ve konsere katılan partili yol arkadaşlarına teşekkkür etti. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun mesajının da okunduğu gecede, partililer Tolga Çandar ve Sevinç Eratalay ile fotoğraf çektirdi.

İsmail AKAR/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Konserden

===

Serik Adliyesi'nde tayinler

HAKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun 2013 yılı atama kararnamesi yayınlandı. HSYK kararnamesinde, Serik Adliyesi'nde görev yapan iki savcı ve bir hakiminin tayini çıktı. Serik'in ilk kadın savcıları Nazan Güneri Batman'ın Sason İlçesi'ne, Esra Gülcan ise Erzincan'ın Çayırlı İlçesi'ne atanırken, Sulh Ceza Hakimi ve İlçe Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Evli Gaziantep Hakimliği'ne atandı.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Fotosuz

===

Yükseliş'te Bilim Şenliği

SERİK Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları 6, 7 ve 8. sınıf öğretmen ve öğrencileri, bir yıl boyunca matematik ve fen bilimleri derslerinde hazırladıkları projeleri sergiledi. Tüm sınıfların katılımıyla oluşturulan sergi, öğrencilerden büyük ilgi gördü. Öğrencileri bilime, araştırmaya yöneltmeyi hedefleyen projelerde birbirinden güzel, ilginç ve yaratıcı yapıtlar ortaya çıktı. Geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeyi hedefleyen Akdeniz Yükseliş Koleji'nin bütün öğrencileri, şenlikte yapılan deneyleri heyecanla izledi.

Öğrencilerine yaparak, yaşayarak öğretmeyi ilke edindiklerini belirten Özel Akdeniz Yükseliş Koleji öğretmenleri, "Laboratuvar ortamında yapılan fen bilgisi ve matematik dersleri öğrenciler üzerinde hayli etkili olurken, kullanılan materyaller kalıcı öğrenmeyi sağlıyor. Akdeniz Yükseliş Koleji'nde okulumuzun bizlere sunduğu imkanlarla bilgilerin kalıcı belleğe atıldığı modern eğitim sistemini uygulayarak, genç beyinlerimizi yarınlara hazırlıyoruz" dediler.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Sergiden

===

Isparta'da ADD'ye şok

ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği (ADD) Isparta Şubesi'nin 3 Mayıs Cuma günü yapılacak olağanüstü genel kuruluna ilişkin Isparta 2'nci Sulh Hukuk Mahkemesi, ihtiyadi tedbir kararı verilmesi yönünde yapılan başvuruyu kabul ederek, genel kurul toplantısını iptal etti.

ADD Isparta Şubesi'nde, şube başkanı Mahmut Özyürek ve yönetim kurulu üyelerinin 2012 yılının Kasım ayı içerisinde genel merkez tarafından görevden alınması üzerine yeni bir yönetim kurulu ataması yapıldı. Yeni yönetimin atanmasının ardında 3 Nisan 2013 günü olağanüstü genel kurul talebi olumlu yanıtlandı ve tarihi 3 Mayıs 2013 olarak belirlenen olağanüstü genel kurul süreci başladı.

Ancak görevden alınan yönetim kurulu üyelerinden Osman Mümtaz Çapçı, Abdullah Göktaş ve Niyazi Çamurcu, ihtiyadi tedbir kararı alınması için mahkemeye başvurdu. Gerekçe olarak da olağanüstü genel kurul kararı alındıktan sonra atanan yönetimin genel kurulun seyrini değiştirecek sayıda üye kaydı yapması ve seçimlerde sadece görevden alınan yönetim kurulu yerine tüm yedek ve diğer organların da seçiminin yapılacak olmasının kanunlara aykırı olduğu öne sürüldü.

Isparta 2'nci Sulh Hukuk Mahkemesi, davacıların ihtiyadi tedbir talebini kabul ederek, 3 Mayıs'ta yapılacak olağanüstü genel kurulun ihtiyadi tedbir yoluyla iptaline karar verdi. Yeni genel kurul tarihi ve koşulları ise yine mahkeme tarafından önümüzdeki günlerde belirlenecek.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Fotosuz - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement